Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ειρηνευτικό σχέδιο για Κόσοβο προωθεί η ΕΕ.
- Σχέδιο ψηφίσματος για Συμβούλιο Ασφαλείας επεξεργάστηκε η Ελλάδα.
- Σκληρή στάση στο Γιουγκοσλαβικό τηρεί η Βρετανία.
- Ενταση στο Αιγαίο επιχειρούν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι.
- Βρέθηκε αυτοκίνητο που εικάζεται οτι χρησιμοποιήθηκε απο τη "17Ν".
- Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ ολόκληρο το 1999.
- Η Ελλάδα διεκδικεί αποζημιώσεις για τα γεωργικά της προϊόντα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την Πέμπτη θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή στο μπάσκετ της Α1.
- Στη Χέρτα Βερολίνου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κωνσταντινίδης.
- Νταμπλ και στο βόλεϊ για τον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ειρηνευτικό σχέδιο για Κόσοβο προωθεί η ΕΕ.

Ειρηνευτικό σχέδιο για το Κόσοβο, που προβλέπει κατάπαυση των νατοϊκών βομβαρδισμών και απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επίλυση της κρίσης στη βάση των γενικών αρχών της ομάδας των οκτώ πιο ανεπτυγμένων χωρών, υπο την προϋπόθεση οτι θα συναινέσουν η Κίνα και η Ρωσία, επεξεργάζεται η ΕΕ. Το σχέδιο, ωστόσο, προβλέπει και την αποστολή χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων, αν ο Μιλόσεβιτς δεν ανταποκριθεί θετικά.

Σχέδιο ψηφίσματος για Συμβούλιο Ασφαλείας επεξεργάστηκε η Ελλάδα.

Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην προώθηση ειρηνευτικής πρωτοβουλίας στη γιουγκοσλαβική κρίση. Εχει καταρτίσει σχέδιο ψηφίσματος για το Συμβούλιο Ασφαλείας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για το Κόσσοβο. Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, ενημέρωσε σχετικά τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας. Σήμερα θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Φιλανδίας, κ. Αχτισαάρι, το Ρώσο ειδικό απεσταλμένο, κ. Τσερνομίρντιν και τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ.

Σκληρή στάση στο Γιουγκοσλαβικό τηρεί η Βρετανία.

Το ΝΑΤΟ, ωστόσο, συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, ενω ο αρχηγός των βρετανικών Ενόπλων Δυναμεων δεν απέκλεισε και τη πιθανότητα χερσαίας επίθεσης. Αφησε επίσης να εννοηθεί οτι οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν επί μακρόν, λέγοντας οτι ακόμη δεν έχουν φτάσει στο τελικό τους στάδιο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε πως δεν πρόκειται να υπάρξει συμβιβασμός όσον αφορά τις αξιώσεις του ΝΑΤΟ προς τη Γιουγκοσλαβία.

Ενταση στο Αιγαίο επιχειρούν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι.

Δημιουργία έντασης στο Αιγαίο και ειδικότερα στην περιοχή των Ιμίων επιχειρούν διάφορα κέντρα της Τουρκίας. Η κυβέρνηση αναφερόμενη στις δηλώσεις Ντεμιρέλ περί "Γκρίζων Ζωνών", δήλωσε οτι το παραλήρημα της τουρκική πολιτικής ηγεσίας οφείλεται στην αμηχανία και το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει, λόγω της πολιτικής που ασκεί. Επανέλαβε δε την πρότασή της να προσφύγει η Αγκυρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, διαφορετικά θα σημαίνει οτι δεν έχει ισχυρά επιχειρήματα.

Βρέθηκε αυτοκίνητο που εικάζεται οτι χρησιμοποιήθηκε απο τη "17Ν".

Ενα κλεμμένο "Τογιότα" ήταν το αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν τα μέλη της "17 Νοέμβρη" στην τρομοκρατική τους επίθεση κατά της οικείας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Το αυτοκίνητο βρέθηκε στη διασταύρωση της λεωφόρου Μεσογείων και της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στο Κάτω Χαλάνδρι. Στο πίσω κάθισμα υπήρχαν κηλίδες από αίμα.

Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ ολόκληρο το 1999.

Παγώνουν για ολόκληρο το 1999 τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας μετά τη συνάντηση, που είχε με τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Ο υπουργός είπε ότι μέσα στον Ιούλιο θα υλοποιηθεί η τέταρτη μετοχοποίηση του ΟΤΕ και ότι μέχρι τέλους του έτους θα μετοχοποιηθεί η Διώρυγα της Κορίνθου, οι οργανισμοί Λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, οι δυο εταιρίες ύδρευσης Αθηνών και Θεσσαλονίκης και ο Ιππόδρομος.

Η Ελλάδα διεκδικεί αποζημιώσεις για τα γεωργικά της προϊόντα.

Η Ελλάδα διεκδικεί ειδικές κοινοτικές ρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στην Ελληνική Γεωργία απο τον "πόλεμο του Κόσοβο". Το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό συμβούλιο υπουργών Γεωργίας. Ο υπουργός Γεωργίας, κ. Ανωμερίτης, διατύπωσε τους φόβους του για τις σημαντικές συνέπειες στην ελληνική γεωργία αν παραταθούν τα πολεμικά γεγονότα και καλύψουν την κρίσιμη εξαγωγική περίοδο αγροτικών προιόντων απο 15 Μαίου μέχρι τέλη Οκτωβρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Πέμπτη θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή στο μπάσκετ της Α1.

Στον 5ο και τελευταίο τελικό των πλέι οφ, θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Κι αυτό γιατί, ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ με 66-56,τον Ολυμπιακό και ισοφάρισε σε 2-2 τις νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ετσι η τελευταία ``πράξη`` της σεζόν θα παιχθεί την Πέμπτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η σημαντική διαφοροποίηση με τους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες, είναι ότι στον 5ο τελικό το ``παρών`` θα δώσουν και φίλαθλοι του Παναθηναϊκού.

Στη Χέρτα Βερολίνου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κωνσταντινίδης.

Στη Χέρτα Βερολίνου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κώστας Κωνσταντινίδης. Ο Παναθηναϊκός αποδέχθηκε προσφορά 430 εκατομμυρίων δραχμών και ο παίκτης αναμένεται την Πέμπτη να ταξιδέψει για τη Γερμανία προκειμένου να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ετήσιες αποδοχές του διεθνούς μέσου, θα είναι 140 εκατομμύρια δραχμές.

Νταμπλ και στο βόλεϊ για τον Ολυμπιακό.

Νταμπλ και στο βόλεϊ για τον Ολυμπιακό! Οι ``ερυθρόλευκοι`` νίκησαν στο κλειστό της Γλυφάδας με 3-0 σετ τον Ηρακλή και κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Α1, αφού συμπλήρωσαν τρείς νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια επί του ``Γηραιού``. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός, τον περασμένο μήνα κατέκτησε και το κύπελλο Ελλάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,35 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,87, γαλλικό φράγκο προς 50,35, λίρα Αγγλίας προς 500,84, ελβετικό φράγκο προς 206,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,38, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 330,28 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται,στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με πιθανότητα βροχών,το απόγευμα στην Ηπειρο,τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι,στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και στο νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 28,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 31 και στο Αιγαίο 17 με 28 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική άνεμοι βόρειοι μέτριοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 17 με 29 βαθμούς.Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, το απόγευμα προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη,άνεμοι ασθενείς και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 14 με 25 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 18 May 1999 - 7:00:15 UTC