Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ρόλο-κλειδί καλείται να παίξει ο Μιλόσεβιτς.
- Σχετικά ήρεμη η νύχτα στη Γιουγκοσλαβία.
- Ευχές για πολιτική λύση στο γιουγκοσλαβικό από τον Δ.Ρέππα.
- Το ευρωψηφοδέλτιό τους παρουσίασαν σήμερα ΝΔ και ΔΗΚΚΙ.
- Αποκρουστική χαρακτήρισε ο Ρέππας τη διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ.
- Νέο κύκλο διαλόγου αρχίζει το υπουργείο Εργασίας.
- Στην Αθήνα αύριο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
- Σε ισχύ τίθεται ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας.
- Το μόλις ενός μηνός παιδί της προσπάθησε να πουλήσει Βουλγάρα.
- Γ'Παγκόσμιο Συνέδριο Ιδρυμάτων του Ελληνισμού στον Καναδά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ρόλο-κλειδί καλείται να παίξει ο Μιλόσεβιτς.

Ρόλο-κλειδί για την εκτόνωση της γιουγκοσλαβικής κρίσης, καλείται να παίξει ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς, στον οποίο ο απεσταλμένος του Κρεμλίνου, Τσερνομίρντιν, κομίζει τις προτάσεις που συνέταξαν από κοινού, έπειτα από εντατικές διαβουλεύσεις στο Ελσίνκι, ο φιλανδός πρόεδρος και ο αμερικανός μεσολαβητής. Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος επίσης βρίσκεται στο Ελσίνκι, απηύθυνε έκκληση στον Μιλόσεβιτς να αποδεχθεί τις προτάσεις, υποστηρίζοντας οτι πρόκειται για την πιο σημαντική και ενδεχομένως τελευταία ευκαιρία. Οι τρεις αξιωματούχοι θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις τους αύριο στη Μόσχα. Κατά της ανάπτυξης των χερσαίων δυνάμεων, τάχθηκε ξανά ο γερμανός καγκελάριος σε κοινή συνέντευξη με τον γγ του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα.

Σχετικά ήρεμη η νύχτα στη Γιουγκοσλαβία.

Στη Γιουγκοσλαβία, παρά την σχετικά ήρεμη νύκτα που πέρασαν οι κάτοικοι, το πρωί τα νατοϊκά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη Γκνίλανε, στο ανατολικό Κόσοβο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 άμαχοι και να τραυματισθούν 15. Εκρηξη όμως, η πρώτη από την έναρξη των νατοϊκών επιχειρήσεων, σημειώθηκε και σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης Τσάιρ, στην ΠΓΔΜ, όπου στην πλειοψηφία κατοικούν Αλβανοί, από την οποία τραυματίσθηκαν σοβαρά δύο άτομα και ένα παιδάκι.

Ευχές για πολιτική λύση στο γιουγκοσλαβικό από τον Δ.Ρέππα.

Την ελπίδα να εξευρεθεί γρήγορα μία πολιτική λύση, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το γιουγκοσλαβικό απασχόλησε τις εργασίες της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με αντικείμενο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ενώ την Παρασκευή ξεκινά στην Αθήνα τριήμερη διεθνής διάσκεψη με τη συμμετοχή κομμουνιστικών κομμάτων από 50 χώρες.

Το ευρωψηφοδέλτιό τους παρουσίασαν σήμερα ΝΔ και ΔΗΚΚΙ.

Τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, επικεφαλής του οποίου είναι η Μαριέτα Γιαννάκου, και ακολουθούν οι Χρήστος Ζαχαράκης, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Κώστας Χατζηδάκης, Χρήστος Φώλιας, Ρόδη Κράτσα, Γιάννης Αβέρωφ, Σταύρος Ξαρχάκος και Μερόπη Καλδή, καθώς και άλλα 14 ονόματα. Το ευρωψηφοδέλτιο του ΔΗΚΚΙ, παρουσίασε και ο πρόεδρός του, Δημήτρης Τσοβόλας, επικεφαλής του οποίου τίθεται ο Δημήτρης Κουλουριάνος.

Αποκρουστική χαρακτήρισε ο Ρέππας τη διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ.

Αποκρουστικό, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το περιεχόμενο της διαφημιστικής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας οτι ταυτίζεται με την πολιτική του κόμματος αυτού, που είναι άρνηση απέναντι στο θετικό έργο και το θετικό λόγο. Ο κ.Ρέππας υποστήριξε οτι είναι αντιστόρητη και εξωπραγματική η επίθεση που είχε εξαπολύσει η ΝΔ κατά της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς την ως καθεστώς.

Νέο κύκλο διαλόγου αρχίζει το υπουργείο Εργασίας.

Νέο κύκλο διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, θα πραγματοποιήσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αρχής γενομένης από αύριο με τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Παπαϊωάννου μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννου Παπαντωνίου για την απασχόληση και ειδικότερα για το εθνικό σχέδιο δράσης.

Στην Αθήνα αύριο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει από αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους. Τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας θα υποδεχθεί σύσσωμη η πολιτειακή, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Το μεσημέρι θα χοροστατήσει στη δοξολογία στη Μητρόπολη των Αθηνών.

Σε ισχύ τίθεται ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας.

Σε ισχύ τίθεται ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας από την επόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τον οποίο θεσπίζονται αυστηρές διοικητικές κυρώσεις σε όσους προκαλούν τροχαία ατυχήματα, ενώ τα πρόστιμα αυξάνονται για τις παραβάσεις που μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρα δυστυχήματα. Αντιθέτως, μειώνονται τα πρόστιμα για παραβάσεις όπως της παράνομης στάθμευσης.

Το μόλις ενός μηνός παιδί της προσπάθησε να πουλήσει Βουλγάρα.

Το ενός μηνός βρέφος της προσπάθησε να πωλήσει αντί τριών εκατ. δρχ. μία 43χρονη Βουλγάρα μαζί με δύο συμπατριώτες της. Οι αγοραστές όμως ήταν αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν σχετικές πληροφορίες και αφού συνέλαβαν τη γυναίκα και τους συνεργούς της, τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Γ'Παγκόσμιο Συνέδριο Ιδρυμάτων του Ελληνισμού στον Καναδά.

Με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τύπου Γιάννη Νικολάου και του Μητροπολίτου Καναδά Σωτηρίου θα εγκαινιασθούν οι εργασίες του Γ' Παγκόσμιου Συνεδρίου Ιδρυμάτων του Ελληνισμού, το οποίο διοργανώνεται στο Μόντρεαλ από 28-31 Μαϊου, από το Κέντρο Ελληνικών Ερευνών του Καναδά και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου. Το συνέδριο, που οργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Ιδρυμάτων του Ελληνισμού, έχει ως θέμα τον ``Ελληνισμό στον 21ο αιώνα`` και θα ασχοληθεί με τις διεθνείς σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου, τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας κατά τον 21ο αιώνα και τέλος με την μετανάστευση, τον πολυπολιτισμό, την εκπαίδευση, τις διαπολιτισμικές σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου, Διασποράς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με φινάλε που θα ζήλευε και ο Χίτσκοκ κατάφερε η ΑΕΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς στο Καυτατζόγλειο από τον Ηρακλή και να βλέπει τώρα πιο καθαρά την εξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα, η ομάδα της Ενωσης θα πρέπει να κάνει το άγαλμα στον Μαλαδένη, καθώς με τα τρία του τέρματα κατάφερε να επιβληθεί με 3-2 επί του Ηρακλή. Μάλιστα, το τρίτο και πιο καθοριστικό το πέτυχε στο 91ο λεπτό όταν η Ενωση είχε μπει για τα καλά σε εφιάλτη, αφού ο γηπεδούχος είχε ισοφαρίσει στο 89' με ένα τέρμα που συνηθίζει να δέχεται η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά των αγώνων, εσχάτως.

Ο Παναθηναϊκός, που οι παίχτες του είχαν το μυαλό τους στη Θεσσαλονίκη, για τυχόν στραβοπάτημα της ΑΕΚ, δυσκολεύθηκε σχετικά να επιβληθεί επί του Πανελευσινιακού, που ήδη έχει αποχεραιτήσει την Α'εθνική. Για τους πράσινους τα τέρματα πέτυχαν οι Φύσσας στο 66' και ο Λυμπερόπουλος δύο λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας. Τώρα, το τριφύλλι βλέπει ότι οι πιθανότητες εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ μειώνονται δραστικά, καθώς απομένει ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι για την ΑΕΚ, αυτό με τη Ξάνθη την Κυριακή.

Σημαντικό βήμα για την εξοδό τους στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ πραγματοποίησαν Αρης και Ιωνικός που νίκησαν εκτός έδρας σε παιχνίδια για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α'εθνικής. Στους αγώνες που διεξήχθησαν σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Εθνικός Αστέρας-Πανιώνιος 2-2, Ξάνθη- Ολυμπιακός 0-2, Προοδευτική-ΠΑΟΚ 2-1, Πανηλειακός-Ιωνικός 1-4 και ΟΦΗ-Αρης 2-4. Οι αγώνες Βέροια-Καβάλα και Εθνικός-Απόλλων Αθ. θα γίνουν αύριο.

Στην Β'εθνική βρίσκονται από σήμερα Παναιγιάλειος και Αιγάλεω, καθώς εξασφάλισαν την ανοδό τους στο πρωτάθλημα της Γ'εθνικής για το Νότιο Ομιλο. Στους αγώνες της 21ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΕΑΡ- Αιγάλεω 0-1, Παναιγιάλειος-Κερατσίνι 1-0, Παναργειακός-Αγερσανί 0-2, Ναυπακτιακός-Αχαϊκή 2-0, Αιολικός - Λεβαδειακός 0-3 και Μαρκό-Ατρόμητος 1- 1

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,94 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,58, γαλλικό φράγκο προς 50,26, λίρα Αγγλίας προς 501,43, ελβετικό φράγκο προς 205,80, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,44, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 329,73 δραχμές.

Με οριακή άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα υψηλά αρχικά τους κέρδη. Πάντως, ο δείκτης σημείωσε το 28-ο ιστορικό ρεκόρ απο τις αρχές του έτους. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.109,10 μονάδες, έναντι 4.106,50 μονάδων της προηγουμένης, παρουσιάζοντας οριακή άνοδο 2,60 μονάδων ή σε ποσοστό 0,06%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπική συννεφιά αναμένεται αύριο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία, κυρίως το απόγευμα. Στη υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι ανεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 25 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 29 και στα νησιά του Αιγαίου 17 με 28 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 17 με 28 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη είναι πιθανόν να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή η καταιγίδα, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 15 με 23 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 19 May 1999 - 19:00:15 UTC