Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέοι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.
- Απο Δευτέρα νέες συνομιλίες Μιλόσεβιτς - Τσερνομίρντιν.
- Ομιλία στη Βουλή για την πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ.
- Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχεται η Ελλάδα τον Βαρθολομαίο.
- Κοινωνικός διάλογος για την απασχόληση.
- Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα αναγορεύεται πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ.
- Η ΑΕΚ πέτυχε μεγάλη νίκη στο Καυταντζόγλειο με 3-2 επί του Ηρακλή.
- Ο Ιωνικός βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην έξοδό του στην Ευρώπη.
- Η Εθνική Ελλάδας,υποχώρησε άλλες δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέοι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Τρεις νεκροί και αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών είναι ο απολογισμός νατοϊκών αεροπορικών επιδρομών κατά του Βελιγραδίου χθες το βράδυ, λίγη ώρα μετά την αναχώρηση του Ρώσου απεσταλμένου για το Γιουγκοσλαβικό, Βίκτορ Τσερνομίρντιν, απο τη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα. Στόχοι υπήρξαν επίσης εργοστάσια χημικών, καθαρισμού νερού, γέφυρα, αναμεταδότες της τηλεόρασης σε διάφορες περιοχές της Γιουγκοσλαβίας.

Απο Δευτέρα νέες συνομιλίες Μιλόσεβιτς - Τσερνομίρντιν.

Νέες συνομιλίες θα έχουν τη Δευτέρα και Τρίτη στο Βελιγράδι ο πρόεδρος, Μιλόσεβιτς, με τον Ρώσο απεσταλμένο, κ. Τσερνομίρντιν, για εξεύρεση λύσης στο Γιουγκοσλαβικό, μετά τις χθεσινές οκτάωρες συνομιλίες τους στη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα. Εκτιμήθηκε οτι μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο του ΟΗΕ με συμμετοχή της Γιουγκοσλαβίας στην επεξεργασία κατευθύνσεων με βάση τις αρχές της G-8. Στη Μόσχα συναντώνται σήμερα ο Φιλανδός πρόεδρος και οι Τσερνορμίρντιν και Τάλμποτ και στη Βόνη αύριο οι εκπρόσωποι των G-8.

Ομιλία στη Βουλή για την πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ.

"Οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Αν συνεχίσουμε αταλάτευντα και αδιατάρακτα την πορεία μας η Ελλάδα θα ειναι την 1/1/2001 ισότιμο μέλος της ΕΕ", δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για την πορεία της χώρας στην ΟΝΕ. Τόνισε ακόμη οτι αυτή την προοπτική θα εκπληρώσει ο λαός με τη ψήφο του στις 13 Ιουνίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε την κυβέρνηση για διάλυση του κρατικού μηχανισμού, ενω κριτική ασκήθηκε προς την κυβερνητική πολιτική και απο τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχεται η Ελλάδα τον Βαρθολομαίο.

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει από σήμερα μέχρι τις 5 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους. Τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας υποδέχεται σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική, εκκλησιαστική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Το μεσημέρι θα χοροστατήσει σε δοξολογία στη Μητρόπολη των Αθηνών και το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα του παραθέσει επίσημο γεύμα.

Κοινωνικός διάλογος για την απασχόληση.

Διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, αρχής γενομένης σήμερα με τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις θα έχει το υπουργείο Εργασίας με αντικείμενο την απασχόληση και το εθνικό σχέδιο δράσης. Το σχέδιο προβλέπει για κάθε νέα πρόσληψη στη διετία 1999-2000 έκπτωση 50% των εργοδοτικών εισφορών, ενίσχυση των μέτρων στήριξης ευπαθών ομάδων και προώθηση μέτρων ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού του ΟΑΕΔ.

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Απο 15 Ιουνίου εως 15 Νοεμβρίου θα ισχύσει φέτος το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που αφορά μισθωτούς ή συνταξιούχους χαμηλού εισοδήματος. Αυτό αποφασίστηκε απο τον γγ του ΕΟΤ και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται αποκλειστικά οι νομοί Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Πιερίας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Καβάλας, δηλαδή οι περιοχές εκείνες, που κρίνεται ότι χρειάζονται φέτος ειδική ενίσχυση, λόγω της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα αναγορεύεται πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ.

Η μητέρα των τελικών. Σήμερα στις 21.00 το βράδυ στο ΣΕΦ, αναγορεύεται πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ. Πέμπτος τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟ, με τους ``ερυθρόλευκους`` να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας αλλά και τους ``πράσινους`` φιλάθλους να είναι για πρώτη φορά στο Φάληρο από την αρχή της περιόδου.Τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια και τα προγνωστικά δύσκολα. Το παιχνίδι αναμένεται να είναι συναρπαστικό.

Η ΑΕΚ πέτυχε μεγάλη νίκη στο Καυταντζόγλειο με 3-2 επί του Ηρακλή.

Η ΑΕΚ πέτυχε μεγάλη νίκη μέσα στο Καυταντζόγλειο με 3-2 επί του Ηρακλή και βρίσκεται πλέον μία "ανάσα" από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και την έξοδο της στο τσάμπιονς λιγκ. Τρία τέρματα του Χρήστου Μαλαδένη έδωσαν στην ΑΕΚ την δυνατότητα να κράτά πλέον την τύχη της στα χέρια της, αφού χρειάζεται μία νίκη στον εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη για να ''σφραγίσει'' την συμμετοχή της στην σημαντικότερη διοργάνωση συλλόγων της ηπείρου μας. Αμυδρές ελπίδες διατηρεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κέρδισε με 2- 0 στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Πανελευσινιακό και παραμένει τρείς βαθμούς πίσω από την ``Ενωση``.

Ο Ιωνικός βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην έξοδό του στην Ευρώπη.

Στην άλλη ``μάχη``, εκείνη γιά την πρόκριση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ο Ιωνικός βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην έξοδο στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία του. Οι ''κυανόλευκοι'' συνέτριψαν στον Πύργο τον Πανηλειακό με 4-1 και έφτασαν τους 56 βαθμούς, όσους έχει και ο ΠΑΟΚ που έχασε στην Νίκαια από την Προοδευτική με 2-1. Εναν βαθμό περισσότερο έχει ο Αρης που κέρδισε στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ με 4-2 ενώ αντίθετα η Ξάνθη, που ηττήθηκε με 2-0 στην έδρα της από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, έχασε κάθε ελπίδα. Σε άλλο παιχνίδι της 32ης ημέρας, ο Πανιώνιος απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην Καισαριανή από τον Εθνικό Αστέρα και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην Α' Εθνική.

Η Εθνική Ελλάδας,υποχώρησε άλλες δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Μετά τα σημαντικά άλματα των τριών πρώτων μηνών του 1999, η εθνική Ελλάδας, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων στα δύο τελευταία παιχνίδια για τα προκριματικά του EURO 2000, αλλά και την ισοπαλία στο φιλικό παιχνίδι με την Ελβετία, υποχώρησε άλλες δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, που ανακοινώνει κάθε μήνα η FIFA. Ετσι από την 35η θέση, που κατείχε τον Απρίλιο, η εθνική Ελλάδας βρίσκεται πλέον τον Μάιο στην 37η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, με 562 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,94 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,58, γαλλικό φράγκο προς 50,26, λίρα Αγγλίας προς 501,43, ελβετικό φράγκο προς 205,80, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,44, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 329,73 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι αυξημένες και είναι πιθανό να σημειωθούν,βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι, στα νότια ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 24,στα δυτικά 15 με 29 και στην υπόλοιπη χώρα 17 με 28 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη,βόρειοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 17 με 27 και 15 με 22 βαθμούς αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 20 May 1999 - 7:00:14 UTC