Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τάιμς: Διορία τριών εβδομάδων στη διπλωματία δίνει ο Κλίντον.
- Ο Τσερνομίρντιν σήμερα στο Βελιγράδι για συνομιλίες με Μιλόσεβιτς.
- Συνάντηση χθες στην Ουάσιγκτον Παπανδρέου - Ολμπράιτ.
- Ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων εν όψει των ευρωεκλογών.
- Δημοσκόπηση της MRB φέρει τη ΝΔ να προηγείται με 4,2 μονάδες.
- Κατατέθηκε το εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση.
- Μειώσεις της άμεσης φορολογίας εξετάζει η κυβέρνηση.
- Περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Δυτική Ελλάδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρωταθλήτρια Ευρώπης.
- Ο Πολίτης δεν είναι πια προπονητής στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ.
- Σέρβος τεχνικός φεύγει, Σέρβος έρχεται στον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τάιμς: Διορία τριών εβδομάδων στη διπλωματία δίνει ο Κλίντον.

Το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης με τη συμμετοχή 90.000 Αμερικανών φέρεται να εξετάζει ο πρόεδρος Κλίντον στην περίπτωση, που δεν επιτευχθεί σύντομα ειρηνευτική συμφωνία, αναφέρουν οι "Τάιμς". Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, δήλωσε οτι ναι μεν το ΝΑΤΟ μπορεί να προετοιμάζεται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο, τόνισε, δεν υπάρχουν στοιχεία, που να δικαιολογούν οποιαδήποτε σχετική συζήτηση, ενω υπογράμμισε τη διαφωνία των περισσοτέρων χωρών. Ο κ. Σημίτης έστειλε επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Ο Τσερνομίρντιν σήμερα στο Βελιγράδι για συνομιλίες με Μιλόσεβιτς.

Ενω είναι σε εξέλιξη στη Μόσχα οι κρίσιμες τριμερείς συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ρωσία και ΕΕ για το Κόσοβο, πληροφορίες αναφέρουν οτι θα ζητηθεί η παραπομπή του Μιλόσεβιτς για εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Εξέλιξη, που ενδέχεται να οδηγήσει σε ναυάγιο τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Ο Ρώσος μεσολαβητής, Βίκτορ Τσερνομίρντιν, που μεταβαίνει σήμερα στο Βελιγράδι, για συνομιλίες με τον Μιλόσεβιτς, ζήτησε να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις και απείλησε με αποχώρηση της Ρωσίας απο τις διαπραγματεύσεις.

Συνάντηση χθες στην Ουάσιγκτον Παπανδρέου - Ολμπράιτ.

Οι εξελίξεις στο Κόσοβο απασχόλησαν χθες στην Ουάσιγκτον τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ, Γιώργο Παπανδρέου και Μαντλίν Ολμπράιτ. Η κυρία Ολμπράιτ εμφανίστηκε αμετακίνητη στη θέση αποδοχής των όρων του ΝΑΤΟ για κατάπαυση του πυρός. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις δίνοντας έμφαση στην ιδιαιτερότητα μιας χώρας όπως η Ελλάδα που είναι ταυτόχρονα στα Βαλκάνια και μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι πρόεδροι της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, στη Σόφια, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις διπλωματικές προσπάθειες.

Ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων εν όψει των ευρωεκλογών.

Κρίσιμες για την πορεία της χώρας στην ενωμένη Ευρώπη, χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης είπε οτι θέτουν το δίλημμα αν θα διασφαλιστεί η σταθερότητα της χώρας ή θα ανοίξει ένας νέος κύκλος περιπετειών. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, κατηγόρησε την κυβερνηση ότι είναι αποκομμένη από τα προβλήματα των πολιτών. Η γραμματέας του ΚΚΕ, κα Παπαρήγα, τόνισε οτι απο τις εκλογές θα αναδειχθεί η αντίθεση του λαού στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ διάκοψε σήμερα την περιοδεία του στον Εβρο, λόγω υψηλού πυρετού

Δημοσκόπηση της MRB φέρει τη ΝΔ να προηγείται με 4,2 μονάδες.

Τη ΝΔ να προηγείται απο το ΠΑΣΟΚ 4,2% παρουσιάζει δημοσκόπηση της MRB. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προηγείται η ΝΔ με 29,8%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 25,6%, ΚΚΕ 5,9%, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ 5%, ΠΟΛΑΝ 2,3%, Φιλελεύθεροι 1,4%. "Αδιευκρίνιστη" εμφανίζεται η ψήφος του 25% των ερωτηθέντων. Επίσης, θεωρούν το ΠΑΣΟΚ ικανότερο κόμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας και τον Κώστα Σημίτη πιο ικανό απο τον Κώστα Καραμανλή ως πρωθυπουργό.

Κατατέθηκε το εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση.

Η δημιουργία 32.000 θέσεων εργασίας και 5.000 θέσεων αυταπασχόλησης για τους άνεργους νέους προβλέπει μεταξύ άλλων το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση,που κατατέθηκε χθές στη Βουλή. Επίσης προβλέπονται περίπου 13.000 θέσεις εργασίας και 5.000 θέσεις αυταπασχόλησης για τους μακροχρόνια ανέργους. Στο πρόγραμμα φύλαξης των σχολείων, προβλέπονται 2.000 θέσεις ενώ 6.000 θέσεις σχεδιάζονται στον ευρύτερο τομέα του πολιτισμού. Ακόμη σημαντικά κίνητρα με προσλήψεις.

Μειώσεις της άμεσης φορολογίας εξετάζει η κυβέρνηση.

Σε σημαντικές μειώσεις της άμεσης φορολογίας σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπαντωνίου. Πληροφορίες αναφέρουν οτι η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του αφορολόγητου ποσού για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους στα 2.000.000 δρχ από 1.355.000 δρχ σήμερα. Για τους υπόλοιπους φορολογούμενους το αφορολόγητο εξετάζεται να ανέλθει στα 1.700.000 δρχ από 1.055.000 δρχ. Αλλαγές εξετάζονται και στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος με την προσθήκη δύο νέων κλιμακίων.

Περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Δυτική Ελλάδα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθμολομαίος κλείνοντας τον κύκλο επαφών του στην Αθήνα περιοδεύει απο σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα και Ιωάννινα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στον πιο συγκλονιστικό τελικό στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ οι θρυλικοί ``μπέμπηδες`` νίκησαν 2- 1 τη Μπάγερν Μονάχου και πανηγυρίζουν το ιστορικό τρεμπλ, αφού έχουν ήδη στεφθεί πρωταθλητές και κυπελλούχοι στην Αγγλία.Η Μπάγερν είχε προηγηθεί από το 6ο λεπτό και στη συνέχεια είχε δύο δοκάρια, μέχρι που στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι μπέμπηδες ισοφάρισαν και ένα λεπτό αργότερα έβαλαν το δεύτερο τέρμα που χάρισε στη Γιουνάιτεντ το κύπελλο μετά από 31 χρόνια.

Ο Πολίτης δεν είναι πια προπονητής στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ.

Ο Κώστας Πολίτης δεν είναι πια προπονητής στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ. Με μια λιτή ανακοίνωση, η ``κιτρινόμαυρη`` ΚΑΕ οριστικοποίησε τη λύση της συνεργασίας της ``κοινή συναινέσει`` με τον Ελληνα τεχνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες,στις αρχές της επόμενης εβδομάδας,θα υπάρξει η πρώτη επαφή ανάμεσα στο μεγάλο ``αφεντικό`` της ΑΕΚ, Γιάννη Φιλίππου και τον Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος προς το παρόν είναι και ο μοναδικός υποψήφιος.

Σέρβος τεχνικός φεύγει, Σέρβος έρχεται στον Ολυμπιακό.

Σέρβος φεύγει, Σέρβος έρχεται στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο αντικαταστάτης του Ντούσαν Ιβκοβιτς στον πάγκο των ερυθρολεύκων θα είναι συμπατριώτης του. Η επίσημη ανακοίνωση για το διαζύγιο Ολυμπιακού-Ιβκοβιτς, αναμένεται στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα ονόματα που ακούγονται για τον διάδοχο του Ντούντα, είναι αυτά του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,11 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,85, γαλλικό φράγκο προς 50,34, λίρα Αγγλίας προς 500,25, ελβετικό φράγκο προς 207,01, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 255,93, τη λίρα Κύπρου προς 569,17 και το ευρώ προς 330,25 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα αρχικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 11 με 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 29 και στα νησιά 16 με 26 βαθμούς. Αρχικά αίθριο καιρό, με πιθανή βροχή το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 15 με 27 και 13 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 27 May 1999 - 7:00:10 UTC