Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 06/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στο Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ΝΑΤΟ - Γιουγκοσλαβίας για το Κόσοβο.
- Στη Γιουγκοσλαβία το ΝΑΤΟ μείωσε αισθητά τις επιχειρήσεις του.
- Συνεδρίαση στο υπουργείο Γεωργίας για τα μολυσμένα με τη διοξίνη τρόφιμα από το Βέλγιο.
- Περιοδεία των πολιτικών αρχηγών ανά τη χώρα ενόψει των ευρωεκλογών. Ομιλία Τσοβόλα στην Αθήνα.
- Με καρδιακά προβλήματα νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος.
- Στα χέρια της αστυνομίας 37χρονος, που είχε διαπράξει φόνο, σωρεία ληστειών και βιασμών
- Στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων, λειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
- Ποινική δίωξη κατά 65χρονου για τη φωτιά στο Μπατσί Σαλαμίνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ΝΑΤΟ - Γιουγκοσλαβίας για το Κόσοβο.

Στο Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ και με τη συμμετοχή του ρώσου στρατηγού, συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών του ΝΑΤΟ και της Γιουγκοσλαβίας, για τον τρόπο αποχώρησης των Σέρβων στρατιωτών απο το Κοσσυφοπέδιο. Σύμφωνα με πηγή του ΝΑΤΟ, οι δύο πλευρές μεταξύ άλλων διαφωνούν στο διάστημα που χρειάζεται για την αποχώρηση του σερβικού στρατού από το Κόσοβομ και τον αριθμό των γιουγκοσλάβων αστυνομικών που θα παραμείνουν στην περιοχή. Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Βόννη η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της "Ομάδας των 8".

Στη Γιουγκοσλαβία το ΝΑΤΟ μείωσε αισθητά τις επιχειρήσεις του.

Στη Γιουγκοσλαβία, οι πολίτες πέρασαν άλλη μία σχετικά ήρεμη νύκτα, καθώς το ΝΑΤΟ έχει μειώσει εμφανώς τις επιχειρήσεις του. Ωστόσο, Ωστόσο, ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας Τζορτζ Ρόμπερτσον προειδοποίησε οτι οι βομβαρδισμοί θα ενταθούν αν οι σερβικές δυνάμεις δεν απομακρυνθούν απο το Κόσοβο, ενώ ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ υποστήριξε τι η Σερβία δεν έχει μέλλον με ηγέτη τον Μιλόσεβιτς. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με δήλωσή του στην "Κυριακάτική Ελευθεροτυπία" ανακοίνωσε κυβερνητική πρωτοβουλία για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου σταθερότητας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια.

Συνεδρίαση στο υπουργείο Γεωργίας για τα μολυσμένα με τη διοξίνη τρόφιμα από το Βέλγιο.

Το θέμα των μολυσμένων με διοξίνη τροφίμων από το Βέλγιο, απασχόλησε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κρίσεων του υπουργείου Γεωργίας, υπό τον υπουργό Γιώργο Ανωμερίτη. Χθες, κατασχέθηκαν 202 τόνοι βοδινού και χοιρινού κρέατος, 210 τόνοι γαλακτοκομικών προϊόντων, 10 τόνοι παραγώγων και 2 τόνοι πουλερικών. Ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε οτι τα ελληνικά προϊόντα είναι συνώνυμα της ασφάλειας και της υψηλής ποιότητας. Αύριο, αναμένεται να συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες ειδικοί των 15 χωρών της ΕΕ για να αποφασίσουν μέτρα αντιμετώπισης για τα μολυσμένα τρόφιμα. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ενωσης.

Περιοδεία των πολιτικών αρχηγών ανά τη χώρα ενόψει των ευρωεκλογών. Ομιλία Τσοβόλα στην Αθήνα.

Στη Νάξο μίλησε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των ευρωεκλογών. Ο κ.Σημίτης ανέπτυξε το κυβερνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου και υπερασπίσθηκε την κυβερνητική οικονομική και εξωτερική πολιτική. Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην "Απογευματινή της Κυριακής" κάνει λόγο για βέβαιη νίκη του κόμματός του. Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται η γγ του ΚΚΕ και το Ηράκλειο ο πρόεδρος του Συνασπισμού. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ επισκέπτεται την Κοζάνη, ενώ ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων περιοδεύει στην Κρήτη.

Με καρδιακά προβλήματα νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο νοσηλεύεται από χθες ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος παρουσίασε ελαφρύ επεισόδιο καρδιακής αρυθμίας.

Στα χέρια της αστυνομίας 37χρονος, που είχε διαπράξει φόνο, σωρεία ληστειών και βιασμών

Σωρεία ληστειών, βιασμών και ένα φόνο έχει στο ενεργητικό του ο 37χρονος Χριστόφορος Μωραίτης, ο οποίος συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής χθες κοντά στο σπίτι του μαζί με πέντε ακόμη άτομα. Ο Μωραίτης εμφανιζόταν ως αστυνομικός σε αλσύλια του Ζωγράφου και των γύρω περιοχών, όπου λήστευε ζευγάρια, ενώ είχε βιάσει και δύο κοπέλες. Ο δράστης είχε επίσης γρονθοκοπήσει μέχρι θανάτου, στις 10 Αυγούστου, τον 67χρονο Μιχάλη Ματαράση από τον οποίο είχε αρπάξει 100.000 δρχ.

Στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων, λειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος λειτούργησε στον ομώνυμο ναό που βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο της Καλλιθέας, στην Αθήνα. Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Χριστόδουλος ανέφερε ότι ο λαός έχει χορτάσει από μεγάλα λόγια, από υποσχέσεις και από τους εκμεταλλευτές.

Ποινική δίωξη κατά 65χρονου για τη φωτιά στο Μπατσί Σαλαμίνας.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Γιαννίτσι της νότιας Εύβοιας. Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια άσκησε ο εισαγγελέας στον Αλέξανδρο Ρήγα 65 ετών, ως υπεύθυνο για τη χθεσινή φωτιά στη θέση Μπατσί της Σαλαμίνας, όπου κάηκαν τουλάχιστον δύο σπίτια και 13 παραθεριστικά παραπήγματα, καθώς και έκταση περίπου 500 στρεμμάτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, κράτησε ζωντανές χθες τις ελπίδες για πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2000, αφού νίκησε 2-1 στην Τιφλίδα την αντίστοιχη της Γεωργίας. Η εθνική μας πήρε τη νίκη στα πέντε τελευταία λεπτά. Σκόρερ αναδείχθηκαν ο Κώστας Φρατζέσκος στο 85ο λεπτό και Νίκος Μαχλάς στο 90ο, ενώ το γκολ των Γεωργιανών πέτυχε ο Τιμούρ Κετσπάγια στο 54ο λεπτό.

Σε άλλους αγώνες για το Β' όμιλο η Νορβηγία νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Αλβανία και η Σλοβενία επικράτησε με το ίδιο σκορ στη Ρίγα της Λετονίας. Ετσι η εθνική μας ομάδα με 9 βαθμούς σε 6 αγώνες είναι στη δεύτερη θέση, ενώ προηγείται η Νορβηγία με 16 σε 7 αγώνες. Ακολουθούν με 8 βαθμούς η Σλοβενία σε 5 αγώνες και η Λετονία που έχει 6 αγώνες, η Γεωργία με 4 βαθμούς σε 7 αγώνες και η Αλβανία με 3 σε 5 αγώνες.

Σε "κακό δαίμονα" της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ εξελίσσεται η Σλοβενία. Η παρέα του Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς νίκησε για ακόμη μία φορά την Ελλάδα, με 70- 68 στο διεθνές τουρνουά της Χουέλβα. Ετσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ θυμίζουμε ότι είχε προκριθεί στον τελικό μετά τη νίκη με 65-60 επί της "γηπεδούχου" Ισπανίας.

Εκπληκτικό πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε η πρωταθλήτριά μας του τριπλούν, Βούλα Τσιαμήτα, κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας του Ευρωπαϊκού κυπέλλου στίβου Α' κατηγορίας "Μπρούνο Ζάουλι", που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η αθλήτρια του Πανελληνίου "πέταξε" στα 14 μέτρα και 94 εκατοστά, που αποτελεί και την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο. Παράλληλα, η Τσιαμήτα συνέτριψε το παλαιό δικό της ρεκόρ με 14.67μ., που είχε πετύχει στις 22/5/1999 στα "Παπαφλέσσεια".

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα εμπόδια σημείωσε η Χριστίνα Πανάγου κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού κυπέλλου Α' κατηγορίας, "Μπρούνο Ζάουλι" στο ΟΑΚΑ. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια κάλυψε την απόσταση σε 57.75, πήρε την 4η θέση και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ της Χιονάτης Καπέτη με 57.81, από τις 13/8/1989 στις Σέρρες.

Ο πρωταθλητής μας του ακοντισμού, Κώστας Γκατσιούδης, πήρε την πρώτη θέση στο διεθνές μίτινγκ στίβου, που διεξήχθη στην Ιένα της Γερμανίας, με βολή 88 μέτρα και 84 εκατοστά. Η επίδοση αυτή αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη εφέτος στον κόσμο, μετά το 89.31 του Ρώσου Σεργκέι Μακάροφ από τις 15 Μαϊου στη Μόσχα.

Ο Φιλανδός, Μάρκους Γκρίνχολμ, προηγείται στο ράλι Ακρόπολις, αφού νίκησε στην πρώτη υπερειδική διαδρομή, απόστασης 2.4 χιλιομέτρων, μπροστά από τον Βέλγο Φρέντι Λουά και τον Ισπανό Κάρλος Σάινθ, με 0.1 και 0.4 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Από ελληνικής πλευράς οι Λεωνίδας Κύρκος (Φορντ Εσκορντ) και Αρης Βωβός (Τογιότα Κορόλα) τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο (2:19.4) και βρίσκονται στην 19η θέση της κατάταξης.

Τη πιο πολυδάπανη μεταγραφή της ιστορίας του πραγματοποίησε σήμερα ο Πανιώνιος, που απέκτησε από τον Παπάγου τον Γιώργο Διαμαντόπουλο. Ο 19χρονος γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τέσσερα χρόνια με τους "κυανέρυθρους" και οι ετήσιες αποδοχές του ανέρχονται σε 80 εκατομμύρια δραχμές. Ο Παπάγου, θα βάλει στα ταμεία 160 εκατομμύρια για τη μεταγραφή αυτή, της οποίας το συνολικό κόστος ξεπέρασε το μισό δις δρχ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,14, γαλλικό φράγκο προς 50,13, λίρα Αγγλίας προς 512,88, ελβετικό φράγκο προς 206,97, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 261,47, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 328,86 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται αύριο σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμαναθεί στα δυτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο Δευτέρα αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα έχει αύριο και η Θεσσαλονίκη και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 8 June 1999 - 13:43:16 UTC