Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δυστοκία στις συνομιλίες ΝΑΤΟ - Γιουγκοσλαβίας.
- Αντιδρά η Γιουγκοσλαβία στη δημιουργία ουδέτερης ζώνης.
- Συνέχισε το ΝΑΤΟ τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο.
- Μέτρα προστασίας του κοινού απο τα βελγικά τρόφιμα.
- Ομιλίες πολιτικών αρχηγών εν όψει των ευρωεκλογών.
- Εισαγγελική δίωξη για παραχρηματιστήριο στη Θεσσαλονίκη.
- Θύματα τροχών 17 άτομα το τριήμερο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με αρκετά οργανωτικά προβλήματα ξεκίνησε το 46ο Ράλι ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
- Στη Σούπερ Λίγκα θα αγωνίζεται η εθνική ομάδα στίβου των γυναικών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δυστοκία στις συνομιλίες ΝΑΤΟ - Γιουγκοσλαβίας.

Δεν επετεύχθη συμφωνία κατά τη χθεσινή δεύτερη συνάντηση με τους Γιουγκοσλάβους για την αποχώρηση των δυνάμεών τους από το Κοσσυφοπέδιο, και οι βομβαρδισμοί πρόκειται να ενταθούν, δήλωσε απο το Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ, αντιστράτηγος Μάικλ Τζάκσον. Η γιουγκοσλαβική αντιπροσωπεία δεν τήρησε τους όρους της συμφωνίας μεταξύ Μιλόσεβιτς και απεσταλμένων της ΕΕ και της Ρωσίας, πρόσθεσε. Παρόλα αυτά οι δύο πλευρές άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα συνάντηση στο Κουμάνοβο.

Αντιδρά η Γιουγκοσλαβία στη δημιουργία ουδέτερης ζώνης.

Σύμφωνα με πηγή του ΝΑΤΟ, οι δύο πλευρές διαφωνούν στο διάστημα που χρειάζεται για την αποχώρηση του σερβικού στρατού απο το Κόσοβο, τον αριθμό των Γιουγκοσλάβων αστυνομικών που θα παραμείνουν στην περιοχή και στη ΝΑΤΟϊκή πρόταση για δημιουργία ουδέτερης ζώνης βάθους 25 χιλιομέτρων στο έδαφος της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Βόνη τελικά η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της "Ομάδας των 8", όπως ανακοίνωσε χθές ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ.

Συνέχισε το ΝΑΤΟ τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο.

Ιδιαίτερα ενέτεινε το βράδυ τους βομβαρδισμούς του το ΝΑΤΟ κατά στόχων στο Κοσσυφοπέδιο, ρίχνοντας 30 πυραύλους μέσα σε μισή ώρα και ενω βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις. Οι επιθέσεις έγιναν στην περιοχή του Πρίζρεν, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, στις κοινότητες Ζουρ και Τουσούτ, καθώς και εναντίον εργοστασίου. Σε επίθεση που έγινε χθες στην κοινότητα Ντόνια Ούντριγκα, σκοτώθηκε ένα άτομα και ένα δεύτερο τραυματίστηκε βαριά.

Μέτρα προστασίας του κοινού απο τα βελγικά τρόφιμα.

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Κρίσεων του υπουργείου Γεωργίας, προκειμένου να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των μολυσμένων με διοξίνη τροφίμων απο το Βέλγιο. Εκτιμάται οτι εντός του επόμενου διημέρου το σύνολο σχεδόν των ύποπτων μόλυνσης προϊόντων θα έχουν αποσυρθεί. Σήμερα, αναμένεται να συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες ειδικοί των 15 χωρών της ΕΕ για να αποφασίσουν μέτρα αντιμετώπισης για τα μολυσμένα τρόφιμα, ενω το θέμα θα απασχολήσει αύριο τους υπουργούς Υγείας της Ενωσης.

Ομιλίες πολιτικών αρχηγών εν όψει των ευρωεκλογών.

Εν όψει των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, θα μιλήσει το βράδυ σε εκδήλωση της νεολαίας του Κινήματος στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, θα μιλήσει το απόγευμα σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Ο ΣΥΝ πραγματοποιεί την κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου της Αθήνας με ομιλητή τον κ. Κωνσταντόπουλο. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, κ. Τσοβόλας, επισκέπτεται Κοζάνη και Νάουσα. Ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ, κ. Σαμαράς, θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Εισαγγελική δίωξη για παραχρηματιστήριο στη Θεσσαλονίκη.

Σωρεία διώξεων σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του πρώην διευθυντή της εταιρίας "ΑΛΚΗ ΑΧΕ", Λεωνίδα Τεζαψίδη, φερόμενου ως υπεύθυνου λειτουργίας παραχρηματιστηριακού κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη. Κατηγορείται για σειρά παράνομων παραχρηματιστηριακών δραστηριοτήτων και την ίδρυση παρατράπεζας με απώλειες, που ξεπερνούν τα 10 δισ δρχ. Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Θύματα τροχών 17 άτομα το τριήμερο.

Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος και αυτό το τριήμερο με θύματα απο τροχαία δυστυχήματα. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, 17 άτομα σκοτώθηκαν και 265 τραυματίστηκαν, σε 208 τροχαία δυστυχήματα, που έγιναν απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε όλη τη χώρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με αρκετά οργανωτικά προβλήματα ξεκίνησε το 46ο Ράλι ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Με αρκετά οργανωτικά προβλήματα ξεκίνησε το 46ο Ράλι ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Η κυκλοφοριακή κίνηση στους δρόμους της Αθήνας αλλά και έξω από την πρωτεύουσα, επέδρασε αρνητικά στην εξέλιξη του αγώνα. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς την Ανάβυσσο, όμως σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις. Τα πληρώματα ταλαιπωρήθηκαν και οι ξένοι οδηγοί έκαναν σκληρές δηλώσεις γιά τον αγώνα.Στην υπερειδική της Αναβύσσου νικητής αναδείχθηκε ο Φιλανδός Μάρκους Γκρόντχολμ,ενώ από ελληνικής πλευράς ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Αρης Βωβός βρέθηκαν στην 9η θέση της κατάταξης.

Στη Σούπερ Λίγκα θα αγωνίζεται η εθνική ομάδα στίβου των γυναικών.

Στη Σούπερ Λίγκα του ευρωπαϊκού κυπέλλου Μπρούνο Ζάουλι θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο και για πρώτη φορά στην ιστορία της η εθνική μας ομάδα στίβου των γυναικών. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία των αθλητριών μας, ανάλογη με την περσινή των ανδρών. Οι αγώνες της Α' κατηγορίας έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο και μετά από σκληρή μάχη η ελληνική ομάδα πρώτευσε με 119 βαθμούς, έναντι 101 της Ουγγαρίας και 100 της Βουλγαρίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,14, γαλλικό φράγκο προς 50,13, λίρα Αγγλίας προς 512,88, ελβετικό φράγκο προς 206,97, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 261,47, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 328,86 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά 16 με 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 32 και στο Αιγαίο 20 με 30 βαθμούς.Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη με βόρειους μέτριους ανέμους. και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 19 με 32 και στη πόλη της Θεσσαλονίκης 17 με 30 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 7 June 1999 - 6:00:14 UTC