Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το Σ.Α του ΟΗΕ υιοθετεί την απόφαση των G8 για Κόσοβο.
- Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ σε περιοχές της Πρίστινα.
- Προτιμάτε τα ελληνικά προϊόντα συστήνουν οι αρμόδιοι.
- Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο εν όψει των ευρωεκλογών.
- Τον έλεγχο της Τράπεζας Εργασίας επιδιώκει ο Ομιλος Λάτση.
- Τουρκικές προκλήσεις για μειονότητα Θράκης.
- Αρνητική πρωτιά της Ελλάδας στα τροχαία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Απόψε ο αγώνας της Εθνικής ποδοσφαίρου με την Λετονία.
- Οι ελληνικές ``ελπίδες``, συνέτριψαν με 6-0 τη Λετονία.
- Ο Ρίτσαρντ Μπέρνς βρίσκεται στη πρώτη θέση του Ράλι Ακρόπολις.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το Σ.Α του ΟΗΕ υιοθετεί την απόφαση των G8 για Κόσοβο.

Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να υιοθετηθεί το σχέδιο απόφασης για ειρήνευση στο Κόσοβο, στο οποίο κατέληξε χθες η G8 στη Βόνη. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών του ΝΑΤΟ και της Γιουγκοσλαβίας στο Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ για να καταλήξουν στη συμφωνία αποχώρησης των σερβικών δυνάμεων απο το Κόσοβο και ανάπτυξης διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης. Ικανοποίηση για το σχέδιο G8 εξέφρασαν ο Αμερικανός πρόεδρος και η ηγεσία του ΝΑΤΟ.

Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ σε περιοχές της Πρίστινα.

Επιθέσεις στην περιοχή του Κοσόβου εξαπέλυσαν χθες το βράδυ νατοϊκά αεροσκάφη, μετέδωσαν σερβικά μέσα ενημέρωσης, όπου στόχοι υπήρξαν το Πέτς, το Ουρόσεβατς και το Στίμλιε, στα νότια και νοτιοδυτικά της Πρίστινα. Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας περισσότεροι από 100 πύραυλοι έπληξαν στόχους της περιοχής, μετέδωσε το Τανγιούγκ. Αεροσκάφη των ΗΠΑ έπληξαν δυο τάγματα Σέρβων το περασμένο διήμερο, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, χωρίς να επιβεβαιώσει πληροφορίες για πολλούς νεκρούς. Οι Γιουγκοσλάβοι κάνουν λόγο για 12 τραυματίες.

Προτιμάτε τα ελληνικά προϊόντα συστήνουν οι αρμόδιοι.

Απολύτως καθαρό είναι το ελληνικό παστεριωμένο γάλα, διαβεβαιώνει το υπουργείο Γεωργίας, που συνιστά στους καταναλωτές να αποφεύγουν τα βελγικά προϊόντα και να προτιμούν τα ελληνικά. Παράλληλα, απαγορεύθηκε η διάθεση και διακίνηση παιδικών βελγικών τροφίμων γάλακτος για βρέφη και παιδιά, ενω κατασχέθηκαν πάνω απο 1.500 τόνοι ζωικών βελγικών προϊόντων. Το Βέλγιο έδωσε άδεια στα 3/4 των ορνιθοτροφείων του για τροφοδότηση της αγοράς με προϊόντα τους, τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.

Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο εν όψει των ευρωεκλογών.

Για "αρνητικό μέτωπο" ενάντια της κυβέρνησης, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, μιλώντας χθες το βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, με συνέντευξη στο ΜΕΓΚΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι η χώρα μας δεν έχει φωνή στο διεθνή της περίγυρο. Πρόσκληση για συνεργασία κάλεσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, κυρία Παπαρήγα, στη χθεσινή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως. Επίθεση στα δυο μεγάλα κόμματα έκαναν ο πρόεδρος του ΣΥΝ απο την Ελευσίνα και του ΔΗΚΚΙ στην Κρήτη.

Τον έλεγχο της Τράπεζας Εργασίας επιδιώκει ο Ομιλος Λάτση.

Στην απόκτηση του ελέγχου της Τράπεζας Εργασίας προχωρεί η Eurobank, του Ομίλου Λάτση, σε συνεργασία με τη γερμανική Τράπεζα Deutsche Bank. Η Eurobank προτείνει στους μετόχους της Τράπεζας Εργασίας την ανταλλαγή για κάθε μια μετοχή τους με 2,2 μετοχές της EFG Eurobank συν 4.000 δρχ ανά μετοχή σε μετρητά. Η Eurobank επιδιώκει την ανταπόκριση των μετόχων της Τράπεζας Εργασίας στην πρόταση της, για απόκτηση του ελέγχου του 50,1% των μετοχών της Τράπεζας Εργασίας (ανώτατο όριο) ή τουλάχιστον του 33,4% (κατώτατο όριο).

Τουρκικές προκλήσεις για μειονότητα Θράκης.

Η Ελλάδα δεν εκπληρεί τις υποχρεώσεις την προς τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης, υποστήριξε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, υποδεχόμενος στην Αγκυρα μέλη της ομοσπονδίας "Ενωση Καρδιών", που περιλαμβάνει συλλόγους μελών των τουρκικών μειονοτήτων στα Βαλκάνια. Πρόσθεσε δε οτι "η ενσωμάτωση των Βαλκανίων στην Ευρώπη και οι εγγυήσεις των βαλκανικών χωρών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, έχουν ανακουφίσει τους συμπατριώτες μας", όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Αρνητική πρωτιά της Ελλάδας στα τροχαία.

Tο υψηλότερο ποσοστό οδικών ατυχημάτων, εμφανίζει η Ελλάδα απ' όλες τις χώρες - μέλη της Κοινότητας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ασφάλεια στις Μεταφορές. Ο αριθμός των νεκρών σε τροχαία είναι στην Ελλάδα 53,3 σε κάθε 100 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ενώ ο μέσος όρος της Κοινότητας είναι 15,8 νεκροί. Τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέχουν η Πορτογαλία και η Ισπανία με 44,2 και 37,5 νεκρούς αντίστοιχα. Τα τροχαία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αιτία θανάτου μέσα στην Κοινότητα με πρώτο τον καρκίνο και τρίτες τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόψε ο αγώνας της Εθνικής ποδοσφαίρου με την Λετονία.

Η "συνταγή της επιτυχίας" δεν αλλάζει και έτσι ο Βασίλης Δανιήλ θα χρησιμοποιήσει στον σημερινό αγώνα με την Λετονία, στο ΟΑΚΑ, τους ίδιους παίκτες που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Γεωργία, στην Τιφλίδα. "Είναι ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι. Για μας μετρά μόνο η νίκη, όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά σε όλα όσα απομένουν" τόνισε ο Δανιήλ.

Οι ελληνικές ``ελπίδες``, συνέτριψαν με 6-0 τη Λετονία.

Βέβαια, το πιο μεγάλο όνειρο του Βασίλη Δανιήλ, είναι να τα καταφέρουν οι άνδρες το ίδιο καλά με τις ελληνικές ``ελπίδες`` που συνέτριψαν με 6-0 τη Λετονία και επέστρεψαν με εντυπωσιακό τρόπο στην κορυφή του 2ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μεγάλος πρωταγωνιστής της ελληνικής ομάδας ήταν και πάλι ο Λάμπρος Χούτος, που πέτυχε τρία γκολ. Η εθνική μας έφτασε πλέον τους 17 βαθμούς σε 7 αγώνες, έναντι 16 της Νορβηγίας.

Ο Ρίτσαρντ Μπέρνς βρίσκεται στη πρώτη θέση του Ράλι Ακρόπολις.

Ο Βρετανός Ρίτσαρντ Μπέρνς (Σουμπαρού Ιμπρέζα) κέρδισε την 16η και τελευταία ειδική διαδρομή στην τρίτη ημέρα του 46ου Ράλι Ακρόπολις και "έκλεισε" το δεύτερο σκέλος του αγώνα στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Ο Μπέρνς ολοκλήρωσε την ειδική της Κινέτας σε 8 λεπτά και 36'', ενώ δεύτερος με 8:38 ήταν ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ (Τογιότα Κορόλα), που τον ακολουθεί στην γενική κατάταξη. Καλύτερος Ελληνας παραμένει ο Λεωνίδας Κύρκος (Φορντ Εσκορτ), που είναι στην 7η θέση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,69 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,12, γαλλικό φράγκο προς 50,12, λίρα Αγγλίας προς 508,10, ελβετικό φράγκο προς 206,72, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,70, τη λίρα Κύπρου προς 570,10 και το ευρώ προς 328,81 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα βρέξει στα κεντρικά και βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά 18 με 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 32 και στο Αιγαίο 21 με 29 βαθμούς. Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, βορειοανατολικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 20 με 32 και 18 με 30 βαθμούς, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 9 June 1999 - 7:00:12 UTC