Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 04/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιχείρηση της αστυνομίας, για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών.
- Τον κώδωνα του κινδύνου, για την Ολυμπιακή, κρούει ο Γ. Παπαντωνίου
- Βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, δηλώνει ο Κ.Καραμανλής.
- Υπέρ της επανεκλογής Στεφανόπουλου, τάσσεται ο Γεώργιος Ράλλης.
- Ρυθμίσεις, για τους αποτυχόντες μαθητές της Α'Λυκείου.
- Κηδεύθηκαν οι 7 στρατιώτες, που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο.
- Νέα δεδομένα στην τραπεζική αγορά, απο συγχώνευση Περαιώς-Εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Ιταλία, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιχείρηση της αστυνομίας, για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών.

"Επιχείρηση - σκούπα" της αστυνομίας χθές, στην Ανατολική Αττική, με στόχο την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών. Στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνελήφθησαν στην Παλλήνη πάνω απο 1.000 μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων και μετά την εξακρίβωση στοιχείων, όσοι ήταν παράνομοι προωθήθηκαν στις χώρες τους. Σημειώνεται οτι το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την πρόσληψη 1.500 νέων συνοριακών φυλάκων, ενώ ανακοίνωσε και αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης της "πράσινης κάρτας εργασίας".

Τον κώδωνα του κινδύνου, για την Ολυμπιακή, κρούει ο Γ. Παπαντωνίου

Τον κώδωνα του κινδύνου, για την κατάσταση στην Ολυμπιακή Αεροπορία, κρούει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Απογευματινή, ο Γιάννος Παπαντωνίου. Ο υπουργός Οικονομικών, τονίζει οτι η κατάσταση στην Ολυμπιακή έχει φθάσει στο απροχώρητο και αν αποτύχει και η προσπάθεια με το ξένο μάνατζερ, τότε η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να καλύψει τα ελλείμματα και η εταιρία θα βρεθεί σε αδυναμία να επιβιώσει. Αύριο ο υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ΟΣΠΑ, ενω σημειώνεται οτι οι εργαζομενοι της Ολυμπιακής έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη νέα 24ωρη απεργία.

Βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, δηλώνει ο Κ.Καραμανλής.

Τη βεβαιότητά του για νίκη στις εθνικές εκλογές εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ. Τονίζει οτι κατά την προεδρική εκλογή του ερχόμενου Μαρτίου θα λάβει σοβαρά υπόψη του οτι η παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης ζημιώνει τη χώρα. Εκτιμά οτι η συζήτηση που έχει ανοίξει ο πρωθυπουργός για την εκλογή προέδρου, γίνεται καθαρά για μικροπολιτικούς λόγους, ενω εκφράζει το φόβο, οτι επιχειρείται εκ πλαγίων ένας διάλογος εφ'όλης της ύλης με την Τουρκία. Τέλος τονίζει οτι δεν τίθεται ζήτημα επαναφοράς των διαγραφέντων στη Νέα Δημοκρατία.

Υπέρ της επανεκλογής Στεφανόπουλου, τάσσεται ο Γεώργιος Ράλλης.

Υπέρ της επανεκλογής του Κωστή Στεφανόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας τάχθηκε με δηλώσεις του, ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, χαρακτηρίζοντας απολύτως ορθή την πρόταση του Κώστα Σημίτη, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Στο μεταξύ, την ποινή της οριστικής διαγραφής απο τη ΝΔ επέβαλε ομόφωνα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του κόμματος στο μέλος της ΚΕ Μάνο Μανωλάκο. Σύμφωνα με την απόφαση, ο κ. Μανωλάκος δεν διαγράφηκε γιατί παρέστη στην κηδεία του πρώην δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλου αλλά γιατί με πράξεις, παραλείψεις και δηλώσεις του έθιξε το κόμμα και τους οπαδούς του.

Ρυθμίσεις, για τους αποτυχόντες μαθητές της Α'Λυκείου.

Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" σημειώνει οτι ετοιμάζει ειδικό πρόγραμμα για τα παιδιά της Α'Λυκείου που έχασαν φέτος τη χρονιά τους. Στόχος, όπως αποκαλύπτει ο κ. Αρσένης, είναι να μην κάνουν τα παιδιά αυτά μια απλή επανάληψη μαθημάτων αλλά να βοηθηθούν ουσιαστικά για την κάλυψη των κενών τους. Για τις καταλήψεις, εκτιμά οτι δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα της περασμένης χρονιάς. Στο μεταξύ, στην Ιστορία θα εξετασούν αύριο οι υποψήφιοι των γενικών εξετάσεων της Δ'Δέσμης.

Κηδεύθηκαν οι 7 στρατιώτες, που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο.

Μέσα σε βαρύ κλίμα έγιναν χθές οι κηδείες των επτά άτυχων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα έξω απο τη Θεσσαλονίκη. Οι έξι στρατιώτες κηδεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενω ο έβδομος, ο οποίος θα απολυόταν σε 20 μέρες, στην Αθήνα. Η σημαία στη μονάδα τους στη Ρεντίνα κυματίζει μεσίστια, ενώ έχουν ανασταλεί όλες οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Σήμερα θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση για τους επτά στρατιώτες μετά απο απόφαση του ΓΕΣ.

Νέα δεδομένα στην τραπεζική αγορά, απο συγχώνευση Περαιώς-Εργασίας.

Νέα δεδομένα στην τραπεζική αγορά, δημιουργεί η συγχώνευση των τραπεζών Πειραιώς και Εργασίας, καθώς θα αποτελεί το τρίτο σε μέγεθος χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, μετά την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πίστεως. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να επικυρωθεί απο τις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν, οτι ο όμιλος Λάτση θα κάνει αντιπρόταση για την τράπεζα Εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ιταλία, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ.

Η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ιταλίας, αναδείχθηκε και πάλι μετά από 16 χρόνια πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού στον τελικό, που έγινε στο Παρίσι, νίκησε με 64- 56 την αντίστοιχη της Ισπανίας. Εξάλλου την 3η θέση πήρε η Γιουγκοσλαβία, αφού κέρδισε στο μικρό τελικό τη Γαλλία με 74-62. Πολυτιμότερος παίκτης του 31ου Ευρωμπάσκετ, αναδείχθηκε ο Ιταλοσλοβένος παίκτης Γκρεγκόρ Φούτσκα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 507,62, ελβετικό φράγκο προς 205,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 219,03, δολάριο Αυστραλίας 214,75, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 265,96, τη λίρα Κύπρου προς 571,64 και το ευρώ προς 329,78 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 17 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 34 και στα νησιά 22 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αρχικά αίθριος θα είναι σήμερα, ο καιρός στην Αττική, αλλά το απόγευμα θα συννεφιάσει και ενδέχεται να σημειωθεί βροχή η καταιγίδα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 21 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αρχικά αίθριο καιρό θα έχει και η Θεσσαλονίκη, αλλά το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή η καταιγίδα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 20 με 31 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 12 July 1999 - 10:17:44 UTC