Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην Ιστορία διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης
- Το μεσημέρι η συνάντηση κυβέρνησης - εργαζομένων στην Ολυμπιακή
- Εκλογές το ταχύτερο δυνατόν ζητεί ο Κ. Καραμανλής
- Δηλώσεις Τζεμ για ελληνοτουρκικό διάλογο
- Θα συνεχιστούν οι "επιχειρήσεις σκούπα" για τους λαθρομετανάστες
- Επιμνημόσυνη δέηση για τους άτυχους στρατιώτες
- Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ θα συναντηθεί σήμερα με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πώληση ΑΕΚ
- Ο Μπιέκοβιτς στην Αθήνα
- Συνομιλίες ΠΑΟ - Κόλιμορ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην Ιστορία διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης

Στο μάθημα της Ιστορίας διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης των γενικών εξετάσεων. Στο μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" προανήγγειλε ειδικό πρόγραμμα για τους μαθητές της Α' Λυκείου που απέτυχαν στις εξετάσεις. Κατά τον κ. Αρσένη στόχος του προγράμματος, είναι να μην κάνουν τα παιδιά αυτά μια απλή επανάληψη μαθημάτων, αλλά να βοηθηθούν ουσιαστικά για την κάλυψη των μαθησιακών κενών τους.

Το μεσημέρι η συνάντηση κυβέρνησης - εργαζομένων στην Ολυμπιακή

Η πρώτη συνάντηση κυβέρνησης - εργαζομένων στην Ολυμπιακή από τότε που εγκαταστάθηκε ο ξένος μάνατζερ θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωματείων Ολυμπιακής Αεροπορίας θα συναντηθούν με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Γιάννο Παπαντωνίου και Μεταφορών, Τάσο Μαντέλη, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα της ΟΑ και να εξευρεθεί λύση.

Εκλογές το ταχύτερο δυνατόν ζητεί ο Κ. Καραμανλής

Τη διεξαγωγή εκλογών όσο το δυνατόν γρηγορότερα ζητεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να δώσει σαφή απάντηση αν θα υποστηρίξει ή όχι την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας την ερχόμενη Ανοιξη. Σε συνέντευξή του χθες στο ΒΗΜΑ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε οτι η παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης ζημιώνει τη χώρα. Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης οτι δεν τίθεται θέμα επανένταξης των κυρίων Σουφλιά, Μάνου και Σαμαρά στη ΝΔ.

Δηλώσεις Τζεμ για ελληνοτουρκικό διάλογο

"Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση" που "δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο υπερβολής", χαρακτήρισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τα όσα συμφώνησε με τον Ελληνα ομόλογό του, Γιώργο Παπανδρέου, στη Νέα Υόρκη. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της G8 για το Κυπριακό, είπε πως "η πρότασή τους δεν θα ωφελήσει σε τίποτα, παρά μόνο στο να γίνει ακόμη πιο περίπλοκο το κυπριακό ζήτημα και να εκθέσει την Ανατολική Μεσόγειο σε νέους κινδύνους".

Θα συνεχιστούν οι "επιχειρήσεις σκούπα" για τους λαθρομετανάστες

Οχτακόσια άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικοί απο την "επιχείρηση - σκούπα" στα Μεσόγεια. Δεκαοκτώ άτομα είχαν πλαστές άδειες παραμονής και 200 μόνο είχαν την "πράσινη κάρτα". Οι υπόλοιποι εξακόσιοι που δεν έχουν "πράσινη κάρτα" θα απελαθούν. Οπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, οι "επιχειρήσεις σκούπα" της αστυνομίας θα συνεχιστούν.

Επιμνημόσυνη δέηση για τους άτυχους στρατιώτες

Στιγμές συγκίνησης, αλλά και αβάσταχτης θλίψης για τους συγγενείς των έξι από τους επτά στρατιώτες, που σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα έξω από τη Θεσσαλονίκη, ξετυλίχθηκαν χθες στη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης, που εψάλη στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, της Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος επανέλαβε οτι οι οικογένειες των 7 καταδρομέων θα τύχουν των ευεργετημάτων του υφιστάμενου νόμου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ θα συναντηθεί σήμερα με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ

Συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ θα έχει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στις 2 το μεσημέρι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώληση ΑΕΚ

Μπορεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Πέτρος Στάθης να το διαψεύδει κατηγορηματικά, όμως οι φήμες περί πώλησης της ENIC σε γνωστή πολυεθνική εταιρία, ολοένα και φουντώνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τώρα η ENIC έχει παραχωρήσει το 40 % του μετοχικού της κεφαλαίου στη πολυεθνική Nethold που έχει στην ιδιοκτησία της το συνδρομητικό "Filmnet-Supersport".

Ο Μπιέκοβιτς στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Νέναντ Μπιέκοβιτς που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του "Δικεφάλου". Τέλος, το πρωϊ αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η "μαύρη λίστα" του Τουμπάκοβιτς με τους παίκτες που θα εγκαταλείψουν την ομάδα.

Συνομιλίες ΠΑΟ - Κόλιμορ

Με σενάριο που θύμιζε ταινία ...κατασκοπίας, έμοιαζε η άφιξη του Σταν Κόλιμορ στην Αθήνα. Ο Αγγλος επιθετικός, αναμενόταν στο Δυτικό Αεροδρόμιο όμως τελικά τους ...ξεγέλασε όλους και έφτασε στο Ανατολικό αρκετά νωρίτερα από την ώρα που είχε προγραμματιστεί! Ο 28χρονος στράικερ συναντήθηκε με παράγοντες της ΠΑΕ Παναθηναϊκού και δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στις επόμενες 24 ώρες να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις. Οπως είναι γνωστό, Οι "πράσινοι" προσφέρουν στην 'Αστον Βίλα περίπου 800 εκατ. δραχμές για την απόκτησή του

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 507,62, ελβετικό φράγκο προς 205,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 219,03, δολάριο Αυστραλίας 214,75, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 265,96, τη λίρα Κύπρου προς 571,64 και το ευρώ προς 329,78 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Το απόγευμα όμως στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 17 με 34 βαθμούς, και στο Αιγαίο 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 34 και 20 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 5 July 1999 - 6:00:14 UTC