Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αλβανός κρατεί επτά ομήρους σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ
- Νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων
- Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους ναυαγίου στη Ζάκυνθο
- Ο πρωθυπουργός στη βάση των πυροσβεστικών αεροπλάνων στην Ελευσίνα
- Ενισχύεται η ευνεργασία Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ
- Προσλαμβάνονται 1000 νέοι αστυνομικοί ειδικών καθηκόντων
- Θα προκαταβάλλεται το 50% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δηλώσεις Μπάγιεβιτς για Ζάχοβιτς και Τζιοβάνι
- Ο Παναθηναϊκός απέσυρε το ενδιαφέρον του για τον Κόλιμορ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αλβανός κρατεί επτά ομήρους σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Ακαρπες είναι μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις της αστυνομίας με τον Αλβανό απαγωγέα του λεωφορείου των ΚΤΕΛ, στο οποίο κρατεί 7 ομήρους με την απειλή χειροβομβίδας. Το λεωφορείο έχει σταματήσει σε μπλόκο της αστυνομίας εξω απο την Φλώρινα. Η αστυνομία εκτιμά οτι ο απαγωγέας βρίσκεται σε τηλεφωνική επαφή με συνεργούς του, που τον περιμένουν, για να τον φυγαδεύσουν. Ο Αλβανός πρέσβης στη χώρα μας προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κακοποιό.

Νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων

Ανώτατο "πλαφόν" στις τιμές των καυσίμων θα επιβάλει το υπουργείο Ανάπτυξης, εάν μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες δεν λειτουργήσει καθαρά και γνήσια ο ανταγωνισμός στην εμπορία των πετρελαιοειδών. Απο σήμερα οι τιμές των υγρών καυσίμων αυξήθηκαν εκ νέου απο 2 μέχρι 3 δρχ, λόγω της αύξησης της διεθνούς τιμής του πετρελαίου. Το γεγονός αυτό εντείνει την ανησυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για επιπτώσεις στον πληθωρισμό.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους ναυαγίου στη Ζάκυνθο

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό των δύο παιδιών και μιας γυναίκας, που αγνοούνται απο το ναυάγιο του τουριστικού σκάφους προχθές, στη Ζάκυνθο. Εκτιμάται ότι και οι τρείς έχουν εγκλωβιστεί στο σκάφος, σε βάθος περίπου 100 μέτρων.

Ο πρωθυπουργός στη βάση των πυροσβεστικών αεροπλάνων στην Ελευσίνα

Την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, όπου βρίσκεται ο χώρος αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης, θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σημίτης, αναμένεται κατά την επίσκεψή του να επιστήσει την προσοχή των υπευθύνων για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Ενισχύεται η ευνεργασία Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ

Η σημασία που αποδίδεται από την Ελλάδα, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ στη νεοσυσταθείσα τριμερή συνεργασία υπογραμμίζεται στο κοινό ανακοινωθέν το οποίο υιοθέτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών Γ. Παπανδρέου, Π. Μίλο και Α. Ντιμιτρόφ στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες στον Αγιο Αχίλλειο στις Πρέσπες. Στο κοινό ανακοινωθέν αναφέρονται συγκεκριμένοι τομείς στους οποίους αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών.

Προσλαμβάνονται 1000 νέοι αστυνομικοί ειδικών καθηκόντων

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή τροπολογία που αφορά την πρόσληψη χιλίων νέων αστυνομικών ειδικών καθηκόντων. Το προσωπικό αυτό, διευκρίνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, θα απασχολείται αποκλειστικά με τη φρούρηση στόχων, έτσι ώστε να αποδεσμευτούν δυνάμεις που θα αποδοθούν στην αστυνόμευση του Λεκανοπεδίου. Οι χίλιοι αστυνομικοί ειδικών καθηκόντων θα προσληφθούν με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, ανάλογο με αυτό που εφαρμόστηκε στους συνοριακούς φύλακες.

Θα προκαταβάλλεται το 50% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ

Θα προκαταβάλλεται το 50% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) αμέσως μετά την ολοκλήρωση του μητρώου αγροτών, ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δηλώσεις Μπάγιεβιτς για Ζάχοβιτς και Τζιοβάνι

Στα ...σύννεφα πετάει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά τις μεταγραφικές "βόμβες" του Ολυμπιακού, που μέσα σε μία εβδομάδα δαπάνησε 8 δισεκ. δραχμές για να αποκτήσει τους Τζιοβάνι, Ζλάτκο Ζάχοβιτς. "Αναμφισβήτητα είναι δύο πολύ μεγάλες μεταγραφές. Για τον Τζιοβάνι τα έχουμε πει. Η αξία του Ζάχοβιτς είναι γνωστή και είναι ένας παίκτης που τον ήθελα από παλιά. Παίζει για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του και επιπλέον ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό" είπε ο Μπάγεβιτς.

Ο Παναθηναϊκός απέσυρε το ενδιαφέρον του για τον Κόλιμορ

Τελικά ο Σταν Κόλιμορ δεν πρόκειται να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" απέσυραν το ενδιαφέρον του για τον επιθετικό της Αστον Βίλα, αφού δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο την απάντησή του και έτσι θα κινηθούν σε άλλο μεταγραφικό μέτωπο για την ενίσχυση της ομάδας. Ο Κόλιμορ ζήτησε από τον Παναθηναϊκό νέα διορία για να απαντήσει στην πρόταση του Παναθηναϊκού, γεγονός που εξόργισε τους παράγοντες της ΠΑΕ, οι οποίοι και απέσυραν το ενδιαφέρον τους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,92 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,55, γαλλικό φράγκο προς 50,25, λίρα Αγγλίας προς 504,43, ελβετικό φράγκο προς 205,40, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 218,36, δολάριο Αυστραλίας 213,72, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 268,04, τη λίρα Κύπρου προς 572,09 και το ευρώ προς 329,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός, καθώς στην ηπειρωτική χώρα και το Βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αιθριος καιρός. Οι ανεμοι θα είναι βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί αλλα σταδιακά πρώτα στο Ιόνιο και το βράδυ στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια απο 19 εως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά απο 22 εως 37 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου απο 24 εως 35 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 24 με 37 θα έχει σήμερα η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχή η καταιγίδα μικρής διάρκειας. Οι ανεμοι θα μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 22 εως 32 βαθμούς Κελσίου.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 15 July 1999 - 6:00:17 UTC