Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απελευθερώθηκαν οι όμηροι που κρατούσε ο Αλβανός απαγωγέας.
- Σύσκεψη για την εξωτερική πολιτική υπό την προεδρία του Κ.Σημίτη.
- Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο πυροσβέστες.
- Επεισόδια σε νυχτερινό κέντρο με τέσσερις τραυματίες.
- Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Ρόδο, που είχε ντυθεί ιερέας.
- Βγήκε από το Ωνάσειο η Μαργαρίτα Παπανδρέου.
- Συνεχίζεται το "ντέρμπι" για την Τράπεζα Εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απελευθερώθηκαν οι όμηροι που κρατούσε ο Αλβανός απαγωγέας.

Απελευθερώθηκαν οι όμηροι που κρατούσε ο Αλβανός απαγωγέας, εδώ και τριάντα περίπου ώρες σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Κιλκίς, ενώ ο ίδιος τραυματίσθηκε θανάσιμα. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση στο λεωφορείο που ήταν σταματημένο έξω από τη Φλώρινα, απελευθερώνοντας τους πέντε ομήρους που είχαν απομείνει, καθώς νωρίτερα ο απαγωγέας είχε αφήσει ελεύθερους άλλους δύο.

Σύσκεψη για την εξωτερική πολιτική υπό την προεδρία του Κ.Σημίτη.

Οι εξελίξεις σε όλα τα τρέχοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπο την προεδρία του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή των μελών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών. Στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, καθώς και τα θέματα που αφορούν στο Σύμφωνο Σταθερότητας για τη ΝΑ Ευρώπη, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου, στο Σαράγεβο.

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο πυροσβέστες.

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο πυροσβέστες, ενώ μία συνάδελφός τους τραυματίσθηκε σε δυστύχημα που σημειώθηκε στη Βούλα, όταν το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαιναν, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα βάθυς 70 μέτρων. Νεκροί είναι ο 27χρονος Ανδρέας Μποσινάς του Παναγιώτη και ο 29χρονος Παύλος Σκούρτης του Νικολάου, ενώ η συνάδελφός τους Ιουλία Πόταρη 25 χρόνων νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ασκληπείο Βούλας.

Επεισόδια σε νυχτερινό κέντρο με τέσσερις τραυματίες.

Τέσσερις τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες βράδι έξω από το κέντρο "Πρίβιλετς" στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στην παραλία του Αγίου Κοσμά. Νεαροί που παρακολουθούσαν την ροκ συναυλία στην περιοχή, συνεπλάκησαν με υπαλλήλους του μπαρ, όταν εκείνοι δεν επέτρεψαν την είσοδο και προπηλάκισαν ζευγάρι που θέλησε να εισέλθει στο μαγαζί μετά τη συναυλία.

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Ρόδο, που είχε ντυθεί ιερέας.

Ενας 50χρονος βιοτέχνης είναι ο περιβόητος ληστής ο οποίος το περασμένο Σάββατο ντυμένος παπάς εισέβαλε στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, στη Ρόδο και αφού πήρε 76 εκατ.δραχμές εξαφανίστηκε. Η αστυνομία συνέλαβε τον 50χρονο Νικόλαο Περάκη ο οποίος ομολόγησε οτι διέπραξε τη ληστεία με τη βοήθεια του 35χρονου υπάλληλου της τράπεζας, Εμμανουήλ Φωτάρα και του 50χρονου συνεργού του, Ευάγγελου Χατζηαλέκου, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Βγήκε από το Ωνάσειο η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Χαμογελαστή και ευδιάθετη βγήκε από το Ωνάσειο η Μαργαρίτα Παπανδρέου μετά από έντεκα ημέρες νοσηλείας, εξ αιτίας του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου που υπέστη ενώ βρισκόταν στο σπίτι της. Ο θεράπων ιατρός της Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν λακωνικός και είπε μόνο οτι η κατάστασή της είναι πολύ καλή.

Συνεχίζεται το "ντέρμπι" για την Τράπεζα Εργασίας.

Ενεκρίθη από το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ως απολύτως νόμιμη η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά πακέτου μετοχών της Τράπεζας Εργασίας. Τόσο η Πειραιώς, όσο και ο όμιλος Λάτση έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν νέες προσφορές μέχρι τις 29 Ιουλίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποθεώθηκε από περίπου 3.000 οπαδούς του Ολυμπιακού ο Ζάχοβιτς, που ήρθε στη χώρα μας το απόγευμα. Οι φίλοι των ερυθρολεύκων δημιούργησαν πανηγυρική ατμόσφαιρα στο Δυτικό αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ ο διεθνής Σλοβένος έμεινε έκπληκτος και δήλωσε ότι οι ερυθρόλευκοι είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι στην Ευρώπη. Αύριο το μεσημέρι, αναμένεται να έρθει και ο Βραζιλιάνος Τζιοβάνι, η δεύτερη μεγάλη μεταγραφή των ερυθρολεύκων για φέτος.

Νέους μεταγραφικούς στόχους έχει βάλει ο Παναθηναϊκός, μετά το ναυάγιο Κόλιμορ. Ηδη, έχουν αρχίσει να ακούγονται αρκετά ονόματα από το διεθνή χώρο, όπως των Ρεμπρόφ, Ολιβέιρα, Κοστακούρτα κα, αφού οι πράσινοι θέλουν έναν επιθετικό και ένα λίμπερο. Πάντως, μετά τις μεταγραφικές επιτυχίες του Ολυμπιακού, το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πραγματοποιήσει μία μεγάλη μεταγραφή από το εξωτερικό.

Ονειρο θερινής νυκτός ήταν τελικά για τον ΠΑΟΚ η απόκτηση του Ζαλαγέτα, καθώς ο νεαρός Ουρουγουανός άσος της Γιουβέντους, που εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο Κόπα Αμέρικα, θα είναι από τη νέα περίοδο συμπαίκτης του Τσάρτα στη Σεβίλη, όπως αναφέρει και η Γκατζέτα ντελλο Σπορτ. Στο μεταξύ, άσχημη τροπή παίρνει και η μεταγραφή του Γιώργου Γεωργιάδη του Χαραλάμπους για τον Δικέφαλο του Βορρά, μετά την απόφαση της ΦΙΦΑ να δικαιώσει τον Παναθηναϊκό και να υποχρεώσει τον ΠΑΟΚ να καταβάλει στους πράσινους 125 εκατομμύρια δρχ.

Ανταλλαγή στους τερματοφύλακες έκαναν τελικά φέτος ο Πανιώνιος και ο Ιωνικός. Η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Στρακόσια υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ιωνικό, ενώ σήμερα ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος συμφώνησε να συνεργασθεί με τους ``κυανέρυθρους``. Ο έμπειρος τερματοφύλακας που στο παρελθόν αγωνίσθηκε και στον ΠΑΟΚ, θα κοστίσει στον Πανιώνιο 55 εκατομμύρια δραχμές για διετή συνεργασία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,69 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,53, γαλλικό φράγκο προς 50,25, λίρα Αγγλίας προς 505,18, ελβετικό φράγκο προς 205,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, δολάριο Καναδά προς 217,88, δολάριο Αυστραλίας 212,96, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,67, τη λίρα Κύπρου προς 572,05 και το ευρώ προς 329,62 δραχμές.

Η νέα κίνηση του ομίλου Λάτση για την απόκτηση της τραπέζης Εργασίας, καθώς και η ιστορική αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας απο το διεθνή οίκο Moody's, έδωσαν σήμερα σημαντική ώθηση στη χρηματιστηριακή αγορά. Η Σοφοκλέους με αιχμή του δόρατος τις τραπεζικές μετοχές, ξεπέρασε και πάλι τα επίπεδα των 4.300 μονάδων και απέχει μόλις 41,22 μονάδες απο το ιστορικό ρεκόρ των 4.350,13 μονάδων της 5-ης Ιουλίου. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.308,91 μονάδες, έναντι 4.240,94 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη 67,97 μονάδων ή σε ποσοστό 1,60%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πιθανόν τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 19 με 33 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 22 με 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέχρι ισχυρούς και πρόσκαιρα πολύ ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 24 με 35 και 22 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 15 July 1999 - 19:00:11 UTC