Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζει την προκλητική της πολιτική η Τουρκία.
- Μελέτη για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.
- Πίσω κάνει το υπουργείο Παιδείας.
- Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός.
- Αρχίζουν αύριο οι επαφές του πρωθυπουργού για την εγκληματικότητα.
- Νομοσχέδιο προβλέπει τη μονιμοποίηση 30.000 υπαλλήλων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζει την προκλητική της πολιτική η Τουρκία.

Συνεχίζει την προκλητική της πολιτική η Τουρκία, λίγες μέρες πριν την έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Η Αγκυρα όχι μόνο απέρριψε το ελληνικό διάβημα για την παρενόχληση του αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό μεταφορών Τάσο Μαντέλη, αλλά υπέβαλε και ΝΟΤΑΜ ζητώντας να δεσμευτούν περιοχές του Αιγαίου για να διεξάξει ασκήσεις, παρά το δίμηνο μορατόριουμ που έχει συμφωνηθεί. Ο διάλογος θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί και για όποια αρνητική εξέλιξη το κόστος θα αναλάβει η Τουρκία, δήλωσε στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μελέτη για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Την προκήρυξη, από την ΕΤΕΒΑ, διεθνούς διαγωνισμού για την πρόσληση συμβούλου ο ο ποίος θα συντάξει μελέτη για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, ανακοίνωσε ο υπουργός εργασίας μετά τη σύσκεχη υπό τον Γιάννο Παπαντωνίου. Ο σύμβουλος θα μελετήσει το σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων και θα προτείνει βασικές ιδέες και αρχές για τη μεταρρύθμιση του, οι οποίες θα τεθούν στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου.

Πίσω κάνει το υπουργείο Παιδείας.

Ερμηνευτική χαρακτήρισε ο υφυπουργός παιδείας Γιάννης Ανθόπουλος τη διάταξη που προβλέπει ότι η πρόσληση των εκπαιδευτικών και στα διωτικά σχολεία θα γίνεται από τη λίστα των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών. Ο κ. Ανθόπουλος τόνισε ότι αν οι ιδιοκτήτες επιμείνουν στην αρνησή τους, τότε το υπουργείο είναι διατεθειμένο να αποσύρει τη διάταξη. Υπενθύμισε όμως ότι από το 2003 καταργείται η επετηρίδα και οι όποιες προσλήψεις θα γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων στα Βαλκάνια θα πρέπει να είναι συνολική, γιατί διαφορερικά δεν πρόκειται να εκλείψουν οι εντάσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την ενημέρωση που έκανε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα μείζονα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα της χώρας. Ο κ. Σημίτης, ο οποίος την Τρίτη θα επισκεφθεί τους έλληνες στρατιώτες στο Ουρόσεβατς του Κοσόβου χαρακτήρισε θετική την απόφαση για εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη του Οργανισμού ανασυγκρότησης των Βαλκανίων.

Αρχίζουν αύριο οι επαφές του πρωθυπουργού για την εγκληματικότητα.

Αύριο αρχίζει ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης. Ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί αύριο με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο και την Αλέκα Παπαρήγα και τη Δευτέρα με τους Κώστα Καραμανλή και Δημήτρη Τσοβόλα. Στο μεταξύ, ψηφίστηκε στη βουλή η τροπολογία για την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης "πράσινης κάρτας" σε αλλοδαπούς που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Νομοσχέδιο προβλέπει τη μονιμοποίηση 30.000 υπαλλήλων.

Τη μονιμοποίηση 30.000 υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και την προαιρετική μετάταξη 25.000 υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών, που κατατέθηκε στη βουλή. Το νομοσχέδιο κατοχυρώνει επίσης το δικαίωμα στους δημοσίους υπαλλήλους να συνάπτουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ρυθμίζει θέματα που αφορούν τη μονιμοποίηση υπαλλήλων, τις προσλήψεις και τις μετατάξεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων προκρίθηκε στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Σουηδία, μετά την ισοπαλία 1- 1 την οποία απέσπασε από την διοργανώτρια. Η εθνική μας, που παρέμεινε αήττητη και θα αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό μία εκ των Ιταλίας και Ιρλανδίας, προηγήθηκε στο 60' με απ' ευθείας κτύπημα φάουλ του Βακουφτσή, ενώ οι Σουηδοί ισοφάρισαν στο 83' με τον Εκενμπεργκ.

Βήμα ...μεταλλίου πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σλοβενίας, καθώς επικράτησε της Ισπανίας με 78-73 σε αγώνα της προημιτελικής φάσης, που έγινε στην πόλη Τσέλιε και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Τουρκία, που επικράτησε της ΠΓΔΜ με 65-64.

Ο Σέρβος μέσος Νεμπόισα Κρουπνίκοβιτς, που έμεινε ελεύθερος από την Μπαστιά, αναμένεται να είναι η τρίτη μεταγραφή ξένου παίκτη που θα πραγματοποιήσει ο Πανιώνιος, μετά τους Μιλόε Κλάεβιτς και Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς. Ο 26χρονος άσος, που έπαιξε και παλαιότερα στον Πανιώνιο, αναμένεται εντός των ημερών στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του. Παράλληλα, ο Πανιώνιος βρίσκεται πολύ κοντά και στον Μίλινκο Πάντιτς.

Μετά από 15 ημέρες παραμονής στην Γαλλία, όπου και πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, η αποστολή της ΑΕΚ επέστρεψε στην Αθήνα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς εμφανίσθηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την προετοιμασία της ομάδας, δηλώνοντας λακωνικά: ''Πήγαμε πολύ καλά. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει''.

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά και παλιός ρέφερι, Γιάννης Σπάθας, που δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι τον πυροβόλησαν στα πόδια, έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο Κερατσίνι. Ο κ Σπάθας νοσηλεύεται στο Τζάννειο Νοσοκομείο και μετά την επέμβαση η κατάσταση του χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς πολύ καλή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,64, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 495,54, ελβετικό φράγκο προς 205,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 208,42, δολάριο Αυστραλίας 203,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 266,19, τη λίρα Κύπρου προς 569,86 και το ευρώ προς 329,83 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά, στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά τη διορθωτική υποχώρηση των δύο προηγουμένων συνεδριάσεων, με τον δείκτη να καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας και πάλι τις 4.500 μονάδες. Το κλίμα σήμερα στη Σοφοκλέους ήταν θετικό, σε αντίθεση με το πτωτικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.528,97 μονάδες έναντι 4.471,22 μονάδες της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας σημαντική άνοδο 57,75 μονάδων ή σε ποσοστό 1,29%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιά του Ιονίου απο 22 εως 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά απο 19 εως 38 και στα νησιά του Αιγαίου απο 24 εως 33 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 38 και 22 με 35 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 22 July 1999 - 19:00:15 UTC