Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συναντήσεις Σημίτη - Πολιτικών αρχηγών για πάταξη εγκληματικότητας.
- Ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία.
- Πληθαίνουν τα κρούσματα αλλοιωμένων γραπτών της Β' Λυκείου.
- Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση.
- Ο πρωθυπουργός μίλησε χθες στη Πνύκα σε εκδήλωση για νέους.
- Σήμερα θα εκλεγεί ο πρόεδρος της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων.
- Δεύτερη μέρα απεργίας στο ΙΚΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στο μικρό τελικό η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου νέων.
- Η εθνική μας μπάσκετ παίδων, προκρίθηκε στα ημιτελικά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συναντήσεις Σημίτη - Πολιτικών αρχηγών για πάταξη εγκληματικότητας.

Με τις συναντήσεις που θα έχει το απόγευμα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνταντόπουλο και τη γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ξεκινά ο κύκλος συναντήσεων του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τους πολιτικούς αρχηγούς για την προώθηση μιας ολοκληρωμένης εθνικής πολιτικής για την κατοχύρωση της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και την πάταξη της εγκληματικότητας με τη συναίνεση όλων των κομμάτων. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα.

Ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία.

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξή του, ο ελληνοτουρκικός διάλογος υπονομεύεται απο τουρκικές προκλητικές ενέργειες. Η ελληνική κυβέρνηση προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας για την παρενόχληση απο τουρκικά μαχητικά του αεροσκάφους, με το οποίο επέστρεφε απο την Κύπρο ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης. Επίσης, τη δυσαρέσκειά του στον Τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ, εξέφρασε σε χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

Πληθαίνουν τα κρούσματα αλλοιωμένων γραπτών της Β' Λυκείου.

Νέο κρούσμα με αλλοιωμένα γραπτά της Β' Λυκείου αποκαλύφθηκε, αυτή τη φορά στη Σαλαμίνα. Χθες ασκήθηκε δίωξη για την αλλοίωση 14 γραπτών και όχι τεσσάρων, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, κατά καθηγητών - μελών της βαθμολογικής επιτροπής. Επίσης, διεξάγεται έρευνα για 15 άλλα γραπτά του 102ου εξεταστικού κέντρου Ηλιούπολης, για τα οποία υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι είναι και αυτά αλλοιωμένα.

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση.

Τη μονιμοποίηση 30.000 υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και την προαιρετική μετάταξη 25.000 υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών, που κατατέθηκε στη βουλή. Το νομοσχέδιο κατοχυρώνει επίσης το δικαίωμα στους δημοσίους υπαλλήλους να συνάπτουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ρυθμίζει θέματα που αφορούν τη μονιμοποίηση υπαλλήλων, τις προσλήψεις και τις μετατάξεις.

Ο πρωθυπουργός μίλησε χθες στη Πνύκα σε εκδήλωση για νέους.

Σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον της Αρχαίας Πνύκας ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες το βραδυ στην Πνύκα σε εκδήλωση "Για τους Νέους και τη Δημοκρατία" με θέμα "Η Ελλάδα των νέων - Η Ελλάδα του αύριο", εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα του 21ου αιώνα θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες, θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις για να κερδίσει το στοίχημα που θα τη φέρει πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη με ισχυρή οικονομία, ενισχυμένο το κοινωνικό κράτος και την άμυνα της χώρας, με ποιότητα ζωής και ευημερία για τον Ελληνα πολίτη.

Σήμερα θα εκλεγεί ο πρόεδρος της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα επιλέξει στη σημερινή της συνεδρίαση η Κυβερνητική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής θα ενημερωθούν απο την υπουργό Πολιτισμού, Ελισάβετ Παπαζώη, για την πορεία της προετοιμασίας της Ολυμπιάδας.

Δεύτερη μέρα απεργίας στο ΙΚΑ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και σήμερα τα πολυιατρεία του ΙΚΑ, λόγω της απεργίας των γιατρών του Ιδρύματος που ζητούν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων τους και αύξηση των αποδοχών τους. Στα ιατρεία του ΙΚΑ θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο μικρό τελικό η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου νέων.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων προκρίθηκε στον ``μικρό τελικό`` του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Σουηδία, μετά την ισοπαλία 1-1 την οποία απέσπασε από την διοργανώτρια. Η ελληνική ομάδα,που παρέμεινε αήττητη στην διοργάνωση, πήρε έτσι την δεύτερη θέση στον όμιλό της, πίσω από την Πορτογαλία, η οποία νίκησε με 1-0 την Γαλλία και προκρίθηκε στον τελικό. Ο αντίπαλος της εθνικής μας στον ``μικρό τελικό`` της Κυριακής, θα γίνει γνωστός σήμερα και θα είναι η Ιταλία ή η Ιρλανδία.

Η εθνική μας μπάσκετ παίδων, προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Βήμα μεταλλίου πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σλοβενίας, καθώς επικράτησε της Ισπανίας με 78-73 σε αγώνα της προημιτελικής φάσης, που έγινε στην πόλη Λάσκο και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Τουρκία, η οποία στα προημιτελικά επεβλήθη της ομάδας των Σκοπίων με 65-64.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,64, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 495,54, ελβετικό φράγκο προς 205,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 208,42, δολάριο Αυστραλίας 203,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 266,19, τη λίρα Κύπρου προς 569,86 και το ευρώ προς 329,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιά του Ιονίου 22 με 35, στα ηπειρωτικά 19 με 38 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 33 βαθμούς. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 38 και 22 με 35 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 23 July 1999 - 6:00:17 UTC