Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αύριο οι βαθμολογίες των υποψηφίων για ΑΕΙ-ΤΕΙ.
- Απολογείται αύριο ο Β.Παπαδόπουλος,που κατηγορείται για δολοφονίες.
- Συνεχίστηκαν οι καταιγίδες στην Αθήνα.
- Επιμένει στις απόψεις του ο υπουργός Εξωτερικών.
- Συνελήφθη ο μετρ των αποδράσεων, δραπέτης, Θ.Βαλιανάτος.
- Κριτική στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών από τον μητροπολίτη Θηβών.
- Συνελήφθη αρχιφύλακας για εκβιασμό και δωροδοκία.
- Συνέδριο στην Αυστραλία με θέμα την Κύπρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αύριο οι βαθμολογίες των υποψηφίων για ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Τέρμα στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των φετινών γενικών εξετάσεων, θέτει αύριο το υπουργείο, καθώς λίγο πριν το μεσημέρι θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες, από τις οποίες θα μπορέσουν να υπολογίσουν, κατά προσέγγιση, αν πέτυχαν σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπάιδευσης. Την πρώτη Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι πίνακες των επιτυχόντων και οι βάσεις κατά σχολή. Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν αναμένεται πτώση των βάσεων στην Α', Β' και Δ' δέσμη, ενώ στην τρίτη θα κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα.

Απολογείται αύριο ο Β.Παπαδόπουλος,που κατηγορείται για δολοφονίες.

Στην ανακρίτρια Καβάλας απολογούνται αύριο ο 55χρονος Βασίλης Παπαδόπουλος, που παρίστανε το μέντιουμ και ο συνεργάτης του Κώστας Κυριακίδης, 23 χρόνων, που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 75χρονης Γεωργίας Τζίμα και της 37χρονης κόρης της, Αναστασίας. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστωθεί αν οι συλληφθέντες ενέχονται και σε άλλες ανεξιχνίαστες δολοφονίες. Πάντως οι δύο κατηγορούμενοι, εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για σωρεία αδικημάτων, αρνούνται τις κατηγορίες που τους προάπτονται.

Συνεχίστηκαν οι καταιγίδες στην Αθήνα.

Συνεχίστηκαν και σήμερα, για τρίτη κατά σειρά μέρα, οι ισχυρές καταιγίδες στην περιοχή της Αθήνας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα προβλήματα, με πλημμυρισμένα σπίτια. Η Πυροσβεστική το τελευταίο 48ωρο δέχθηκε πάνω από 600 κλήσεις για την παροχή βοήθειας. Στο μεταξύ, συνεχίσθηκε η έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων για τις διακοπές του Αυγούστου. Πάντως αυτή η έξοδος ήταν ιδιαίτερα αιματηρή, καθώς σε 190 τροχαία δυστυχήματα 26 άτομα έχασαν της ζωή τους και 180 τραυματίσθηκαν.

Επιμένει στις απόψεις του ο υπουργός Εξωτερικών.

Επιμένει στις απόψεις του ο υπουργός εξωτερικών σχετικά με το δικαίωμα των μελών των μειονοτήτων να αυτοπροσδιορίζονται, αρκεί αυτό να μην αποτελέσει όχημα για αλλαγή συνόρων. Σε συνεντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι πρέπει να κάνουμε μια επιθετική εξωτερική πολιτική και να αντιμετωπίσουμε το θέμα των μειονοτήτων χωρίς ταμπού. Σημειώνει επίσης ότι οι πρόσφατες δηλώσεις παρερμηνεύθηκαν είτε λαθεμένα, είτε σκόπιμα και δεν ανατρέπουν τη συνθήκη της Λωζάνης για τις μειονότητες.

Συνελήφθη ο μετρ των αποδράσεων, δραπέτης, Θ.Βαλιανάτος.

Συνελήφθη από την αστυνομία ο καταζητούμενος δραπέτης Θεόδωρος Βαλιανάτος, 38 χρόνων, σε διαμέρισμα στην Πεύκη, που νοίκιαζε ως οδοντίατρος, με το όνομα Θεόδωρος Μακρίδης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 860 πλαστά δεκαχίλιαρα, 980.000 δρχ , μία πινακίδα αυτοκινήτου κλεμμένη και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Ο Βαλιανάτος θεωρείται μέτρ των αποδράσεων, καθώς μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να αποδράσει πέντε φορές.

Κριτική στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών από τον μητροπολίτη Θηβών.

Επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών εξαπολύει με άρθρο του στην "Καθημερινή" ο μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος, με αφορμή τη δράση και το λόγο του κ. Χριστόδουλου. Τονίζει ότι οι αρχιεπίσκοποι δεν ασκούν εξουσία, αλλά διακονία, χαρακτηρίζει επικίνδυνη την καυχησιολογία για την υψηλή δημοτικότητα του κ. Χριστόδουλου και επικρίνει τα σχέδια δημιουργίας ομίλων επιχειρηματιών για δήθεν στήριξη της εκκλησίας.

Συνελήφθη αρχιφύλακας για εκβιασμό και δωροδοκία.

Αρχιφύλακας συνελήφθη από συναδέλφους του, κατηγορούμενος για εκβιασμό, δωροδοκία και άλλα αδικήματα. Πρόκειται για τον 37χρονο Νίκο Καραμπέρη, ο οποίος συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία είχε πάρει από μια 43χρονη, προκειμένου να υπογράφει αντ' αυτής, στο βιβλίο εμφανίσεων, καθώς η γυναίκα έπρεπε να παρουσιάζεται στο τμήμα μια φορά το μήνα. Επειδή όμως η 43χρονη ήθελε να λείψει τον Αύγουστο για διακοπές, της ζήτησε ένα εκατ. δρχ. Αυτή κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία και προσημειώθηκαν τα χρήματα.

Συνέδριο στην Αυστραλία με θέμα την Κύπρο.

Δεκάδες επιστήμονες από την Κύπρο, την Αυστραλία και τον ευρύτερο χώρο της ελληνικής διασποράς, κατέθεσαν εισηγήσεις στο τριήμερο συνέδριο με θέμα "Κύπρος, Αρχαία και Σύγχρονη" που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο "Λα Τρομπ" της Μελβούρνης και του οποίου οι εργασίες έληξαν σήμερα. Το συνέδριο, που οργανώθηκε από τα Τμήματα Ελληνικών και Αρχαιολογίας του παενεπιστημίου, φώτισε πολλές πτυχές της αρχαίας και σύγχρονης ιστορίας και παράδοσης της Κύπρου, με έμφαση στα γεγονότα - σταθμούς στη μακρόχρονη πορεία της. Εντονος, όμως, ήταν ο προβληματισμός για τη μελλοντική πορεία του μαρτυρικού νησιού, από την αποδοχή των τετελεσμένων της εγκληματικής εισβολής του 1974 και την προκλητική αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας, για την προώθηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόλυτα ικανοποιημένοι έμειναν από το χθεσινό φιλικό της ΑΕΚ, οι οπαδοί της ομάδας, ο προπονητής και η διοίκηση, καθώς η Ενωση επικράτησε με 3-2 επί της Λέστερ, ενώ σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού παρέδωσε μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ευχαριστημένοι, όμως είναι και οι φίλοι του Ολυμπιακού, από την πρώτη φιλική νίκη της ομάδας τους με 5-1 επί της Ουντεράχινγκ, που φέτος ανέβηκε στην Μπουντεσλίγκα. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός δεν τα πήγε και πολύ καλά σε τουρνουά στην Ιταλία, αφού νίκησε με 1-0 την Ρετζίνα, αλλά έχασε από την Τζένοα με 2-0.

Τις "άγριες διαθέσεις" του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου έδειξε ο Βασίλης Τσάρτας. Ο διεθνής μέσος σημείωσε χατ-τρικ στο φιλικό της Σεβίλλης με την ολλανδική Βάαλβικ, όπου οι Σεβιγιάνοι, που θα αγωνιστούν αυτή την περίοδο στην ``πριμέρα ντιβιζιόν`` του ισπανικού πρωταθλήματος, επικράτησαν με 4-0.

Με διπλό θρίαμβο της Φερράρι ολοκληρώθηκε το γερμανικό γκραν πρι της Φόρμουλα 1, καθώς πρώτος τερμάτισε ο Ιρλανδός Ιρβάιν και δεύτερος ο Φιλανδός Μίκα Σάλο, που αντικαθιστά τον τραυματία Σουμάχερ. Τρίτος, στην κατάταξη ο Γερμανός Φρέντσεν με Τζόρνταν-Χόντα. Ετσι, η θρυλική κόκκινη ομάδα αύξησε τη διαφορά της από τη Μακλάρεν στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,71, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 500,09, ελβετικό φράγκο προς 206,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, δολάριο Καναδά προς 204,82, δολάριο Αυστραλίας 200,78, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,89, τη λίρα Κύπρου προς 571,44 και το ευρώ προς 329,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός, καθώς στην ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοιι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 18 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 34 και στα νησιά 23 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αστατο καιρό, με πιθανότητα βροχή ή καταιγίδα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 21 με 33 και 20 με 30 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχει αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 2 August 1999 - 14:14:04 UTC