Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αναρτήθηκαν στα λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες των εξετάσεων.
- Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι βροχές.
- Περίπου 30 εκατομμύρια δρχ ήταν η λεία τριών ληστειών σε τράπεζες.
- Ο Δήμαρχος Αθηναίων ιδρύει οργανισμό για την Ολυμπιάδα του 2004.
- Στον ανακριτή παραπέμφθηκε ο μετρ των αποδράσεων Θ.Βαλιανάτος.
- Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Στ.Ντούζος.
- Αύριο τελικά η απολογία του 55χρονου Β.Παπαδόπουλου.
- Απεργούν αύριο οι ιδιοκτήτες ταξί στην Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αναρτήθηκαν στα λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες των εξετάσεων.

Η φυσική στις δύο πρώτες δέσμες, η ιστορία στη Γ' και τα μαθηματικά στην Δ' ήταν οι κακοί δαίμονες των υποψηφίων στις φετινές γενικές εξετάσεις, καθώς το ποσοστό αυτών που έγραψαν κάτω από τη βάση ξεπερνά το 73%. Πάντως στα βασικά μαθήματα των δεσμών οι υποψήφιοι έγραψαν καλύτερα από πέρυσι. Οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν στα λύκεια όλης της χώρας και από αυτές πολλοί υποψήφιοι μπορούν να προσδιορίσουν αν περνούν σε κάποια σχολή. Για άλλους η αγωνία θα παραταθεί μέχρι το Σεπτέμβρη οπότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι βροχές.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσαν στην Αθήνα οι πρόσφατες καταιγίδες. Ο εισαγγελέας ζητάει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των δημάρχων,των αρμοδίων φορέων και των εργολάβων στην κατασκευή των έργων. Στο μεταξύ, δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν σε τέσσερα χωριά του νομού Κοζάνης, από την ξαφνική καταιγίδα που έπληξε την περιοχή, ενώ η εθνική οδός Κοζάνης-Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε λίμνη.

Περίπου 30 εκατομμύρια δρχ ήταν η λεία τριών ληστειών σε τράπεζες.

Περίπου 30 εκατομμύρια δρχ ήταν η λεία τριών ληστειών σε Αθήνα και Κατερίνη. Η πρώτη έγινε σε βάρος χρηματαποστολής της Ιονικής Τράπεζας, στην Ηλιούπολη, όπου οι δράστες πήραν 20 εκατομμύρια δρχ, η δεύτερη στην Αγροτική Τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο με λεία περίπου 4 εκατ. δρχ και η τρίτη στην Τράπεζα Κρήτης στο κέντρο της Κατερίνης, όπου οι δράστες άρπαξαν πέντε εκατομμύρια δρχ.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ιδρύει οργανισμό για την Ολυμπιάδα του 2004.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση του Οργανισμού ``ΑθΗΝΑ - ΤΡΙΤΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ``, που θα έχει ως στόχο την αξιοποίηση των μοναδικών ευκαιριών οι οποίες διανοίγονται από την έλευση της νέας χιλιετίας και την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, από τη χώρα μας. Οπως διευκρίνισε ο ρόλος του, θα είναι ενισχυτικός και συμπληρωματικός του" Αθήνα 2004", με τoν οποία ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει την αγαστή συνεργασία του.

Στον ανακριτή παραπέμφθηκε ο μετρ των αποδράσεων Θ.Βαλιανάτος.

Στον ανακριτή για να απολογηθεί, παραπέμφθηκε ο σεσημασμένος για τις πέντε συνολικά αποδράσεις του, Θεόδωρος Βαλιανάτος, 38 χρόνων, εναντίον του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραχάραξη νομισμάτων, απόδραση και κλοπή πινακίδων αυτοκινήτου. Εναντίον της συζύγου του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παραχάραξη νομισμάτων κατά συναυτουργία.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Στ.Ντούζος.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Πειραιά, ο ηθοποιός Στιβ Ντούζος, ο οποίος φέρεται αναμεμειγμένος σε κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης στα ελληνικά νησιά. Ο Ντούζος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. δρχ και την υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Αύριο τελικά η απολογία του 55χρονου Β.Παπαδόπουλου.

Αύριο τελικά θα απολογηθούν στην ανακρίτρια Καβάλας ο 55χρονος κτηνοτρόφος Βασίλης Παπαδόπουλος, που παρίστανε και το μέντιουμ και ο 23χρονος συνεργάτης του Κώστας Κυριακίδης, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία δύο γυναικών. Ο Παπδόπουλος επανέλαβε τις καταγγελίες του κατά του πρώην αστυνομικού διευθυντή Καβάλας, Νίκου Καραολάνη, ο οποίος έχει αποταχθεί από το σώμα με την κατηγορία ότι ενέχετο σε ρόζ κυκλώματα.

Απεργούν αύριο οι ιδιοκτήτες ταξί στην Αθήνα.

Χωρίς ταξί θα μείνει αύριο η Αθήνα, εξαιτίας της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι ζητούν από την πολιτεία τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των παράνομων ταξί. Παράλληλα ζητούν αύξηση των κομίστρων και απειλούν με απεργία διαρκείας από το Σεπτέμβριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ, μετά τα πρώτα δύο δυνατά φιλικά παιχνίδια στην Ελλάδα με Λέστερ και Χέρτα, όπου επικράτησε παραδίδοντας μαθήματα μοντέρνου ποδοσφαίρου κατά διαστήματα. Ηδη, στην Ενωση μιλούν για τη νέα εποχή Τουμπάκοβιτς, ενός ιδιαίτερα ικανού προπονητή που ξέρει να κερδίζει, αλλά και να μεταδίδει στους παίχτες του τα συστήματα που θέλει να εφαρμόζουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ωστόσο, κλίμα ευφορίας επικρατεί και για τις μεταγραφές της ομάδας, καθώς Τσίριτς, Μπιέγκοβιτς και Πέτριτς δείχνουν να έχουν εγκλιματιστεί απόλυτα στη νέα τους ομάδα, ενώ και οι παλιοί παίχτες δείχνουν αποφασισμένοι να ανεβάσουν ψηλά την Ενωση.

Μέρα με τη μέρα η περίπτωση να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός δύο μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό, έναν επιθετικό και έναν αμυντικό, γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι φίλοι της ομάδας, μετά τις υποσχέσεις του προέδρου της ΠΑΕ Γ.Βαρδινογιάννη, θέλουν να πιστεύουν ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα αποκτηθούν δύο γνωστοί ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό. Στο μεταξύ, ένας παίχτης που αποτελούσε καημό για τους οπαδούς των πρασίνων, ο Νταβόρ Σούκερ, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αρσεναλ, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έναντι 1,7 δις δρχ.

Χωρίς τον Καραπιάλη θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στον πρώτο φιλικό αγώνα που θα δώσει επί ελληνικού εδάφους, την ερχόμενη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ με τη Λέγκια Βαρσοβίας. Ο Λαρισαίος μέσος ταλαιπωρείται από τράβηγμα στη γάμπα. Στο μεταξύ, ο Ανατολάκης ενσωματώθηκε με την αποστολή της εθνικής ομάδας των Ενόπλων, ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ από τις 6 έως τις 20 Ιουλίου.

Δύο σημαντικές μεταγραφές για την ενίσχυση της ομάδας πραγματοποίησε ο Εθνικός, καθώς απέκτησε τους Ντόμπος και Γ.Παπανδρέου. Οι δύο παίχτες -που θα βοηθήσουν αποφασιστικά στην άνοδο του Εθνικού στην Α εθνική- θα κοστίσουν συνολικά 110 εκατομμύρια δρχ, ενώ αναμένονται αύριο στο Πήλιο, όπου προετοιμάζεται η ομάδα, αφού υπέγραψαν τριετή συμβόλαια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,92, γαλλικό φράγκο προς 50,36, λίρα Αγγλίας προς 500,94, ελβετικό φράγκο προς 206,85, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,06, δολάριο Καναδά προς 205,03, δολάριο Αυστραλίας 200,89, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 271,65, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 330,38 δραχμές.

Δύο πρόσωπα παρουσίασε η Χρηματιστηριακή αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Αρχικά ο γενικός δείκτης κατέγραψε άνοδο, για να υπάρξουν στη συνέχεια πωλήσεις, κυρίως στο χώρο των τραπεζών. Λίγο πριν το τέλος των συναλλαγών η αγορά υποχωρούσε κάτω και από το "φράγμα" των 4.300 μονάδων, για να βελτιώσει ελαφρώς την εικόνα της στο κλείσιμο. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε τελικά στις 4.312,25 μονάδες, έναντι 4.345,13 μονάδων της προηγούμενης συνεδρίασης, καταγράφοντας υποχώρηση 32,88 μονάδων ή σε ποσοστό 0,76%

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια και πιθανόν στα κεντρικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 19 εως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 34 και στα νησιά 23 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 33 θα έχει αύριο η Αττική. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 2 August 1999 - 18:00:16 UTC