Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υποχωρεί από αύριο ο καύσωνας που έπληξε και σήμερα τη χώρα.
- Προβληματισμός στην κυβέρνηση από την αύξηση των καυσίμων.
- Αρχισε να εφαρμόζεται το πιλοτικό πρόγραμμα στις τράπεζες.
- Σε έγγραφη απολογία οι κοπανατζήδες των υπηρεσιών νομαρχίας.
- Ικανοποίηση του Ισραήλ για απόφαση της Κύπρου.
- Κυκλώματα της νύχτας πίσω από την έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο.
- Αυξάνεται η παρουσία των ομογενών μας στο κοινοβούλιο της Βικτώρια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υποχωρεί από αύριο ο καύσωνας που έπληξε και σήμερα τη χώρα.

Υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν και σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο δεν παρουσιάσθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, 16 άτομα παρουσίασαν καρδιολογικά προβλήματα, 9 πνευμονολογικά, επτά λιποθύμησαν ενώ δύο έπαθαν θερμοπληξία. Η υπαναχώρηση του καύσωνα προς τα νότια έπληξε τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ανεβάζοντας τον υδράργυρο στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Προβληματισμός στην κυβέρνηση από την αύξηση των καυσίμων.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης από την αύξηση των καυσίμων, τα οποία ακολουθούν τις διεθνείς τιμές, και αναμένεται να προκαλέσεις πιέσεις στον πληθωρισμό του Αυγούστου. Από τα μεσάνυκτα, η τιμή της βενζίνης πωλείται ακριβότερη κατά 4,5 δραχμές το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης κατά 2 δραχμές και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 2,70 δραχμές το λίτρο.

Αρχισε να εφαρμόζεται το πιλοτικό πρόγραμμα στις τράπεζες.

Αύξηση της πελατείας, δημιουργία δύο νέων θέσων εργασίας, εργασία των υπαλλήλων σε δύο βάρδιες είναι οι πρώτες παρατηρήσεις που καταγράφονται στα υποκατάστηματα τραπεζών που εφαρμόζουν για οκτώ μήνες πιλοτικά το 35ωρο. Οι δύο βάρδιες των υπαλλήλων έχουν διευθετηθεί, ώστε η πρώτη να προσέρχεται στην τράπεζα στις 7.45 και να αποχωρεί στις 2.45, ενώ η δεύτερη να εργάζεται από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Σε έγγραφη απολογία οι κοπανατζήδες των υπηρεσιών νομαρχίας.

Σε έγγραφη απολογία κλήθηκαν οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών του υπουργείου Μεταφορών και ΚΤΕΟ στο Χολαργό, μετά τη χθεσινή αιφνίδια επίσκεψη της νομάρχου κας Μπεσμπέα στο υπουργείο ύστερα από καταγγελίες πολιτών για μη λειτουργία των υπηρεσιών λόγω διακοπών του Αυγούστου. Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΑΠΕ, η κα Μπεσμπέα υποστήριξε οτι δεν υπήρξε καμμία ασάφεια στην εγκύκλιο, αφήνοντας μάλιστα αιχμές οτι ίσως έγινε σκόπιμα με στόχο την υπονόμευση της Νομαρχίας ή και της ίδιας ακόμα.

Ικανοποίηση του Ισραήλ για απόφαση της Κύπρου.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε το Ισραήλ στην απόφαση της Κύπρου να απονείμει χάρη στους δύο ισραηλινούς που είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Πάφο, έχοντας στην κατοχή τους ειδικά ηλεκτρονικά μηχανήματα ραδιοφωνικής λήψης. Οι δύο Ισραηλινοί είχαν καταδικασθεί τον Φεβρουάριο σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, ενώ έχει αποσυρθεί η κατηγορία της κατασκοπείας που τους είχε αρχικά απαγγελθεί.

Κυκλώματα της νύχτας πίσω από την έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο.

Σε κυκλώματα που πωλούν "προστασία" σε νυκτερινά καταστήματα έναντι αμοιβής, αποδίδει η αστυνομία την ισχυρή έκρηξη μηχανισμού που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην είσοδο του νυκτερινού κέντρου "Μποέμισσα", στα Εξάρχεια, το οποίο ευτυχώς την ώρα εκείνη ήταν κλειστό. Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές η είσοδος του κέντρου, σταθμευμένα αυτοκίνητα και οι προσόψεις γειτονικών καταστημάτων και πολυκατοικιών.

Αυξάνεται η παρουσία των ομογενών μας στο κοινοβούλιο της Βικτώρια.

Ο ομογενής Νίκος Κότσιρας κέρδισε το χρίσμα του υποψηφίου του Φιλελεύθερου κόμματος για την έδρα του Μπουλίν, στη Μελβούρνη και θεωρείται βέβαιο οτι θα εκλεγεί μέλος του πολιτειακού κοινοβουλίου της Βικτώρια στις εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.Η έδρα του Μπουλίν θεωρείται "σίγουρη" για το κυβερνών Φιλελεύθερο κόμμα. Ο κ. Κότσιρας είναι σύμβουλος του πολιτειακού πρωθυπουργού -και γνωστού φιλέλληνα- Τζέφ Κένετ. Ο Κότσιρας κατάγεται απο τη Μεσσηνία,είναι 39 ετών, έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Επίσης, σίγουρη θεωρείται η εκλογή της Τζένης Μικάκου, ως υποψηφία του Εργατικού κόμματος, ενώ αναμένεται να υπάρχουν τουλάχιστον έξι άτομα ελληνικής καταγωγής στο πολιτειακό κοινοβούλιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον άγνωστο στη χώρα μας Ισλανδό διεθνή επιθετικό Σίγκουρντσον απέκτησε σήμερα ο Παναθηναϊκός, μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες για την απόκτηση ενός γνωστού ονόματος από τη διεθνή αγορά. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, που αγωνιζόταν στη νορβηγική Στάμπεκ, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ όπως ανακοινώθηκε από την πράσινη ΠΑΕ θα κοστίσει συνολικά ένα δις δρχ.

Ενας πρωταθλητής Ευρώπης, ο πολυτιμότερος παίχτης του φάιναλ φορ του Μονάχου, Αντονι Μπούι ανήκει από σήμερα στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ. ο 37χρονος Αμερικανός φόργουορντ, ένας από τους καλύτερους παίχτες που ήρθαν από το ΝΒΑ, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενσωματωθεί στην αποστολή των κιτρινόμαυρων.

Εκτενή αναφορά στη μεταγραφή του Γεωργάτου στην Ιντερ, είχαν οι ιταλικές αθλητικές εφημερίδες. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν τα σχόλια της εφημερίδας "Κοριέρε ντελλο σπορτ" στα οποία επισημαίνεται ότι με την αγορά του Γεωργάτου η Ιντερ έλυσε επιτέλους το πρόβλημα του αριστερού αμυντικού, που την ταλαιπωρούσε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους. "Ο καιρός θα αποφανθεί εάν ο πρώτος Ελληνας παίκτης στην ιστορία της Ιντερ θα είναι και καλή επιλογή εκτός από μια έκπληξη" τονίζει πιο επιφυλακτικά η εφημερίδα "Τούτοσπορτ".

Παρά το άτυχο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με την ΑΙΚ Στοκχόλμης, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στην ΑΕΚ δεν χάνουν την ψυχραιμία και την αισιοδοξία τους, ότι ο στόχος της πρόκρισης θα υλοποιηθεί στο επαναληπτικό παιχνίδι. ``Εχουμε καλύτερη ομάδα και θα πάρουμε την πρόκριση. Η ατυχία μας στέρησε τη νίκη``, έλεγαν σήμερα όλοι στο ``κιτρινόμαυρο στρατόπεδο``. Η Ενωση, που είχε δύο δοκάρια και τρεις κλασσικές ευκαιρίες για να πετύχει ένα τέρμα, που θα τις έδινε προβάδισμα, αν αποδώσει το ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκριθεί στους όμιλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πιστεύουν παράγοντες της διοίκησης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,18 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 501,61, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 269,17, ελβετικό φράγκο προς 207,21, τη λίρα Κύπρου προς 574,47, δολάριο Καναδά προς 209,92, δολάριο Αυστραλίας 203,11, το γερμανικό μάρκο προς 169,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, γαλλικό φράγκο προς 50,59, και το ευρώ προς 331,85 δραχμές.

Θερμό κλίμα επικράτησε σήμερα στη Σοφοκλέους, με το Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών καταγράφοντας το τρίτο συνεχές ιστορικό ρεκόρ και το 37ο από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα "ισχυρά χαρτιά" τραπεζών και βιομηχανίας, τα οποία απετέλεσαν το μοχλό της ανόδου της αγοράς. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν σήμερα μετοχές της "περιφέρειας", μετά την εισαγγελική παρέμβαση στην εταιρία ΑΛΚΑΡ - ΑΕΜΕΤ, που πρόσφατα ανεστάλη η διαπραγμάτευσή της, αλλά και τις πληροφορίες ότι η διοίκηση του Χρηματιστηρίου θα θέσει στο "μικροσκόπιο" εταιρίες με "περίεργες" διακυμάνσεις, οι οποίες θα διαπραγματεύονται από ειδικό καθεστώς. Το θετικό κλίμα που επικράτησε σήμερα το πρωί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το θετικό κλείσιμο, της Wall Street, σε συνδυασμό με την υψηλή ρευστότητα που υπάρχει στην αγορά "ευνόησαν" τη Σοφοκλέους για να κινηθεί σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.696,91 μονάδες, έναντι 4.591,34 μονάδων της προηγούμενης καταγράφοντας σημαντικά κέρδη 105,57 μονάδων ή σε ποσοστό 2,30%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αρχικά αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 22 με 35 και στην υπόλοιπη χώρα 24 με 40 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 27 με 39 και 22 με 35 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 12 August 1999 - 18:00:14 UTC