Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες.
- Τουρκικές προκλήσεις με παραβάσεις του FIR Αθηνών.
- Με 1.230 άτομα ενισχύεται η συνοριακή φύλαξη.
- Εγκλημα σε μπάρ της Αθήνας.
- Απολογούνται στον ανακριτή οι τρείς για την φωτιά στη Σαλαμίνα.
- Παρουσία πολιτικών οι γιορτές στην Παναγία Σουμελά.
- Εκτακτα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο απο την Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επί του Λεωνιδίου με 4-0.
- Μπάγιεβιτς: Σωστά έπραξε ο Ολυμπιακός στη μεταγραφή Γεωργάτου.
- Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική μας ποδοσφαίρου των παίδων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα αρχίσει απο τα δυτικά και βόρεια και μέχρι τη νύχτα θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Παρόλα αυτά ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να βρίσκεται σε επιφυλακή,ενώ οι παραλίες του ΕΟΤ μέχρι και την Κυριακή θα είναι ανοιχτές μέχρι τα μεσάνυχτα.Χθές, επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες, που σε πολλές περιοχές έφθασαν τους 41 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, 16 άτομα παρουσίασαν καρδιολογικά προβλήματα, 9 πνευμονολογικά, 7 λιποθύμησαν, ενώ 2 παρουσίασαν σημεία θερμοπληξίας

Τουρκικές προκλήσεις με παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που σε ορισμένες περιπτώσεις εξελίχθηκαν σε παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, σημειώθηκαν χθές το απόγευμα απο 10 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 και 4 F-4 στην περιοχή του κεντρικού και βορείου Αιγαίου μεταξύ Χίου και Λήμνου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά, .ενώ σε 5 περιπτώσεις η διαδικασία εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Με 1.230 άτομα ενισχύεται η συνοριακή φύλαξη.

Ενίσχυση της συνοριακής φύλαξης με 1.230 άτομα και την ίδρυση δέκα νέων τμημάτων συνοριακής φύλαξης σε ακριτικούς νομούς της βόρειας Ελλάδας, προβλέπει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κρίθηκε νόμιμο στο σύνολό του από το Συμβούλιο Επικρατείας. Με το σχέδιο Προεδικού Διατάγματος ιδρύονται τμήματα συνοριακής φύλαξης στους νομούς Ιωαννίνων, Φλωρίνης, Πέλλης, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, τα οποία θα υπάγονται διοικητικά στις οικείες αστυνομικές διευθύνσεις.

Εγκλημα σε μπάρ της Αθήνας.

Σοβαρά τραυματισμένος απο σφαίρα πυροβόλου όπλου στην πλάτη βρέθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ ο Σταμάτης Μπουγιούκας ή Μπουμπούκας 39 χρόνων μέσα στο μπάρ "Μπούκερ" επί της οδού Μιχαλακοπούλου 38,στα Ιλίσια, ο οποίος μεταφερόμενος στον "Ευαγγελισμό" εξέπνευσε. Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα δέχθηκε πέντε πυροβολισμούς με πιστόλι απο άτομο αλβανικής υπηκοότητας με το όνομα Αλκης αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος μετά την πράξη του εξαφανίστηκε.

Απολογούνται στον ανακριτή οι τρείς για την φωτιά στη Σαλαμίνα.

Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή Πειραιά με την κατηγορία εμπρησμού δάσους απο πρόθεση οι Γιάννης Παπαδάς, 43 χρόνων οικοδόμος και τα αδέλφια Χρήστος και Παναγιώτης Μιχαλάκη , που σύμφωνα με τη δικογραφία, θεωρούνται ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στη θέση "Μπατσί" της Σαλαμίνας. Απο την πυρκαγιά που πήρε διαστάσεις αποτεφρώθηκαν 800 στρέμματα πευκοδάσους και πέντε εξοχικές κατοικίες.

Παρουσία πολιτικών οι γιορτές στην Παναγία Σουμελά.

Χιλιάδες Ποντιοι αναμένεται να συρρεύσουν το Δεκαπενταύγουστο στα υψώματα του Βερμιου, για να προσκυνήσουν στην Παναγία Σουμελά. Στις εκδηλώσεις ανήμερα της Παναγίας και της γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων θα παραστούν ο πρόεδρος της Βουλής, οι υπουργοί Αμυνας, Μακεδονίας - Θράκης, αντιπροσωπεία της ΝΔ, οι πρόεδροι του ΔΗΚΚΙ και του Συνασπισμού και άλλες προσωπικότητες.

Εκτακτα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο απο την Αθήνα.

Μέτρα για την ομαλή έξοδο απο την Αθήνα θα λάβει η τροχαία απο τις 3 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Συγκεκριμένα θα παραχωρηθεί λωρίδα απο το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς Αθηνών - Λαμίας στον κόμβο Απομάχων, στη Νέα Κηφισιά και στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης και Αθηνών - Κορίνθου απο το Δαφνί μέχρι τα διόδια Ελευσίνας. Μονοδρομήσεις θα γίνουν και σε άλλα τμήματα των εθνικών οδών, που θα παρατηρηθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Παρεμβάσεις επίσης έχουν προγραμματισθεί στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής και στη λεωφόρο Λαυρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επί του Λεωνιδίου με 4-0.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με νίκη 4-0 επί του Λεωνιδίου τις επίσημες υποχρεώσεις του για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το παιχνίδι έγινε στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσο της 1ης ημέρας του Α' γύρου στο κύπελλο Ελλάδας. Στο μεταξύ, λίγες ώρες πριν τον αγώνα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ισλανδού επιθετικού Χέλγκι Σίγκουρντσον, ο οποίος αγωνιζόταν στη νορβηγική Στάμπεκ. Επίσης,σε άλλον αγώνα του κυπέλλου Ελλάδας, ο ΟΦΗ επικράτησε της Αναγέννησης Καρδίτσας με 3-0.

Μπάγιεβιτς: Σωστά έπραξε ο Ολυμπιακός στη μεταγραφή Γεωργάτου.

"Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και έπραξε σωστά. Ο Γεωργάτος είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που έχει προσφέρει πολλά σην ομάδα. Οπως έχω ξαναπεί, ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που μπορούν να καλύψουν αυτή την θέση. Πιστεύω ότι η πολιτική, είναι καλή τόσο για τον σύλλογο, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο" δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναφερόμενος στη μεταγραφή του Γρηγόρη Γεωργάτου στην Ιντερ. Στο μεταξύ, στην Ιταλία, οι προβολείς έχουν πέσει από την Τετάρτη στον Γεωργάτο, το "αριστερό μπακ που η Ιντερ έψαχνε μια ολόκληρη ζωή" όπως τον χαρακτήρισε ο αθλητικός Τύπος της χώρας.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική μας ποδοσφαίρου των παίδων.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην Τουρκία, αφού στον τελικό της διοργάνωσης, που έγινε στο στάδιο ``Ατατούρκ`` της Προύσας, έχασε με 2-0 από το αντίστοιχο τουρκικό συγκρότημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,18 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 501,61, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 269,17, ελβετικό φράγκο προς 207,21, τη λίρα Κύπρου προς 574,47, δολάριο Καναδά προς 209,92, δολάριο Αυστραλίας 203,11, το γερμανικό μάρκο προς 169,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, γαλλικό φράγκο προς 50,59, και το ευρώ προς 331,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα,το απόγευμα όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν καταιγίδες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς και τοπικά μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 22 με 35 και στην υπόλοιπη χώρα 24 με 39 βαθμούς.Αίθριο καιρό, δυτικοί ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία 25 με 38 και 22 με 33 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 13 August 1999 - 7:00:17 UTC