Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αδειασαν όλα τα αστικά κέντρα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.
- Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τα μύδια του Θερμαϊκού.
- Ερωτική αντιζηλία ο λόγος εγκλήματος σε μπαρ των Ιλισίων.
- Αλβανός συνέλαβε τσαντάκια και τον παρέδωσε στην αστυνομία.
- Διακοπές στη Χαλκιδική με πλαστά δολάρια έκαναν τρεις Σκοπιανοί.
- Βιασμός 20χρονης έξω από το ΟΑΚΑ.
- Επίτιμος δημότης Σάμου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
- Νέες προκλήσεις χθες από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.
- Αρχίζει στην Αυστραλία το πρόγραμμα "Παιδεία Ομογενών".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αδειασαν όλα τα αστικά κέντρα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Αδειάζουν από τους κατοίκους τους όλες οι μεγάλες πόλεις της χώρας και η Αθήνα, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων κατευθύνεται προς Τήνο και Πάρο όπου κάθε χρόνο εορτάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια η εορτή της Μεγαλόχαρης. Για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, η Τροχαία παραχώρησε μία επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, ενώ η κίνηση στα λιμάνια διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Οι εκδρομείς θα έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει για αισθητή υποχώρηση του καύσωνα και την επικράτηση φυσιολογικών για την εποχή θερμοκρασιών.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τα μύδια του Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κατανάλωση μυδιών του Θερμαϊκού. Αυτό αποφάνθηκαν δύο μικροβιολογικά εργαστήρια, ένα της Βενετία και ένα του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσ/νικης, μετά τους ισχυρισμούς των γαλλικών αρχών οτι εντοπίσθηκαν βιοτοξίνες. Οι μυδιοκαλλιεργητές του Θερμαϊκού κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό των γαλλικών αρχών και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής εναντίον του εργαστηρίου της ΕΕ, Βίκο, το οποίο αρχικά είχε υποστηρίξει οτι εντοπίστηκαν οι βιοτοξίνες.

Ερωτική αντιζηλία ο λόγος εγκλήματος σε μπαρ των Ιλισίων.

Η ερωτική αντιζηλία ήταν το κίνητρο του εγκλήματος που σημειώθηκε χθες βράδι έξω από το μπαρ "Μπούκερ" στα Ιλίσια, με θύμα τον 39χρονο ταμία Σταμάτη Μπουγιούκα και δράστη τον 27χρονο Αλβανό Ισμέτ Κούτσι, ο οποίος πυροβόλησε πέντε φορές το θύμα που εξέπνευσε ενώ διεκομίζετο στο νοσοκομείο. σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης πίστευε οτι το θύμα είχε σχέσεις με αλβανίδα φίλη που εργάζεται σε μπαρ της οδού Μιχαλακοπούλου.

Αλβανός συνέλαβε τσαντάκια και τον παρέδωσε στην αστυνομία.

Αλβανός συνέλαβε τσαντάκια και τον παρέδωσε στις αστυνομικές αρχές. Συνέβη τα μεσάνυχτα, στην οδό Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη, όταν ο 22χρονος οικοδόμος Μιχάλης Μαραντίδης άρπαξε την τσάντα της Ελισάβετ Σαρηκυριακίδου, 63 χρόνων και άρχισε να τρέχει για να διαφύγει. Η γυναίκα αντέδρασε καλώντας σε βοήθεια και ο 26χρονος εργάτης Αστρίτ Αγκο, που περνούσε από το σημείο εκείνο αφού καταδίωξε τον τσαντάκια, κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον παραδώσει στους αστυνομικούς, που έφτασαν αμέσως μετά.

Διακοπές στη Χαλκιδική με πλαστά δολάρια έκαναν τρεις Σκοπιανοί.

Διακοπές, ξοδεύοντας πλαστά αμερικανικά δολάρια, έκαναν στη Χαλκιδική τρεις υπήκοοι της Πρωην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Οι τρεις παραθέριζαν σε κάμπινγκ της Σιθωνίας και το τελευταίο τριήμερο είχαν εξαργυρώσει στη Σάρτη έντεκα πλαστά εκατονταδόλαρα, διασκεδάζοντας σε διάφορα κέντρα. Στην κατοχή των νεαρών που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, βρέθηκαν άλλα δεκαπέντε πλαστά εκατονταδόλαρα.

Βιασμός 20χρονης έξω από το ΟΑΚΑ.

Αλλο ένα κρούσμα βιασμού σημειώθηκε χθες βράδι, λίγες μόλις ημέρες μετά το αποτρόπαιο περιστατικό στου Φιλοπάππου εις βάρος ενός ζευγαριού. Θύμα αυτή τη φορά μία 20χρονη, την οποία τρεις νεαροί παρέσυραν στις τουαλέτες που βρίσκονται έξω από τις θύρες 9 και 13 του σταδίου ΟΑΚΑ και ο ένας εξ αυτών με τη βοήθεια των δυο άλλων, τη βίασε. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Κύπελο Ελλάδος, μεταξύ των ομάδων ΠΑΟ-Λεωνιδίου.

Επίτιμος δημότης Σάμου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επίτιμος δημότης Σάμου αναμένεται να ανακηρυχθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Την Κυριακή ο κ. Στεφανόπουλος θα παραστεί στην Πάρο στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία την Εκατονταπυλιανή. Στην Πάρο θα μεταβούν επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Στις εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά θα παραστούν ο πρόεδρος της Βουλής, οι υπουργοί Αμυνας, Μακεδονίας - Θράκης, Δημόσιας Τάξης, οι πρόεδροι του ΔΗΚΚΙ και του Συνασπισμού.

Νέες προκλήσεις χθες από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Νέες προκλήσεις χθές από την Αγκυρα στο Αιγαίο. Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας και προχώρησαν σε τρείς παραβάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου. Τα τουρκικά αναχαιτίστηκαν απο τα ελληνικά αεροσκάφη ενώ σε πέντε περιπτώσεις η διαδικασία εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Αρχίζει στην Αυστραλία το πρόγραμμα "Παιδεία Ομογενών".

Τα πρώτα βιβλία του προγράμματος "Παιδεία Ομογενών" είναι έτοιμα και θα σταλούν στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες του εξωτερικού στο τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου Κρήτης, Μιχάλη Δαμανάκη. Ο κ. Δαμανάκης βρίσκεται στην Αυστραλία για να λάβει μέρος σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και από το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας. Οπως είπε ο κ.Δαμανάκης, κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού κατά κύριο λόγο σε άτομα ελληνικής καταγωγής,αλλά και σε αλλοεθνείς, οι οποίοι επιθυμούν να μάθουν την Ελληνική γλώσσα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ατυχος στάθηκε πάλι ο Παναθηναϊκός, καθώς μία ημέρα μετά την απόκτηση του Ισλανδού επιθετικού Σίγκουρτσον, η Μπενφίκα ανακοίνωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για τον Ρούσφελντ, που επιθυμούσε να εντάξει ο ελληνικός σύλλογος στην ομάδα του. Ετσι, οι πράσινοι έχασαν ακόμη έναν ικανό ποδοσφαιριστή για λίγες ώρες. Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός κινείται για την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή, ενός αμυντικού, χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει γνωστό οτιδήποτε για το όνομά του.

Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Κύπριος επιθετικός Κωνσταντίνου υποστήριξε ότι η μόνη ομάδα στην οποία θα ήθελε να αγωνιστεί στο μέλλον είναι η ΑΕΚ, καθώς είναι και η μοναδική που προσπάθησε ουσιαστικά να τον εντάξει στη δυναμή της. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ Στάθης τόνισε ότι η Ενωση θα συνεχίσει να... μαρκάρει τον ταλαντούχο επιθετικό μέχρι να τον αποκτήσει, κάτι που θα συμβεί το πιθανότερο τον Ιανουάριο. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η ΕΝΙΚ διαθέτει πλέον το 100% των μετοχών της Βιτσέντσα, που φέτος αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας.

Με τη φανέλα του Αμαρουσίου θα αγωνίζονται στη νέα αγωνιστική περίοδο δύο ερυθρόλευκοι. Ο Ολυμπιακός έδωσε το πράσινο φως για το δανεισμό των Καραπλή και Ζουρπένκο στην ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ο πρώτος θα επιστρέψει αμέσως στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, ενώ ο δεύτερος θα ένσωματωθεί με τη νέα του ομάδα στο τέλος του μήνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,73 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 501,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,43, ελβετικό φράγκο προς 206,85, τη λίρα Κύπρου προς 573,71, δολάριο Καναδά προς 209,35, δολάριο Αυστραλίας 202,23, το γερμανικό μάρκο προς 169,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,55, και το ευρώ προς 331,60 δραχμές.

Στο ίδιο "εκρηκτικό" μοτίβο των προηγούμενων ημερών κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε το 38ο ιστορικό ρεκόρ από τις αρχές του έτους και το συνεχιζόμενο ρεκόρ, κλείνοντας με "ανάσα" από το φράγμα των 4.800 μονάδων και στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας. Ο όγκος των συναλλαγών για μια ακόμη συνεδρίαση κυμάνθηκε πάνω από τα 200 δισ.δρχ, ενδεικτικό της υψηλής ρευστότητας που υπάρχει στη χρηματιστηριακή αγορά. Η Σοφοκλέους έχει κινηθεί σε ανοδική τροχιά για εννέα συνεχείς συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο δείκτης έχει καταγράψει θεαματική άνοδο 487,37 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.799,62 μονάδες, έναντι 4.696,61 της προηγούμενης καταγράφοντας μεγάλη άνοδο 102,71 μονάδων σε ποσοστό 2, 19%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, με τοπική συννεφιά και πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στα δυτικά και νότια ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 18 με 32 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 35 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 34 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετο στην πόλη θα δείξει 22 με 32 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 13 August 1999 - 19:00:15 UTC