Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 21/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Φρίκη στην Τουρκία. Εντεκα χιλιάδες οι νεκροί.
- Τουρκία: Μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα.
- Φιλε-ελληνικό πρωτοσέλιδο της "Χουριέτ".
- Καμίνι όλη η χώρα από τον καύσωνα.
- Μεγάλη πυρκαγιά στα Λουτρά Ηραίου Τρίπολης.
- Θανάσιμος τραυματισμός 19χρονου σμηνίτη εν ώρα υπηρεσίας.
- Τριαντατετράχρονη Πολωνή απήχθη και πουλήθηκε έναντι 300.000 δρχ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Φρίκη στην Τουρκία. Εντεκα χιλιάδες οι νεκροί.

Απερίγραπτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία από τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που ισοπέδωσε μεγάλες περιοχές βορειοδυτικά της χώρας. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνει συνεχώς και ήδη έχει ξεπεράσει τους 11.000, ενώ οι τραυματίες φθάνουν τους 33.000. Ωστόσο δεκάδες χιλιάδες άτομα εκτιμάται ότι βρίσκονται παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια και ο ΟΗΕ εξέφρασε φόβους ότι ίσως οι νεκροί ξεπεράσουν τους 40.000. Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο μένος αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στα διϋλιστήρια της Νικομήδειας. Χιλιάδες άτομα εξακολουθούν να μένουν στο ύπαιθρο, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μία δεύτερη ισχυρή σεισμική δόνηση.

Τουρκία: Μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Δραματική είναι η κατάσταση των επιζώντων, καθώς παρατηρείται μεγάλη έλλειψη σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα. Ηδη τα συνεργεία διάσωσης έχουν αρχίσει να δημιουργούν πρόχειρους καταυλισμούς για τους άστεγους και να οργανώνουν μια τεράστια επιχείρηση διανομής φαγητού. Οι υγειονομικές υπηρεσίες διανέμουν ειδικές ταμπλέτες για τον καθαρισμό του νερού, καθώς φοβούνται την εκδήλωση επιδημιών όπως χολέρας και δυσεντερίας. Τέλος, ο πρόεδρος της χώρας κατέφυγε στο θρησκευτικό συναίσθημα για να κατευνάσει τις αντιδράσεις του κόσμου κατά της κυβέρνησης.

Φιλε-ελληνικό πρωτοσέλιδο της "Χουριέτ".

Αίσθηση έχει προκαλέσει το κύριο άρθρο της εφημερίδας "Χουριέτ" στο οποίο με τίτλο "σ'ευχαριστούμε γείτονα", ευχαριστεί την Ελλάδα για τη βοήθεια που έχει προσφέρει στην Τουρκία. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση συγκατατίθεται στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Καμίνι όλη η χώρα από τον καύσωνα.

Καμίνι ήταν σήμερα ολόκληρη η χώρα, καθώς ο υδράργυρος άγγιξε τους 41 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο το βράδυ, οπότε ο καύσωνας θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση ενδεχομένων εκτάκτων περιστατικών.

Μεγάλη πυρκαγιά στα Λουτρά Ηραίου Τρίπολης.

Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση στα Λουτρά Ηραίου Τρίπολης. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν ένα "Ιλιούσιν", 7 "Καναντέρ" και τέσσερα μικρότερα αεροσκάφη.

Θανάσιμος τραυματισμός 19χρονου σμηνίτη εν ώρα υπηρεσίας.

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια του θανάσιμου τραυματισμού 19χρονου σμηνίτη στη Δεκέλεια Αττικής. Πρόκειται για τον Θεοφάνη Νικολούτσο του Κωνσταντίνου, ο οποίος τραυματίσθηκε ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού. Ο άτυχος σμηνίτης εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο ΚΑΤ.

Τριαντατετράχρονη Πολωνή απήχθη και πουλήθηκε έναντι 300.000 δρχ.

Μία υπόθεση απαγωγής και δουλεμπορίας απασχολεί την ασφάλεια. Πρόκειται για μία 34χρονη Πολωνή η οποία στις 15 Αυγούστου απήχθη ενώ είχε πάει για μπάνιο στο Καλαμάκι Αττικής. Στη συνέχεια πουλήθηκε έναντι 300.000 δρχ σε ιδιοκτήτη μπαρ στην Αρεόπολη Λακωνίας. Επειδή όμως κρίθηκε ακατάλληλη για εργασία σε μπαρ και μετά από διαπραγματεύσεις αφέθηκε ελεύθερη στις 20 Αυγούστου. Συνελήφθη ο οδηγός ταξί, ενώ καταζητείται ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Διακουμάκος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πρωταθλήτρια μας των δρόμων ταχύτητας, Κατερίνα Θάνου, προκρίθηκε εύκολα στα προημιτελικά των 100 μέτρων του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Σεβίλη. Η Θάνου πήρε την πρώτη θέση στην 5η προκριματική σειρά, αφού κάλυψε την απόσταση σε 11 δεύτερα 10 εκατοστά, που ήταν η καλύτερη επίδοση των προκριματικών αγώνων. Την ίδια επίδοση με τη Θάνου πέτυχε και η Γαλλίδα Αρόν στη 2η σειρά.

Οι πρωταθλητές των σπριν, Χριστόφορος Χοϊδης και Γιώργος Θεοδωρίδης, προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο των 100 μέτρων του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σεβίλης. Ο Χοϊδης τερμάτισε 3ος στη δεύτερη προκριματική σειρά με 10.30, ενώ πρώτος ήταν ο Βρετανός Τζέισον Γκάρντενερ με 10.27. Εξάλλου ο Θεοδωρίδης τερμάτισε 2ος στην τέταρτη προκριματική σειρά με 10.32, ενώ πρώτευσε ο Αμερικανός Τιμ Μοντγκόμερι με 10.27.

Ο πρωταθλητής μας της σφυροβολίας, Χρήστος Πολυχρονίου, προκρίθηκε στον αυριανό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου της Σεβίλης. Ο Πολυχρονίου με βολή 76.52μ. πήρε την τέταρτη θέση στο Β' προκριματικό γκρουπ που αγωνίστηκε και στο οποίο έλαβαν μέρος 19 αθλητές. Την πρώτη θέση πήρε ο Λευκορώσος Ιγκόρ Αστάπκοβιτς με 77.75μ. Ετσι ο πρωταθλητής μας πέρασε με την έβδομη καλύτερη επίδοση στον αυριανό τελικό. Αντίθετα ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου δεν κατάφερε να πάρει το "εισιτήριο" για τον τελικό, αφού κατετάγη στη 14η θέση του Α' γκρουπ, μεταξύ 18 αθλητών, με βολή 72.97μ.

Η πρωταθλήτρια μας του μήκους, Νίκη Ξάνθου, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Ξάνθου με άλμα 6.34μ πήρε τη 15η θέση θέση στο προκριματικό γκρουπ που αγωνίστηκε μεταξύ 17 αθλητριών που έλαβαν μέρος. Επίσης δεν κατάφερε να προκριθεί ο πρωταθλητής μας της σφαιροβολίας, Βάιος Τίγκας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,33 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,45, ελβετικό φράγκο προς 207,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,42, δολάριο Καναδά προς 207,77 δολάριο Αυστραλίας 197,58 το γερμανικό μάρκο προς 169,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, γαλλικό φράγκο προς 50,56, και το ευρώ προς 331,69 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός, αλλά το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια θα συννεφιάσει και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά από 21 έως 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 25 έως 40 και πιθανόν τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός και στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 40 και πιθανόν 41 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά το μεσημέρι θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 21 August 1999 - 18:00:11 UTC