Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τουρκία - Σεισμός - 12.040 νεκροί.
- Ανδρες της ΕΜΑΚ έσωσαν έναν 9χρονο.
- Η "Χουριέτ" ευχαριστεί την Ελλάδα.
- Τους 43 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος.
- Τουριστικό σκάφος προσάραξε στην Κίμωλο.
- Τροχαία δυστυχήματα - 12 νεκροί.
- Επανέρχεται απο αύριο ο δακτύλιος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Θάνου προκρίθηκε στους ημιτελικούς της Σεβίλης.
- Η ΑΕΚ με 6-1 συνέτριψε την Αναγέννηση για το κύπελο Ελλάδος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τουρκία - Σεισμός - 12.040 νεκροί.

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει στην Τουρκία η ανθρώπινη τραγωδία απο τον καταστροφικό σεισμό. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί έφθασαν τους 12.040, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 33.000. Εκφράζονται φόβοι οτι πολλές χιλιάδες άτομα παραμένουν θαμμένα κάτω απο τα ερείπια των σπιτιών τους. Στον εφιάλτη που ζούν οι πληγέντες απο τον Εγκέλαδο έρχονται τώρα να προστεθούν και οι επιδημίες. Ηδη, σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα δυσεντερίας.

Ανδρες της ΕΜΑΚ έσωσαν έναν 9χρονο.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους, ενώ χθές άνδρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν απο τα ερείπια πολυκατοικίας κοντά στη Νικομήδεια ένα 9χρονο αγοράκι. Επίσης, απο τα ερείπια ανασύρθηκαν χθές ένα 10χρονο κοριτσάκι, ένας άνδρας 40 χρονών και μια 95χρονη. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ επικαλέστηκε το θρησκευτικό συναίσθημα προκειμένου να κατευνάσει τους κατοίκους της χώρας που έχουν εξαγριωθεί. Χθές τη Νικομήδεια επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η "Χουριέτ" ευχαριστεί την Ελλάδα.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το κύριο άρθρο της χθεσινής εφημερίδας "Χουριέτ" στο οποίο με τίτλο "σ'ευχαριστούμε γείτονα" αναφέρεται στη βοήθεια της Ελλάδας στην Τουρκία. Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι η εφημερίδα γράφει στα ελληνικά στο άρθρο της "σ'ευχαριστούμε πάρα πολύ φίλε". Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να αποσταλεί απο την Ελλάδα κι άλλη ανθρωπιστική βοήθεια προς το δοκιμαζόμενο λαό της γείτονας χώρας.

Τους 43 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος.

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία ο υδράργυρος στην Αθήνα θα αγγίξει πάλι όπως και χθές τους 43 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται απο το βράδυ από τα βόρεια, οπότε ο καύσωνας θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά. Πάντως φυσιολογικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν απο την ερχόμενη Τετάρτη. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση ενδεχομένων εκτάκτων περιστατικών.

Τουριστικό σκάφος προσάραξε στην Κίμωλο.

Στα αβαθή των νοτίων ακτών της Κιμώλου προσάραξε χθές το απόγευμα το επιβατηγό τουριστικό σκάφος "Μήλος Ράουντ 1" , το οποίο μετέφερε 233 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν σώοι με σκάφη του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Κιμώλου, ενώ στο τουριστικό σκάφος παραμένει μόνο το πλήρωμα.

Τροχαία δυστυχήματα - 12 νεκροί.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται απο το μεσημέρι η Τροχαία και στα δύο εθνικά δίκτυα προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή επάνοδο των εκδρομέων. Εάν χρειαστεί θα παραχωρήσει μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου. Μέχρι σήμερα το πρωί 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 206 τραυματίστηκαν σε 142 τροχαία που σημειώθηκαν απο την Παρασκευή σε ολόκληρη τη χώρα.

Επανέρχεται απο αύριο ο δακτύλιος.

Επανέρχεται απο αύριο ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος θα ισχύσει μέχρι τις 30 Ιουλίου του 2000. Υπενθυμίζεται οτι ο δακτύλιος ισχύει απο τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ τα πρόστιμα που επιβάλλονται φθάνουν τις 50.000 δραχμές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Θάνου προκρίθηκε στους ημιτελικούς της Σεβίλης.

Η πρωταθλήτριά μας στα 100 μέτρα Κατερίνα Θάνου προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σεβίλης καταρρίπτοντας το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ με 10.86. Επίσης, στον τελικό της δισκοβολίας προκρίθηκαν η Στέλλα Τσικούνα, η Αναστασία Κελεσίδου και η Κατερίνα Βόγκολη. Στον τελικό της σφυροβολίας προκρίθηκε και ο πρωταθλητής μας Χρήστος Πολυχρονίου. Αντίθετα, αποκλείστηκαν η Νίκη Ξάνθου στο μήκος και Λάμπρος Παπακώστας στο ύψος.

Η ΑΕΚ με 6-1 συνέτριψε την Αναγέννηση για το κύπελο Ελλάδος.

Η ΑΕΚ με 6-1 συνέτριψε χθές στην Καρδίτσα την Αναγέννηση για το κύπελο Ελλάδος. Σε άλλους αγώνες της διοργάνωσης σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Δόξα Βύρωνα - ΟΦΗ 0-1, Παναιγιάλειος - Πανιώνιος 3-4, Θεσπρωτός - Αρης 0-5 και Πιερικός - Λύκοι 4-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,33 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,45, ελβετικό φράγκο προς 207,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,42, δολάριο Καναδά προς 207,77 δολάριο Αυστραλίας 197,58 το γερμανικό μάρκο προς 169,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, γαλλικό φράγκο προς 50,56, και το ευρώ προς 331,69 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά 21 με 36 και στην υπόλοιπη χώρα 25 με 41 και πιθανόν τοπικά 42 βαθμούς.Αίθριο και πολύ ζεστό καιρό και θερμοκρασία 27 με 42 και πιθανόν 43 βαθμούς θα έχει στην Αθήνα. Αίθριο καιρό θα έχει στη Θεσσαλονίκη και μόνο το μεσημερι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 24 με 37 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 22 August 1999 - 7:00:11 UTC