Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οριστικοποιούνται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
- 9,5 τρις δρχ στον αγροτικό τομέα τα επόμενα επτά χρόνια
- Συναντήσεις Γ. Παπανδρέου με ηγέτες της ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΝ
- Δηλώσεις Κρανιδιώτη για βοήθεια στην Τουρκία απο ΕΕ
- Τρείς χιλιάδες νέες προσλήψεις στα νοσοκομεία
- Αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις για τους μετεξεταστέους της Β'Λυκείου
- Προειδοποίηση Παπαντωνίου για για μετοχές "φούσκες"
- Παρουσιάστηκαν οι θέσεις της ΝΔ για την οικονομία
- Εγκώμια για την Ελλάδα απο τον συντονιστή του συμφώνου σταθερότητας
- Διαβεβαιώσεις ΕΕ για την Κύπρο

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αισιοδοξία στην εθνική για τον αγώνα της με τη Νορβηγία
- Παρελθόν ο Μελισσανίδης στα διοικητικά της ΑΕΚ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οριστικοποιούνται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Σημαντική αύξηση του αφορολογήτου ορίου των μισθωτών και συνταξιούχων θα εξαγγείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στα εγκαίνια της 64ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο. Η πρόταση αυτή καθώς και άλλες για τις φορολογικές ελαφρύνσεις όπως και οι μειώσεις στους έμμεσους φόρους θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

9,5 τρις δρχ στον αγροτικό τομέα τα επόμενα επτά χρόνια

Το αστρονομικό ποσό των 9,5 τρις δρχ, θα διατεθεί την προσεχή επταετία για την αγροτική πολιτική, με στόχο την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για τους αγρότες.

Συναντήσεις Γ. Παπανδρέου με ηγέτες της ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΝ

Με τους ηγέτες της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και του Συνασπισμού, Νίκου Κωνσταντόπουλου συναντάται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει του άτυπου συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 4 Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθεί η χορήγηση βοήθειας στην Τουρκία.

Δηλώσεις Κρανιδιώτη για βοήθεια στην Τουρκία απο ΕΕ

Απο τις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τον αρμόδιο για τις εξωτερικές υποθέσεις της ΕΕ Επίτροπο, Χανς βαν ντεν Μπρούκ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης τόνισε οτι διαφαίνεται η επίτευξη συνολικής συμφωνίας σε σχέση με τα κοινοτικά κονδύλια που θα λάβει η Τουρκία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Τρείς χιλιάδες νέες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας-Πρόνοιας, Λάμπρος Παπαδήμας. Συγκεκριμένα , ο υπουργός ανήγγειλε την προκήρυξη 3050 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε πανελλαδικό επίπεδο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις για τους μετεξεταστέους της Β'Λυκείου

Αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις για χιλιάδες μαθητές της δευτέρας τάξης λυκείου που έμειναν σε ορισμένα μαθήματα στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου. Σήμερα διαγωνίζονται στη Χημεία. Σε κάθε Λύκειο της χώρας έχει αναρτηθεί ανακοίνωση για το εξεταστικό κέντρο στο οποίο εξετάζονται οι μαθητές του. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βάσεις των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Προειδοποίηση Παπαντωνίου για για μετοχές "φούσκες"

Τον ``κώδωνα του κινδύνου`` για τις ``μετοχές - φούσκες`` έκρουσε χθές ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου. Κάλεσε τους επενδυτές να τοποθετούνται στην αγορά, αφού προηγουμένως σταθμίσουν τα οικονομικά δεδομένα των εταιριών και να μην κάνουν κινήσεις από υπερβολικό ενθουσιασμό.

Παρουσιάστηκαν οι θέσεις της ΝΔ για την οικονομία

Την οικονομική πολιτική του κόμματός του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του χθές στο Ζάππειο, προκειμένου, όπως είπε, να την λάβει υπόψη του ο πρωθυπουργός, στις εξαγγελίες που θα κάνει στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η πραγματική οικονομία είναι άρρωστη και πως μετά την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ "θα βρούμε μπροστά μας τα προβλήματα σε μεγέθυνση".

Εγκώμια για την Ελλάδα απο τον συντονιστή του συμφώνου σταθερότητας

Το εγκώμιο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας έπλεξε ο Ειδικός Συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας για τα Βαλκάνια Μπόντο Χόμπαχ μιλώντας χθές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Στο μεταξύ, αισιόδοξος για την τελική έκβαση, στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της υπόθεσης της εγκατάστασης στη Θεσσαλονίκη του Οργανισμού Ανασυγκρότησης, εμφανίστηκε χθές στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης.

Διαβεβαιώσεις ΕΕ για την Κύπρο

Τη διαβεβαίωση ότι η Κύπρος θα αντιμετωπισθεί κατα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, με τα ίδια κριτήρια που θα κριθούν οι άλλες υποψήφιες χώρες, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ενστάσεις της Τουρκίας, έδωσε ο Γερμανός Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόιγκεν, κατά τη διαδικασία ακρόασής του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αισιοδοξία στην εθνική για τον αγώνα της με τη Νορβηγία

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στο στρατόπεδο της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, που βρίσκεται στο Οσλο ενόψει της συνάντησης του Σαββάτου με τη Νορβηγία γιά τα προκριματικά του EURO 2000. Το κλίμα αυτό ενισχύθηκε και από τις εξελίξεις με τον Νίκο Μαχλά.

Παρελθόν ο Μελισσανίδης στα διοικητικά της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποτελεί παρελθόν γιά την ΑΕΚ. Οπως ανακοίνωσε ηιδιοκτήτρια εταιρεία της ``Ενωσης``, Netmed, ο Μελισσανίδης ``δεν αποδέχθηκε τους όρους συνεργασίας που του τέθηκαν και έτσι η συνεργασία των δύο πλευρών έληξε``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,95 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 502,24,τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 285,06,ελβετικό φράγκο προς 206,89 τη λίρα Κύπρου προς 571,19, δολάριο Καναδά προς 208,31 δολάριο Αυστραλίας 199,10 το γερμανικό μάρκο προς 169,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10,γαλλικό φράγκο προς 50,49 και το ευρώ προς 331,25 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και Δυτικοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 17 με 28 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 31 και στα νησιά του Αιγαίου 22 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 21 με 31 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές η καταιγίδες. Οι ανεμοι θα είναι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 19 με 27 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 2 September 1999 - 7:00:13 UTC