Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- 64η ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε μητρόπολη των Βαλκανίων δηλώνει ο Κώστας Σημίτης.
- Την ελληνική πρόταση για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία παρουσιάζει σήμερα στη Φιλανδία ο Γιώργος Παπανδρέου.
- Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη οι κατάλογοι με τις μειωμένες τιμές των ΙΧ.
- Τη Δευτέρα οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Φόβοι Χριστόφουλου για αντικατάσταση Θρησκευτικών. Καθησυχάζει το υπουργείο Παιδείας.
- Ο `Αλφρεντ Μόζες, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρουμανία, είναι ο νέος ειδικός απεσταλμένος του Μπιλ Κλίντον στην Κύπρο.
- Νεκρός βρέθηκε στη Ρόδο ο θρυλικός "Κουταλιανός".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Χωρίς τον Μαχλά στην αρχική ενδεκάδα η εθνική Ανδρών.
- `Ηττα της εθνικής Ελπίδων από τη Νορβηγία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
- Πρώτη θέση της Τσιαμήτα στο Γκόλντεν Λιγκ των Βρυξελλών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

64η ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε μητρόπολη των Βαλκανίων δηλώνει ο Κώστας Σημίτης.

Στο επίκεντρο του οικονομικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, όπου χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, εγκαινίασε την 64-η ΔΕΘ. Ο κ. Σημίτης κατά την ομιλία του τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε μητρόπολη των Βαλκανίων που είναι βασική κυβερνητική επιλογή για την επόμενη τετραετία. Αναφέρθηκε στους τομείς και τα έργα που έγιναν στη Βόρεια Ελλάδα, δίνοντας έτσι έμμεση απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι η περιοχή αυτή δεν έχει τύχει της ανάλογης προσοχής.

Την ελληνική πρόταση για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία παρουσιάζει σήμερα στη Φιλανδία ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αρχίζουν σήμερα στη Φιλανδία οι εργασίες του άτυπου συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, αναμένεται να παρουσιάσει την ελληνική πρόταση για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφές απο τον σεισμό. Η πρόταση αυτή, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει τη συναίνεση και την καθολική αποδοχή απ'όλα τα κόμματα.

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη οι κατάλογοι με τις μειωμένες τιμές των ΙΧ.

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να καταρτιστούν οι κατάλογοι με τις νέες μειωμένες τιμές πώλησης των αυτοκινήτων. Απο τη Δευτέρα συνεργεία του ΣΔΟΕ ξεκινούν ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν αν η τιμή του τέλους ταξινόμησης θα περάσει εξ'ολοκλήρου στην τιμή των ΙΧ.

Τη Δευτέρα οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Τέλος μπαίνει στην αγωνία των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς τη Δευτέρα αναρτώνται στα λύκεια όλης της χώρας οι βάσεις των σχολών για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εξάλλου, σήμερα, οι μετεξεταστέοι μαθητές της Β' Λυκείου διαγωνίζονται στη Φυσική.

Φόβοι Χριστόφουλου για αντικατάσταση Θρησκευτικών. Καθησυχάζει το υπουργείο Παιδείας.

Τους φόβους του για την αντικατάσταση του μαθήματος των θρησκευτικών με το μάθημα της ιστορίας των θρησκειών, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κατά την ομιλία του στις εργασίες του στο Πανελλήνιου Συνεδρίου των Θεολόγων. Επίσης εξέφρασε την απορία του για το είδος των ερωτήσεων που επέλεξαν οι καθηγητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις της Β' Λυκείου. Ο εκπρόσωπος του υπουργού Παιδείας τόνισε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση αντικατάστασης του βιβλίου αλλά αντίθετα το μάθημα των Θρησκευτικών έχει ενταχθεί στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Β' Λυκείου.

Ο `Αλφρεντ Μόζες, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρουμανία, είναι ο νέος ειδικός απεσταλμένος του Μπιλ Κλίντον στην Κύπρο.

Ο Μπιλ Κλίντον διόρισε τον Αλφρεντ Μόζες, πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρουμανία, ειδικό απεσταλμένο για την Κύπρο, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Ρίτσαρντ Χολμπρούκ που ανέλαβε τη θέση του μονίμου εκπροσώπου των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη. Ο Μόζες, διακεκριμένος νομικός της Ουάσινγκτον είχε διατελέσει πρόεδρος της Αμερικανό-εβραϊκής Επιτροπής και σύμβουλος του προέδρου Τζίμι Κάρτερ.

Νεκρός βρέθηκε στη Ρόδο ο θρυλικός "Κουταλιανός".

Νεκρός βρέθηκε στη Ρόδο ο θρυλικός "Κουταλιανός". Ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Ο κατά κόσμον Τάσος Μακρής, 84 χρόνων, είχε εγκατασταθεί στο νησί τα τελευταία χρόνια και διέμενε σε ένα τροχόσπιτο. Διατηρούσε ένα καροτσάκι και πωλούσε διάφορα τουριστικά είδη. Είχε γίνει πανελλήνια γνωστός για τη σωματική του δύναμη και τις νίκες του στην πάλη, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς τον Μαχλά στην αρχική ενδεκάδα η εθνική Ανδρών.

Χωρίς το Νίκο Μαχλά στην αρχική ενδεκάδα θα παραταχθεί, η εθνική μας ομάδα, στο κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Νορβηγία για τα προκριματικά του EURO 2000, όπως ανακοίνωσε ο προπονητής Βασίλης Δανιήλ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, διευκρίνισε ότι ο Νταμπίζας θα έχει ειδικό ρόλο "επάνω" στον Φλο. Η 11άδα που θα ξεκινήσει το ματς: Ατματσίδης, Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος, Κασάπης, Νταμπίζας, Νινιάδης, Ουζουνίδης, Πουρσανίδης, Μαυρογενίδης, Νικολαίδης, Λυμπερόπουλος.

`Ηττα της εθνικής Ελπίδων από τη Νορβηγία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Χθες, η εθνική ομάδα των ελπίδων δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον Β` προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφού έχασε εκτός έδρας από την Νορβηγία με 2-1 και πέρασε στην δεύτερη θέση. Οι νεαροί διεθνείς μας προηγήθηκαν με πέναλτι του Καραγκούνη (5`), όμως οι Νορβηγοί πήραν την νίκη, χάρη σε τέρματα των Χόστελ (10`) και Λάνγκε (71`).

Πρώτη θέση της Τσιαμήτα στο Γκόλντεν Λιγκ των Βρυξελλών.

Νέα διεθνής επιτυχία γιά την Παρασκευή Τσιαμήτα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Σεβίλης, επικράτησε και στο διεθνές μίτινγκ της σειράς ''Γκόλντεν Λιγκ'' που έγινε στις Βρυξέλλες, με άλμα στα 14 μέτρα και 83 εκατοστά. Επιτυχιών συνέχεια και για τον Κώστα Γκατσιούδη, ο οποίος στο ίδιο μίτινγκ πρώτευσε με βολή στα 87 μέτρα και 26 εκατοστά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 310,03 δραχμές, τη λίρα Αγγλίας προς 499,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 282,51, το ελβετικό φράγκο προς 207,46, τη λίρα Κύπρου προς 574,95, το δολλάριο Καναδά προς 206,75, το δολλάριο Αυστραλίας 200,14, το γερμανικό μάρκο προς 169,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, το γαλλικό φράγκο προς 50,49 και το ευρώ προς 331,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

`Αστατος αναμένεται σήμερα ο καιρός με τοπικές καταιγίδες στα βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 30 και στα νησιά από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχή ή καταιγίδα, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί μεταξύ 18 και 7 βαθμών Κελσίου.-

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 4 September 1999 - 7:00:40 UTC