Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 04/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δηλώσεις Σημίτη στην ΔΕΘ για κυβερνητική πολιτική
- Κριτική αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Σημίτη
- Ατυπη σύνοδος υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Ελσίνκι
- Οχι άλλες φοροαπαλλαγές, δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας
- Τον Σεπτέμβριο του 2000 οι εκλογές, δηλώνει ο Δημήτρης Ρέππας.
- Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του στρατιώτη
- Πρόταση Συνασπισμού για πρόεδρο Δημοκρατίας
- Στη Φυσική διαγωνίσθηκαν οι μετεξεταστέοι
- Αρσένης για δηλώσεις Χριστόδουλου περί Θρησκευτικών

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δηλώσεις Σημίτη στην ΔΕΘ για κυβερνητική πολιτική

Τις βασικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής με απώτερο στόχο την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο επίσημο δείπνο της ΔΕΘ. Μεταξύ άλλων, ο κ.Σημίτης τόνισε οτι το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, ενώ όσον αφορά τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, επανέλαβε την υποστήριξη της κυβέρνησης του στο πρόσωπο του Κωστή Στεφανόπουλου.

Κριτική αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Σημίτη

Σκληρή γλώσσα κατά του πρωθυπουργού σχετικά με τις εξαγγελίες του για την ανακούφιση των μεσαίων στρωμάτων, χρησιμοποίησε η αντιπολίτευση. Η ΝΔ τον κατηγόρησε οτι ευρισκόμενος σε κατάσταση πανικού έχει εγκαινιάσει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Για προεκλογικές παροχές, έκανε λόγο ο ΣΥΝ, ενώ το ΔΗΚΚΙ τόνισε οτι ο πρωθυπουργός επανέλαβε γνωστές υποσχέσεις.

Ατυπη σύνοδος υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Ελσίνκι

Η οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό και η υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα συζητηθούν στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στη Φιλανδία. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, αναμένεται να παρουσιάσει την ελληνική πρόταση για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές από τον σεισμό.

Οχι άλλες φοροαπαλλαγές, δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας

Τη διαβεβαίωση οτι δεν θα υπάρξει νέο πακέτο μέτρων και φοροαπαλλαγών, έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας τονίζοντας ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν έχουν προεκλογικό χαρακτήρα. Κληθείς να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς για "παροχολογία", ο υπουργός υποστήριξε οτι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αποτελούν την απόδοση του οφειλόμενου χρέους μας προς το λαό, μετά τους κόπους και τους μόχθους μιας πενταετίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2000 οι εκλογές, δηλώνει ο Δημήτρης Ρέππας.

Οι εκλογές θα διενεργηθούν τον Σεπτέμβριο του 2000, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού και αν αυτές δημιουργούν ατμόσφαιρα επίσπευσης εκλογών. Κατηγόρησε, ωστόσο, την αντιπολίτευση και ιδίως τη ΝΔ οτι υπονομεύοντας, όπως είπε, τη συναινετική εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας οδηγούν τη χώρα σε προεκλογική περίοδο και σε εκλογές.

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του στρατιώτη

Σταθερή αλλά κρίσιμη, χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του νεαρού λοχία, Αναστάσιου Δηνάκη, που αυτοτραυματίσθηκε στον κρόταφο την ώρα που τοποθετούσε το πιστόλι του στο κιβώτιο φύλαξης όπλων. Ο Δηνάκης υπηρετούσε στην ελληνική αποστολή στο Ουρόσεβατς του Κοσσυφοπεδίου και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πρόταση Συνασπισμού για πρόεδρο Δημοκρατίας

Την πρόταση του Συνασπισμού για την υποψηφιότητα του Λεωνίδα Κύρκου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέπτυξε ο Νίκος Κωνσταντόπυλος στην ομιλία του στην κεντρική πολιτική επιτροπή του κόμματος. Ο κ.Κωνσταντόπουλος υποστήριξε οτι η πρόταση αυτή θα σηματοδοτούσε τη θέληση της ελληνικής κοινωνίας να προχωρήσει μπροστά, απαλλαγμένη από τις δουλείες του παρελθόντος.

Στη Φυσική διαγωνίσθηκαν οι μετεξεταστέοι

Χωρίς προβλήματα διαγωνίστηκαν στη Φυσική οι μετεξεταστέοι μαθητές της Β' Λυκείου. Στο μεταξύ, τέλος μπαίνει στην αγωνία των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς τη Δευτέρα αναρτώνται στα λύκεια όλης της χώρας οι βάσεις των σχολών για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αρσένης για δηλώσεις Χριστόδουλου περί Θρησκευτικών

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις εξετάσεις στο θέμα των Θρησκευτικών, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, κ. Χριστόδουλου. Ο υπουργός τόνισε οτι τα θέματα στις εξετάσεις του Ιουνίου βασίζονταν στη διδασκαλία των θρησκευτικών που έγινε στα σχολεία. Είπε ακόμη οτι το βιβλίο των Θρησκευτικών δεν είναι καινούργιο και οτι σύμφωνα με το νόμο, οι μαθητές της Β' Λυκείου διδάσκονται το δόγμα και άλλων θρησκειών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επαιξε και ...έχασε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Οι διεθνείς μας ηττήθηκαν με 1-0 στο Οσλο από τη Νορβηγία και αποχαιρέτησαν τις ελάχιστες ελπίδες γιά πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2000. Ενα τέρμα του Οϊβιντ Λεόναρντσεν στο 34ο λεπτό της συνάντησης έκρινε το παιχνίδι και έδωσε στους ``Βίκινγκ`` τη νίκη, μετατρέποντας σε ...τυπική διαδικασία τα δύο υπόλοιπα ματς της εθνικής μας στα προκριματικά του EURO 2000.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον Β` προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφού έχασε χθες 2-1 εκτός έδρας από την αντίστοιχη της Νορβηγίας και πέρασε στην δεύτερη θέση. Οι νεαροί διεθνείς μας προηγήθηκαν με πέναλτι του Καραγκούνη (5`), όμως οι Νορβηγοί πήραν τη νίκη, χάρη σε τέρματα των Χόστελ (10`) και Λάνγκε (71`).

Νέα διεθνής επιτυχία για την Παρασκευή Τσιαμήτα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Σεβίλης στο τριπλούν, επικράτησε και στο διεθνές μίτινγκ της σειράς ''Γκόλντεν Λιγκ'' που έγινε στις Βρυξέλλες, με άλμα στα 14 μέτρα και 83 εκατοστά. Επιτυχιών συνέχεια και για τον Κώστα Γκατσιούδη, ο οποίος στο ίδιο μίτινγκ πρώτευσε στον ακοντισμό με βολή στα 87 μέτρα και 26 εκατοστά.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, ξεκίνησε εντυπωσιακά τους αγώνες της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Πράτο της Ιταλίας, αφού στην πρεμιέρα συνέτριψε 13-5 την αντίστοπιχη της Γαλλίας. Αύριο η εθνική μας θ' αντιμετωπίσει το συγκρότημα της Ολλανδίας (7.15μμ).

Η εθνική μας ομάδα Χαντμπολ των Νέων, πήρε την 8η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην Ντόχα του Κατάρ. Το εθνικό μας συγκρότημα στον τελευταίο αγώνα του έχασε 27-22 από το αντίστοιχο της Ρωσίας.

Η νεαρή πρωταθλήτρια μας του τένις, Λένα Δανιηλίδου, συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της στο διεθνές τουρνουά τζούνιορ, ''κανάντιαν Οπεν'', που διεξάγεται στο Κεμπέκ του Καναδά. Η 17χρονη πρωταθλήτρια μας προκρίθηκε στα ημιτελικά, αφού νίκησε 2-0 (6-4,7-6) την Αμπράμοβιτς (Κροατία). Εξάλλου στο διπλό, με παρτενέρ τη Γαλλίδα Ραζανό, προκρίθηκαν στον τελικό, αφού νίκησαν 2-0 (6-2,7-6) τις Ολλανδέζες Χούγκλαντ, Σόμερς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 310,03 δραχμές, τη λίρα Αγγλίας προς 499,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 282,51, το ελβετικό φράγκο προς 207,46, τη λίρα Κύπρου προς 574,95, το δολλάριο Καναδά προς 206,75, το δολλάριο Αυστραλίας 200,14, το γερμανικό μάρκο προς 169,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, το γαλλικό φράγκο προς 50,49 και το ευρώ προς 331,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος, με τοπικές καταιγίδες προβλέπεται για αύριο ο καιρός στα βόρεια. Συγκεκριμένα στην Αν. Μακεδονία-Θράκη και το βόρειο Αιγαίο ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα 16-27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17-31 και τα νησιά 21-29 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα, άνεμοι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και θερμοκρασία 21-31 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν το απόγευμα προβλέπονται και για την Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 18-27 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 4 September 1999 - 18:00:41 UTC