Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα η κηδεία του Γιάννου Κρανιδιώτη και του γιού του Νικόλα.
- Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας στο Φάλκον.
- Νέα σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στην Αττική.
- Με προβλήματα στα σχολεία της Αττικής ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.
- Περισσότερα απο 100.000 κτίρια έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής.
- Κλειστά εως τις 29 του μηνός τα δικαστήρια στην Αττική.
- Τον Οκτώβριο ο νέος κύκλος του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τρείς νίκες πέτυχαν οι 5 ελληνικές ομάδες στο ΟΥΕΦΑ.
- Αλλη μια νίκη έκανε η ΑΕΚ στο κύπελλο Ελλάδας του μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα η κηδεία του Γιάννου Κρανιδιώτη και του γιού του Νικόλα.

Με τις κηδείες του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη και του γιού του Νικόλα, στη 1 το μεσημέρι, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, κλείνει ο κύκλος της τραγωδίας με το πρωθυπουργικό "Φάλκον" και τους έξι νεκρούς κατά την πτήση του απο την Αθήνα στο Βουκουρέστι. Χθες έγιναν οι κηδείες των Δημήτρη Πανταζόπουλου και Νίνας Ασημακοπούλου, Νίκου Ασημακόπουλου και Μιχάλη Παπαδόπουλου. Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος και ο Παναγιώτης Πούλος, που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας στο Φάλκον.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος δεν παρουσίαζε τους τελευταίους μήνες κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με τις αναφορές των πιλότων του, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση επανέλαβε τη βούλησή της για πλήρη διαλεύκανση των αιτιών και τον εντοπισμό τυχόν ευθυνών. Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους θα εξεταστούν σε γερμανικά εργαστήρια, ενώ στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος θα συμμετάσχει και στέλεχος της πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ.

Νέα σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στην Αττική.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα και έγινε αισθητή στην Αττική. Επίκεντρο είχε τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε τον μεγάλο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στις 7 του μηνός. Στο μεταξύ, η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου απέρριψε τους ισχυρισμούς του ΒΑΝ ως επιστημονικά ανεπαρκή και πρακτικά μή αξιοποιήσιμα. Επίσης, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, επανέλαβε οτι δεν υπάρχει επιστημονικά τεκμηριωμένη δυνατότητα να προβλεφθεί με συγκεκριμένο τρόπο ο σεισμός ως φυσικό φαινόμενο.

Με προβλήματα στα σχολεία της Αττικής ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.

Δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα, που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, τα κτίρια των σχολείων στην Αττική, που υπέστησαν ζημιές απο τον πρόσφατο σεισμό και μέχρι τότε δεν έχουν επισκευαστεί ή δεν έχει διευθετηθεί η μεταφορά των μαθητών τους σε άλλα σχολεία. Σχετικές δηλώσεις έκανε χθες ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης. Απο τα 1.757 σχολικά κτίρια που έχουν ελεγχθεί τα 834 βρέθηκαν κατάλληλα, τα 513 παρουσιάζουν μικροζημιές που θα αποκατασταθούν άμεσα, ενω 410 σχολικές μονάδες παρουσιάζουν σοβαρές ζημιές.

Περισσότερα απο 100.000 κτίρια έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες των κτιρίων απο συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ. Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερα απο 100.000 απο τα οποία κρίθηκαν επισκευάσιμα 33.462 (32%) και κατεδαφιστέα 8.078 (8%). Τα προβλήματα που παρατηρούνται στην προώθηση της βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς, εξέτασαν χθες ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εσωτερικών. Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης παρέχεται η δυνατότητα μετεγκατάστασης στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες που επλήγησαν, κατά παρέκκλιση του σχετικού διατάγματος.

Κλειστά εως τις 29 του μηνός τα δικαστήρια στην Αττική.

Αναστέλλεται έως και τις 29 Σεπτεμβρίου η λειτουργία των δικαστηρίων ουσίας των νομών Αττικής και Πειραιώς, λόγω του σεισμού και των προβλημάτων που προκλήθηκαν σε ορισμένα δικαστικά κτίρια. Στην αναστολή περιλαμβάνονται οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες δικαστικών πράξεων ενώπιον όλων των πολιτικών, ποινικών και στρατιωτικών δικαστηρίων, παντός βαθμού και δικαιοδοσίας, η αναστολή προθεσμιών για πλειστηριασμούς, καθώς και η αναγκαστική εκτέλεση που στρέφονται κατά σεισμοπλήκτων κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής.

Τον Οκτώβριο ο νέος κύκλος του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα επαναληφθούν οι συναντήσεις των αντιπροσωπειών υψηλού επιπέδου των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, για να συνεχιστεί ο διάλογος που έχει αρχίσει. Ο δεύτερος γύρος του ελληνοτουρκικού διαλόγου ολοκληρώθηκε χθές στην Αγκυρα. Στη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, που διήρκεσε γύρω στις τέσσερις ώρες, έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν το λαθρεμπόριο, την καταπολέμηση οργανωμένων εγκληματικών δραστηριοτήτων και την τρομοκρατία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρείς νίκες πέτυχαν οι 5 ελληνικές ομάδες στο ΟΥΕΦΑ.

Τρείς νίκες σε πέντε παιχνίδια πέτυχαν οι ελληνικές ομάδες στους αγώνες για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε στην Τυφλίδα την Λοκομοτίβ με 7-0 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, όπως άλλωστε και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ, που κέρδισαν επίσης εκτός έδρας με 1-0. Οι "πράσινοι" στην Σλοβενία την Γκόριτσα και η "Ενωση" στην Γεωργία την Τορπέντο Κιουτάισι. Αντίθετα,οΑρης και ο Ιωνικός δεν εκμεταλεύτηκαν την έδρα τους. Οι Θεσσαλονικείς παραχώρησαν ισοπαλία στην Σερβέτ στο Χαριλάου με 1-1, ενώ ο Ιωνικός δεν κατάφερε να αντιδράσει στις επιθέσεις της Νάντ και έχασε με 3-1.

Αλλη μια νίκη έκανε η ΑΕΚ στο κύπελλο Ελλάδας του μπάσκετ.

Αλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΚ στο κύπελλο Ελλάδας του μπάσκετ. Μετά τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, στην 2η αγωνιστική της Β' φάσης της διοργάνωσης πέρασε και από το "Ανδρέας Παπανδρέου" νικώντας με 53-44 το Περιστέρι. Μετά την επιτυχία της αυτή η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμη μία νίκη για να προκριθεί στο φάιναλ φορ. Θα επιδιώξει να την πετύχει την Κυριακή εναντίον του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο των προημιτελικών, όπου προκρίθηκε και το Μαρούσι, που συνέτριψε με 91-69 τον Εσπερο και θα αντιμετωπίσει τώρα τον Σπόρτιγκ. Τα άλλα ζυγάρια των προημιτελικών είναι: Παναθηναϊκός-Νήαρ Ηστ και Αρης-Ηρακλής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,69 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 515,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 306,31, ελβετικό φράγκο προς 206,67, τη λίρα Κύπρου προς 574,18, δολάριο Καναδά προς 215,28, δολάριο Αυστραλίας 206,30, το γερμανικό μάρκο προς 169,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, γαλλικό φράγκο προς 50,49, και το ευρώ προς 331,24 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα, με νεφώσεις στις ανατολικές περιοχές και βροχές η καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα, που στα δυτικά θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά 17 με 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 28 και στο Αιγαίο 20 με 29 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή ή καταιγίδα, νότιοι άνεμοι και θερμοκρασία 19 με 27 και 18 με 25 βαθμούς θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 17 September 1999 - 7:00:15 UTC