Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 30/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μέτρα κυβέρνησης για τον πληθωρισμό
- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου-Φίσερ στο Βερολίνο
- Σκληρή επίθεση του πρωθυπουργού από την Αρκαδία στη ΝΔ
- Κριτική του προέδρου της ΝΔ από τη Χίο στην κυβέρνηση
- Υπουργείο Οικονομικών για απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
- Ασθενής σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ στην Αττική
- Σε εφαρμογή η χειμερινή ώρα

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέτρα κυβέρνησης για τον πληθωρισμό

Η πορεία του πληθωρισμού απασχολεί την κυβέρνηση, ενώ τόσο το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος μελετούν μέτρα τα οποία θα διασφαλίζουν την πτώση του αλλά και τη διατήρησή του περίπου στο 2% καθώς ασκούνται ανοδικές πιέσεις. Με δήλωσή του στην εφημερίδα "Τα Νέα", ο διοικητής της Τραπεζας της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος, κάνει λόγο για λήψη όλων των κατάλληλων μέτρων προκειμένου να διασφαλισθεί ο αντιπληθωριστικός χαρακτήρας της συναλλαγματικής πολιτικής.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παίρνει η κυβέρνηση ενόψει της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στη χώρα μας στις 13 Νοεμβρίου. Δέκα χιλιάδες αστυνομικοί θα λάβουν μέρος στα μέτρα φύλαξης, ενώ αναφορικά με τις προγραμματιζόμενες αντιαμερικανικές εκδηλώσεις, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε οτι είναι δικαίωμα των πολιτών να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Τελικά η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, στο πλαίσιο του εορτασμού για το Πολυτεχνείο, θα γίνει κανονικά στις 17 Νοεμβρίου. Ωστόσο, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης θα είναι πενθήμερες και θα ξεκινήσουν τα μεσάνυχτα της 12-ης Νοεμβρίου.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου-Φίσερ στο Βερολίνο

Με την απόφαση της συνδιαμόρφωσης από Ελληνες και Γερμανούς διπλωμάτες κοινών θέσεων πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι, τόσο για την ευρωπαϊκή πολιτική στα Βαλκάνια, όσο και για το πλαίσιο που θα συνοδεύει την τουρκική υποψηφιότητα, ολοκληρώθηκαν στο Βερολίνο οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Γερμανίας.

Σκληρή επίθεση του πρωθυπουργού από την Αρκαδία στη ΝΔ

Σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός ο οποίος περιοδεύει στην Αρκαδία, οτι υπονομεύει την πορεία της οικονομίας. Επίσης ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την εφαρμογή ενός σχεδίου συνενώσεων των αγροτικών συνεταιρισμών από 7.000 σε 1.000. Εξήγγειλε επίσης οτι από 1-ης 1-ου 2000 αυξάνεται η πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών κατά 25% και οτι μειώνονται τα επιτόκια για τους νέους αγρότες στο 7,5% από 12% που είναι σήμερα. Η περιοδεία του κ.Σημίτη ολοκληρώνεται με επίσκεψη και ομιλία του στη Μεγαλόπολη.

Κριτική του προέδρου της ΝΔ από τη Χίο στην κυβέρνηση

Μετωπική σύγκρουση με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και την κυβέρνηση εξήγγειλε από τη Χίο όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής κατήγγειλε τις σχέσεις της κυβέρνησης με τα διαπλεκόμενα όπως είπε και τόνισε ότι στο θέμα αυτό το κόμμα του θα φτάσει στα άκρα. Εκανε λόγο για άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα του βιντεολόττο και σχολίασε ότι η ΝΔ δικαιώθηκε απόλυτα για τη στάση της. Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος απαντώντας στις κατηγορίες του πρωθυπουργού, από την Αρκαδία, έκανε λόγο για ασύστολα ψεύδη.

Υπουργείο Οικονομικών για απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αναφέρεται σε περιπτώσεις άνισης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην Ελλάδα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το μισθολογικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του, οι διατάξεις του νόμου προβλέπουν οτι η οικογενειακή παροχή καταβάλλεται στον έναν από τους δύο συζύγους, υπαλλήλους, κατ'επιλογήν τους.

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ στην Αττική

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική. Ο σεισμός προερχόταν από τον ίδιο εστιακό χώρο της Πάρνηθας, της κύριας δόνησης της 7ης Σεπτεμβρίου.

Σε εφαρμογή η χειμερινή ώρα

Σε εφαρμογή τίθεται από την Κυριακή η νέα χειμερινή ώρα η οποία θα διαρκέσει έως τις 25 Μαρτιου του 2.000. Από την Κυριακή οι δείκτες των ρολογιών θα δείχνουν μία ώρα πίσω.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη με 2-0 πέτυχε στην έδρα της η Παναχαϊκή επί της Προοδευτικής, παιγνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 6-ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας. Οι υπόλοιποι αγώνες θα διεξαχθούν αύριο, εκτός των συναντήσεων ΟΦΗ-Απόλλωνα που θα γίνει τη Δευτέρα και ΑΕΚ-Ολυμπιακού που θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου.

Σε αγώνες της 6ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανιώνιος-Ηράκλειο 62- 64 Δάφνη-Ηρακλής 59-81 Σπόρτιγκ-Ολυμπιακός 63-87 Περιστέρι-Νήαρ Ηστ 102-96 στη β' παράταση (70-70 κ.α., 84-84 στην α' παρ.) ΑΕΚ-Αρης 80-65

Νωρίτερα, ο Πανιώνιος έχασε στη Νέα Σμύρνη απο το Ηράκλειο με 62-64, ο Ηρακλής νίκησε στην Αθήνα τη Δάφνη με 81-59 και ο Ολυμπιακός εκτός έδρας το Σπόρτιγκ με 87-63. Αύριο, θα διεξαχθούν οι αγώνες ΠΑΟΚ-Εσπερος και Μαρούσι- Παναθηναϊκός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,78 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 524,73, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,17, ελβετικό φράγκο προς 208,98, τη λίρα Κύπρου προς 580,82, δολάριο Καναδά προς 217,61, δολάριο Αυστραλίας 205,82, το γερμανικό μάρκο προς 171,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,30, γαλλικό φράγκο προς 51,07, και το ευρώ προς 335,00 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός αναμένεται αύριο και μόνο στην ανατολική και νότια Ελλάδα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά από 12 εως 25 και στην υπόλοιπη χώρα από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.Οι ανεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί με εξασθένηση αργότερα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 13 εως 22 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 30 October 1999 - 18:00:16 UTC