Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στην Καλλιθέα.
- Δριμεία κριτική από πρωθυπουργό προς τη ΝΔ.
- Για σχέσεις με διαπλεκόμενα καταγγέλει η ΝΔ την κυβέρνηση.
- Ενταξιακή πορεία Κύπρου και Τουρκίας προς ΕΕ.
- Μαίνεται πυρκαγιά στη Σάμο.
- Αντιδράσεις για το Μουσείο της Ευρώπης.
- Στις 17 Νοεμβρίου η πορεία για το Πολυτεχνείο.
- Θεσσαλονίκη-παρ`ολίγον σύγχρονη Μήδεια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Παναχαϊκή νίκησε 2-0 την Προοδευτική.
- Το Ηράκλειο νίκησε τον Πανιώνιο εκτός έδρας με 64-62.
- Η ομάδα πόλο της Πάτρας προκρίθηκε στο κύπελλο "Λεν Τρόφι".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στην Καλλιθέα.

Αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη το πρωί στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Ματζαγριωτάκη 7 στην Καλλιθέα όπου στεγάζεται εταιρία κομπιούτερ φωτοτυπικών μηχανημάτων και τηλεφωνικών κέντρων "Iντεάλ Μεντιτεράνιαν Αντβάνς Σύστεμ". Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές ζημιές στο εσωτερικό των γραφείων της εταιρίας ενώ έσπασαν τα τζάμια και σε παρακείμενες πολυκατοικίες. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Δριμεία κριτική από πρωθυπουργό προς τη ΝΔ.

Υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης με τη ΝΔ διατήρησε ο πρωθυπουργός στην χθεσινή περιοδεία του στην Αρκαδία. Μιλώντας στη Μεγαλόπολη κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί μετατόπιση της δημόσιας συζήτησης από την πολιτική στην παραπολιτική και τη σκανδαλολογία. Η πορεία προς την ΟΝΕ είπε ο κ.Σημίτης, έχει ως αναγκαίο όρο την πολιτική σταθερότητα. Κατέστησε σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές αν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες της αντιπολίτευσης τις καταστήσουν αναπόφευκτες.

Για σχέσεις με διαπλεκόμενα καταγγέλει η ΝΔ την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που περιοδεύει στη Χίο κατήγγειλε τις σχέσεις της κυβέρνησης με τα διαπλεκόμενα και τόνισε ότι στο θέμα αυτό το κόμμα του θα φτάσει στα άκρα. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ απαντώντας στις κατηγορίες του πρωθυπουργού από την Αρκαδία, έκανε λόγο για ασύστολα ψεύδη και για ολέθριο δρόμο στον οποίο έχουν παρασύρει τον κ.Σημίτη, οι επικοινωνιολόγοι του, να εμφανίζεται ως κοινός συκοφάντης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανταπαντώντας τόνισε ότι η ΝΔ θα είναι ανάξια των περιστάσεων όσο πλαστογραφεί την πραγματικότητα.

Ενταξιακή πορεία Κύπρου και Τουρκίας προς ΕΕ.

Ολοκληρώθηκαν χθες στο Βερολίνο οι συνομιλίες των ΥΠΕΞ Ελλάδας- Γερμανίας με την απόφαση της συνδιαμόρφωσης κοινών θέσεων πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι, για την ευρωπαϊκή πολιτική στα Βαλκάνια και για το πλαίσιο που θα συνοδεύει την τουρκική υποψηφιότητα. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνταχθεί από κοινού μια πρόταση για τον μηχανισμό ελέγχου της προόδου που πρέπει να σημειωθεί, σχετικά με την τουρκική υποψηφιότητα και για τη διασφάλιση της ενταξιακής πορείας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μαίνεται πυρκαγιά στη Σάμο.

Ανεξέλεγκτη με δύο μέτωπα στις απρόσιτες περιοχές του Κέρκη Καλλιθέας Σάμου ήταν τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες ενώ ένα τρίτο της μέτωπο είχε τεθεί υπό έλεγχο. Αρχικά η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο στις περιοχές που μπόρεσαν να επέμβουν χερσαίες δυνάμεις αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά πήρε και πάλι μεγάλες διαστάσεις. Πάντως, οι χερσαίες δυνάμεις κρατούν την πυρκαγιά μακριά από τις κατοικημένες περιοχές.

Αντιδράσεις για το Μουσείο της Ευρώπης.

Συνεχίζονται στη χώρα μας οι αντιδράσεις για την απόφαση ίδρυσης "Μουσείου της Ευρώπης" στις Βρυξέλλες, στο οποίο θα απουσιάζουν αφιερώματα στην αρχαία ελληνική, ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο. Ο κ. Εβερτ, καταγγέλει την παραπάνω πρωτοβουλία και με επιστολή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού ζητά την παρέμβασή τους, προκειμένου να σταματήσει κάθε διαδικασία ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Μουσείου, υπό τα δεδομένα αυτά. Το ΔΗΚΚΙ καλεί όλους να αντιδράσουν στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και στην πλαστογραφία της ιστορίας.

Στις 17 Νοεμβρίου η πορεία για το Πολυτεχνείο.

Κανονικά θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, στο πλαίσιο του εορτασμού για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η απόφαση πάρθηκε χθες από την ΕΦΕΕ. Ωστόσο, οι εκδηλώσεις θα είναι πενθήμερες και θα ξεκινήσουν τα μεσάνυχτα της 12-ης Νοεμβρίου. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, την ημέρα της άφιξης του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα.

Θεσσαλονίκη-παρ`ολίγον σύγχρονη Μήδεια.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε εναντίον της 45χρονης δικηγόρου στη Θεσσαλονίκη Αρετής Κορμά η οποία κατηγορείται ότι επιχείρησε να πνίξει τον 12χρονο γιό της την ώρα που αυτός κοιμόταν. Η 45χρονη δικηγόρος που ζει σε διάσταση από το σύζυγό της είχε στο παρελθόν νοσηλευθεί με ψυχολογικά προβλήματα. Αύριο η παρ`ολίγον σύγχρονη Μήδεια αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Παναχαϊκή νίκησε 2-0 την Προοδευτική.

Η Παναχαϊκή νίκησε 2-0 την Προοδευτική σε αγώνα που έγινε στην Πάτρα και με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 6ης ημέρας για το πρωτάθλήμα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Η Παναχαϊκή έφθασε έτσι τους 8 βαθμούς, ενώ η Προοδευτική παρέμεινε στην τελευταία θέση με 1 μόλις βαθμό. Εξάλλου ισόπαλος χωρίς τέρματα τελείωσε ο αγώνας ανάμεσα στη Λάρισα και το Αιγάλεω, με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 7ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας.

Το Ηράκλειο νίκησε τον Πανιώνιο εκτός έδρας με 64-62.

Το Ηράκλειο έκανε τη μεγάλη έκπληξη της 6ης ημέρας τουπρωταθλήματος μπάσκετ της Α1.Οι Κρητικοί,μετά το Περιστέρι,νίκησαν και τον Πανιώνιο εκτός έδρας με 64-62 και έφτασαν τις δυο νίκες στο πρωτάθλημα. Σούπερ ντέρμπι έγινε στο Περιστέρι, όπου η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη χρειάστηκε δυο παρατάσεις για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νήαρ Ηστ, την οποία και νίκησε με 102-96.Στις υπόλοιπες συναντήσεις,η ΑΕΚ πρόσθεσε μια ακόμη νίκη στο ενεργητικό της επικρατώντας με 80-65 του Αρη,ενώ άνετες νίκες πέτυχαν ο Ηρακλής και ο Ολυμπιακός επί της Δάφνης με 81-59 και του Σπόρτιγκ με 77-63 αντίστοιχα.

Η ομάδα πόλο της Πάτρας προκρίθηκε στο κύπελλο "Λεν Τρόφι".

Η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών της Πάτρας προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου "Λεν Τρόφι", αφού κατέλαβε τη 2η θέση στον όμιλο της προ- προκριματικής φάσης που διεξήχθη στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Η Πάτρα, στον τελευταίο αγώνα της έχασε 8-7 από τη ρουμανική Κριζούλ, η οποία πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,78 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 524,73, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,17, ελβετικό φράγκο προς 208,98, τη λίρα Κύπρου προς 580,82, δολάριο Καναδά προς 217,61, δολάριο Αυστραλίας 205,82, το γερμανικό μάρκο προς 171,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,30, γαλλικό φράγκο προς 51,07, και το ευρώ προς 335,00 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα νότια και ανατολικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι, στα ανατολικά βορειοανατολικοί ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 21, στα δυτικά 12 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα 13 με 24 βαθμούς. Σχέδον αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 13 με 22 και 09 με 21 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 31 October 1999 - 8:00:18 UTC