Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Βρέθηκε και άλλος νεκρός στο "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ".
- Το απόγευμα κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός.
- Ασθενής σεισμική δόνηση τα ξημερώματα με επίκεντρο την Πάρνηθα.
- Δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου για επίσκεψη Κλίντον.
- Προκλητικές δηλώσεις Τούρκου υπουργού Αμυνας.
- Επίθεση Πάγκαλου κατά Γιώργου Παπανδρέου.
- Παρατείνεται το προσκήνυμα της ιεράς εικόνας Αξιον Εστί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ επί της ΜΤΚ Βουδαπέστης με 1-0.
- Την έκτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες, πέτυχε η ΑΕΚ στο Σαπόρτα.
- Απόψε ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Πόρτο για το Τσάμπιονς Λιγκ.
- Νίκη του Αρη επι της Λέφσκι Σόφιας, για το Κύπέλλο Κόρατς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βρέθηκε και άλλος νεκρός στο "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ".

Αλλος ένας νεκρός βρέθηκε νωρίς το πρωί σήμερα σε καμπίνα φορτηγού αυτοκινήτου στο "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ", που ξέσπασε προχθες πυρκαγιά και ο αριθμός των θυμάτων της ανήλθε σε 11. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατός τους οφείλεται σε ασφυξία. Εμπειρογνώμονες και λιμενικοί πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό των αιτιών, που προκάλεσε η πυρκαγιά και η οποία αναζωπυρώθηκε χθες, ενω το σκάφος είχε ελλιμενισθεί στη Πάτρα. Στην προσπάθεια κατάσβεσής της τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες.

Το απόγευμα κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός.

Το απόγευμα κατατίθεται στη Βουλή απο τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας ο κρατικός προϋπολογισμός για το έτος 2000 με τον οποίο αποσαφηνίζονται οι βασικές πτυχές της οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμοσθεί το 2000. Το πρωί θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό.

Ασθενής σεισμική δόνηση τα ξημερώματα με επίκεντρο την Πάρνηθα.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 5.32 τα ξημερώματα, με επίκεντρο την Πάρνηθα. Απο χθες ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους σεισμοπλήκτους, για δάνεια ανακατασκευής και επισκευής των κτιρίων τους. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι στο ποσό των 5,41 δισ. δρχ έχει φθάσει το ύψος των εισφορών που έχουν κατατεθεί στο λογαριασμό Αρωγής Σεισμοπλήκτων.

Δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου για επίσκεψη Κλίντον.

Στην Ελλάδα δεν ταιριάζει ο απομονωτισμός, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας δηλώσεις και κινήσεις ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπιλ Κλίντον, απο τις 13 μέχρι τις 15 του μηνός στη χώρα μας. Ο κ. Ρέππας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα απο την επίσκεψη Κλίντον. Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να τις απαγορεύσει, αλλά δεν θα επιτρέψει εκείνες που θέτουν σε κίνδυνο την επίσκεψη.

Προκλητικές δηλώσεις Τούρκου υπουργού Αμυνας.

Η Αθήνα κάλεσε χθες την Αγκυρα να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, κάτι που δεν έχει πράξει μέχρι σήμερα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας επανέφερε το θέμα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας ότι μεταξύ των 1.753 νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, ένας μεγάλος αριθμός δεν έχει δοθεί με συμφωνίες στην κυριότητα της Ελλάδας. Την ίδια ώρα ο τούρκος πρωθυπουργός υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο, αφού προκάλεσε το πραξικόπημα.

Επίθεση Πάγκαλου κατά Γιώργου Παπανδρέου.

Σαφείς αποστάσεις από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, για την ασκούμενη πολιτική, κυρίως στα ελληνοτουρκικά, πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι οι απόψεις του πρώην υπουργού δεν είναι δικαιολογημένες. Οποιος έχει να πει κάτι συγκεκριμένο ας το πράξει, τόνισε ο κ.Ρέππας, και επανέλαβε ότι τέτοιες συζητήσεις δεν προωθούν το εθνικό συμφέρον.

Παρατείνεται το προσκήνυμα της ιεράς εικόνας Αξιον Εστί.

Εως τις 8 Νοεμβρίου θα παραμείνει στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών η ιστορική εικόνα της Παναγίας του Αξιον Εστί, λόγω της συνεχιζόμενης κοσμοσυρροής που παρατηρείται κάθε μερα από τον κόσμο που θέλει να προσκυνήσει. Αμέσως μετά οι διαχειριστικές επιτροπές θα μετρήσουν τις εισπράξεις από τον οβολό των πιστών για να δοθούν στους σεισμόπληκτους. Ομως τα τιμαλφή που έχουν προσφέρει οι πιστοί στην Παναγία θα μείνουν πάνω στην εικόνα η οποία θα μεταφερθεί την επομένη 9 Νοεμβρίου στο Αγιον Ορος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ επί της ΜΤΚ Βουδαπέστης με 1-0.

Πρόκριση με τα χίλια ζόρια για την ΑΕΚ που νίκησε με 1-0 την ΜΤΚ Βουδαπέστης και πέρασε στους ``32`` του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ χάρη στο εκτός έδρας γκολ που είχε πετύχει στην ήττα με 2-1 πριν από 13 μέρες στη Βουδαπέστη. Η ``Ενωση`` δυσκολεύθηκε αφάνταστα απέναντι στους Ούγγρους και ίσως να μην τα κατάφερνε αν η ΜΤΚ δεν αγωνιζόταν για περισσότερα από 30 λεπτά με 9 παίκτες.Το ``χρυσό`` γκολ πέτυχε ο Ντράγκαν Τσίριτς με πέναλτι στο 75'.

Την έκτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες, πέτυχε η ΑΕΚ στο Σαπόρτα.

Αλλη μια νίκη, την έκτη σε ισάριθμους αγώνες, πρόσθεσε η ΑΕΚ στο κύπελλο Σαπόρτα. Ο ``Δικέφαλος`` επικράτησε στη Φιλανδία της Χόνκα με 76-64 και εξακολουθεί να οδηγεί την ``κούρσα`` στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης. Το ''ροζ'' φύλλο πήρε και ο Ηρακλής. Ο ``γηραιός``, κατέβαλε την αντίσταση της Σλοβακοφάρμα, την οποία και νίκησε με 105-97, σε αγώνα που διεξήχθη στο Ιβανόφειο. Με τη νίκη αυτή, ο ``γηραιός`` έφτασε τους 11 βαθμούς και παρέμεινε στην πρώτη θέση του πέμπτου Ομίλου.

Απόψε ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Πόρτο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Μίνι απολογισμό της πορείας του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" υποστήριξε ότι η εφετινή πορεία ήταν αποτυχημένη, αλλά αυτό που μετρά τώρα είναι η νίκη επί της Πόρτο στο αποψινό παιχνίδι, ώστε να συνεχίσει η ομάδα στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Νίκη του Αρη επι της Λέφσκι Σόφιας, για το Κύπέλλο Κόρατς.

Νίκη στην παράταση για τον Αρη. Οι ``κίτρινοι``, αν και αγωνίστηκαν χωρίς τον Καλίντ Ριβς λόγω τραυματισμού, επικράτησαν με 77-74 της Λέφσκι Σόφιας, σε αγώνα για την 4η ημέρα του Κυπέλλου Κόρατς (15ος Ομιλος) που έγινε στη βουλγαρική πρωτεύουσα, ενώ στην κανονική διάρκεια οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 65-65.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,74 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 523,17, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 303,09, ελβετικό φράγκο προς 208,29, τη λίρα Κύπρου προς 578,91, δολάριο Καναδά προς 216,23, δολάριο Αυστραλίας 203,78, το γερμανικό μάρκο προς 170,76, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, γαλλικό φράγκο προς 50,91, και το ευρώ προς 333,98 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σχεδόν σ'όλη τη χώρα που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν στο Αιγαίο καταιγίδες. Μόνο στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 19,στα δυτικά 10 με 24 και στην υπόλοιπη χώρα 11 με 22 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις με πιθανή βροχή μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 11 με 20 10 με 19 βαθμούς,αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 3 November 1999 - 8:00:22 UTC