Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σεισμός 4,9R σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Κόλπο της Κυπαρισσίας.
- Ελληνικό διάβημα στην Ουάσιγκτον για δημοσίευμα "Ουάσιγκτον Ποστ".
- Συναντήσεις Σημίτη με πολιτικούς αρχηγούς για επίσκεψη Κλίντον.
- Συνάντηση κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας.
- Κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2000.
- Συζήτηση στη Βουλή για αποθηκευμένα πυρηνικά όπλα στη χώρα μας.
- Συνεχίζονται οι έρευνες για την πυρκαγιά στο "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επί της Πόρτο με 1-0
- Δυο νίκες και μια ήττα των ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο Κόρατς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σεισμός 4,9R σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Κόλπο της Κυπαρισσίας.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4.08 τα ξημερώματα με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο του Κόλπου της Κυπαρισσίας. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη νοτιοδυτική Πελλοπόνησο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές.

Ελληνικό διάβημα στην Ουάσιγκτον για δημοσίευμα "Ουάσιγκτον Ποστ".

Σε διάβημα προς την αμερικανική κυβέρνηση προέβη ο πρέσβης μας στην Ουάσιγκτον για δημοσίευμα της εφημερίδας "Ουάσιγκτον Ποστ", που έκανε λόγο για τυχόν σχέσεις μελών της κυβέρνησης με τη "17 Νοέμβρη", επικαλούμενη ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους. Αργά το βράδυ ο εκπροσώπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Ρούμπιν, τόνισε οτι οι δηλώσεις αυτές δεν εκφράζουν την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία - όπως είπε - συνεργάζεται στενά με την ελληνική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Συναντήσεις Σημίτη με πολιτικούς αρχηγούς για επίσκεψη Κλίντον.

Ο πρωθυπουργός θα έχει τις προσεχείς ημέρες συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσει όλα τα θέματα, που αφορούν την επίσκεψη Κλίντον, όχι μόνο για το περιεχόμενο των συνομιλιών, αλλά και για τις προγραμματιζόμενες κινητοποιήσεις από κόμματα και φορείς. Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα έχει τεθεί το σύνολο σχεδόν της αστυνομικής δύναμης στην Αττική, ενόψει την άφιξη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, στις 13 του μηνός.

Συνάντηση κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας.

Η διεύρυνση της ΕΕ, η διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, η περαιτέρω ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασίας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, των ναρκωτικών, της λαθρομετανάστευσης και την ανάπτυξη κοινών δικτύων σε υποδομές και μεταφορές, θα είναι σήμερα και αύριο στο επίκεντρο των συνομιλιών της συνάντησης κορυφής, που θα έχουν ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και οι πρόεδροι της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Η συνάντηση κορυφής πραγματοποιείται στη Βουλγαρία.

Κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2000.

Μείωση του ελλείματος στο 1,2% του ΑΕΠ, πρωτογενές πλεόνασμα 4,9% του ΑΕΠ και ρυθμό ανάπτυξης 3,7%, αυξήσεις 2% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, 5% στις συντάξεις, 10.000 δρχ στις συντάξεις του ΟΓΑ και 85 δισ δρχ για την αποζημίωση των σεισμοπαθών, προβλέπει μεταξύ άλλων ο προϋπολογισμός, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν το περιεχόμενο του προϋπολογισμού.

Συζήτηση στη Βουλή για αποθηκευμένα πυρηνικά όπλα στη χώρα μας.

Η Ελλάδα δεν διαθέτει μέσα για τη μεταφορά ή χρήση πυρηνικών όπλων δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση διαθέτει τον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχο της στρατιωτικής υποδομής στην Ελλάδα καθώς και οπουδήποτε υπάρχουν χώροι λειτουργίας του ΝΑΤΟ στη χώρα μας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την πυρκαγιά στο "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ".

Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά αναμένεται να φθάσει σήμερα το "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ", στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά και απο την οποία έχασαν τη ζωή τους 11 άτομα. Χθες ανακρίθηκε απο τους λιμενικούς ο Χρήστος Κάπουρας, οδηγός της νταλίκας με τις δανέζικες πινακίδες, στην καμπίνα του οδηγού, της οποίας βρέθηκε το πτώμα 11ου Κούρδου λαθρομετανάστη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επί της Πόρτο με 1-0

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τελικά την συμμετοχή του στον Γ`γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, μετά την νίκη με 1-0 που σημείωσε επί της Πόρτο. Το ``χρυσό`` γκολ των πρωταθλητών πέτυχε στο 55ο λεπτό ο Γιαννακόπουλος, ενώ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε στην Νορβηγία της Μόλντε με 1-0 και άφησε τους Σκανδιναβούς στην τελευταία θέση του πέμπτου ομίλου.

Δυο νίκες και μια ήττα των ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο Κόρατς.

Δυο νίκες και μια ήττα ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στους αγώνες της 4ης ημέρας του Κυπέλλου Κόρατς. Η Νήαρ Ηστ, επικράτησε με 79-70 της Καρσιγιάκα στην Καισαριανή,ενώ την τρίτη νίκη του σε τέσσερις αγώνες πέτυχε το Περιστέρι που κέρδισε με 91-73 την Τρίερ στη Γερμανία. Αντίθετα, το Μαρούσι ατύχησε στην Κροατία. Εχασε στο Ζάγκρεμπ με 73-69 από την τοπική ΚΚ, ωστόσο παρέμεινε στην πρώτη θέση της κατάταξης του 7ου Ομίλου με 7 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,95 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 524,45, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,39, ελβετικό φράγκο προς 207,51, τη λίρα Κύπρου προς 577,05, δολάριο Καναδά προς 215,89, δολάριο Αυστραλίας 204,83, το γερμανικό μάρκο προς 170,66, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, γαλλικό φράγκο προς 50,89, και το ευρώ προς 333,78 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και πιθανόν στο Αιγαίο καταιγίδες. Στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι ανεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 19 στα δυτικά 10 με 24 και στην υπόλοιπη χώρα 11 με 22 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα βροχής, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 11 με 19 και 10 με 18 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 4 November 1999 - 8:00:16 UTC