Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντιδράσεις για παρέμβαση εισαγγελέων σε σχολεία υπό κατάληψη.
- Στάση κρατουμένων και απόδραση τεσσάρων απο τις φυλακές Βόλου.
- Αρχίζει στη Θεσσαλονίκη η τρίτη συνέλευση απόδημου ελληνισμού.
- Διπλωματική κινητικότητα ενόψει της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι.
- Συνομιλίες για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη.
- Εκρηξη βόμβας στο ισόγειο πολυκατοικίας στο Μπραχάμι.
- Θρίλερ με πλοίο που μεταφέρει λαθρομετανάστες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκες ΟΦΗ και Παναθηναϊκού επί ΠΑΟΚ και Αρη, αντίστοιχα.
- Μεγάλο πλήγμα για τον Ολυμπιακό, ο τραυματισμός του Τζιοβάνι.
- Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 61-57.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντιδράσεις για παρέμβαση εισαγγελέων σε σχολεία υπό κατάληψη.

Ενταση επικρατεί στη Παιδεία μετά την κυβερνητική απόφαση για αυτεπάγγελτη επέμβαση των εισαγγελέων στα υπό κατάληψη σχολεία, που γίνεται απο μαθητές, οι οποίοι αντιδρούν στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Η ΟΛΜΕ αποφάσισε τρίωρες στάσεις εφόσον στα σχολεία υπάρξουν παρεμβάσεις εισαγγελέων ή αστυνομικών. Οι μαθητές έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Ο υπουργός Παιδείας κατηγόρησε και πάλι το ΚΚΕ οτι υποκινεί τις καταλήψεις.

Στάση κρατουμένων και απόδραση τεσσάρων απο τις φυλακές Βόλου.

Απόδραση και στάση κρατουμένων σημειώθηκε στις 2.55 τα ξημερώματα στις δικαστικές φυλακές Βόλου, όπως έγινε γνωστό απο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Απο τις φυλακές απέδρασαν τέσσερις Αλβανοί κρατούμενοι, εκ των οποίων ο ένας είναι ελαφρά τραυματισμένος. Οι φυλακισμένοι έχουν στασιάσει και πληροφορίες αναφέρουν οτι έχουν καταλάβει πτέρυγα των φυλακών. Εξω απο το σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενω εκτεταμένες έρευνες γίνονται για να εντοπιστούν οι δραπέτες.

Αρχίζει στη Θεσσαλονίκη η τρίτη συνέλευση απόδημου ελληνισμού.

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου και με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στο βήμα, αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες της 3ης παγκόσμιας συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη. Χαιρετισμοί θα γίνουν και απο τους προέδρους των κομμάτων. Ο κ. Στεφανόπουλος χαρακτήρισε ευρύτερης εθνικής σημασίας τη συνέλευση του ΣΑΕ, λέγοντας οτι το να συγκεντρώνονται εκπρόσωποι των Ελλήνων αποδήμων απο όλα τα μέρη του κόσμου στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ σημαντικό γεγονός.

Διπλωματική κινητικότητα ενόψει της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι.

Ιδιαίτερη διπλωματική κινητικότητα ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Ελσίνκι, όπου αναμένεται να συζητηθεί η υποψηφιότητα προς ένταξη χώρας της Τουρκίας. Σήμερα συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί και το θέμα της Τουρκίας. Οι τελικές αποφάσεις για την στάση που θα τηρήσει η Ελλάδα απένταντι στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αγκυρας θα ληφθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Συνομιλίες για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη.

Στη Νέα Υόρκη, όπου άρχισαν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, αναμένεται οτι σήμερα Δευτέρα θα ξεκινήσει η αναλυτική συζήτηση των τεσσάρων υπο διαπραγμάτευση κεφαλαίων για το Κυπριακό, ενω οι διεθνείς μεσολαβητές άρχισαν να ενεργοποιούνται στο παρασκήνιο. Οπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, η πορεία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών θα εξαρτηθεί απο τις εξελίξεις στο Ελσίνκι.

Εκρηξη βόμβας στο ισόγειο πολυκατοικίας στο Μπραχάμι.

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πενταόροφο κτίριο της οδού Αγίου Δημητρίου, στο Μπραχάμι, η οποία είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε έκθεση αυτοκινήτων και σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, ενώ έσπασαν τζάμια διαμερισμάτων και η αστυνομία κάνει λόγο για "πόλεμο" μεταξύ ανθρώπων της νύχτας. Το κτίριο, κατά την αστυνομία, ανήκει στην οικογένεια Γρηγοράκου, ο ένας γιός της οποίας είχε τραυματισθεί πέρσι, όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό του, που είχαν παγιδέψει άγνωστοι.

Θρίλερ με πλοίο που μεταφέρει λαθρομετανάστες.

Δεκάδες λαθρομετανάστες μεταφέρει στα αμπάρια του το φορτηγό πλοίο "Βόντλεϊ 1", αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο Βούλγαρος καπετάνιος του οποίου προσπαθεί να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Την πορεία του πλοίου προς κάποιο ελληνικό νησί, όπου προφανώς ο καπετάνιος θέλει να αποβιβάσει το παράνομο "φορτίο" του, ανακόπτουν περιπολικά σκάφη του Λιμενικού. Ο Βούλγαρος καπετάνιος δήλωσε μέσω VHF ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα 8 μέλη του σκάφους, τελούν "υπό την ομηρία" των λαθρομεταναστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκες ΟΦΗ και Παναθηναϊκού επί ΠΑΟΚ και Αρη, αντίστοιχα.

Τα πολλά τέρματα αλλά και οι νίκες των γηπεδούχων, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των αγώνων της 10ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας. Στα σημαντικότερα παιχνίδια της ημέρας, ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του Αρη στο ΟΑΚΑ, ενώ στην Ξάνθη η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την ΑΕΚ. Το Σάββατο, ο Ολυμπιακός νίκησε 4-3 τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο και παρέμεινε στην κορυφή.Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Πανηλειακός-Καλαμάτα 3-1, Πανιώνιος-Απόλλων Αθ. 3-1, Προοδευτική-Καβάλα 1-1 και Παναχαϊκή-Τρίκαλα 3- 0.

Μεγάλο πλήγμα για τον Ολυμπιακό, ο τραυματισμός του Τζιοβάνι.

Μεγάλο πλήγμα για τον Ολυμπιακό, αλλά και γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης περίπου για τέσσερις μήνες, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο ματς με τον Ηρακλή. Ο Βραζιλιάνος χειρουργήθηκε στο ιατρικό κέντρο από τον Χρήστο Δάρα, καθώς μετά το σκληρό μαρκάρισμα του Λάζαρου Σέμου υπέστη μερική ρήξη χιαστού και ολική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 61-57.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 61-57 στο ΣΕΦ, σε αγώνα για την 9η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας ανδρών.Οι ``ερυθρόλευκοι`` κατάφεραν έτσι να ``πιάσουν`` την ``Ενωση`` στην δεύτερη θέση της κατάταξης μαζί με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε στην Κρήτη το Ηράκλειο με 64-62. Ο Παναθηναϊκός, συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του καθώς πέτυχε την 9η νίκη στο πρωτάθλημα και 19η συνολικά αυτή την περίοδο, συντρίβοντας με 97-45 τον Εσπερο και απολαμβάνει την πρωτοπορία. Κατά τα άλλα, το Μαρούσι ``άλωσε`` το Αλεξάνδρειο κερδίζοντας με 60-57 τον Αρη, η Νήαρ Ηστ επεβλήθη με 95-81 της Δάφνης, ο Ηρακλής νίκησε με 66-51 το Σπόρτιγκ και το Περιστέρι συνέτριψε με 90-62 τον Πανιώνιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 333,17 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 532,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 325,13, ελβετικό φράγκο προς 208,72, τη λίρα Κύπρου προς 579,99, δολάριο Καναδά προς 224,50, δολάριο Αυστραλίας 210,63, το γερμανικό μάρκο προς 170,63, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, γαλλικό φράγκο προς 50,87, και το ευρώ προς 333,72 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με βροχές,τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια.Οι ανεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί.Το απόγευμα όμως στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και στο βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 12,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 10 με 19 και στο Αιγαίο 13 με 20 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχές,ισχυροί νοτιάδες και θερμοκρασία 14 με 18 βαθμούς, θα έχει η Αθήνα. Νεφώσεις με βροχές και χιόνια τη νύχτα στα ορεινά,νοτιοδυτικοί ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 8 με 10 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 6 December 1999 - 8:00:20 UTC