Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σημίτης: Δικαίωση της ελληνικής πολιτικής οι αποφάσεις του Ελσίνκι.
- Εντονη κριτική στο "Ελσίνκι" απο Καραμανλή, Παπαρήγα, Τσοβόλα.
- Αντιδράσεις για τη δημοσκόπηση της MRB.
- Παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας.
- Αρχισαν τη μείωση των επιτοκίων τους και οι εμπορικές τράπεζες.
- Σήμερα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.
- Αρχίζει η καταβολή των αυξήσεων στις συντάξεις του ΟΓΑ .

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά, για στημένους αγώνες.
- Με ήττα ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ την Α'φάση της Ευρωλίγκα.
- Ο Αρης,το Περιστέρι και το Μαρούσι προκρίθηκαν στους 16 του Κόρατς.
- Το ασημένιο κατέκτησε ο Κακλαμανάκης στις ιστιοσανίδες στο Σίδνεϊ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημίτης: Δικαίωση της ελληνικής πολιτικής οι αποφάσεις του Ελσίνκι.

Η κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα στην ανατολή του νέου αιώνα στην πρόοδο και την καθιστά ισχυρή και σεβαστή απο όλους τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε οτι αποτελούν δικαίωση της ελληνικής πολιτικής οι "ιστορικές" αποφάσεις της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι. Επισήμανε οτι η Τουρκία πλέον πρέπει να αποδεχθεί τις αρχές του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών στην εξωτερική συμπεριφορά και την πολιτικής της. Επανέλαβε οτι η μόνη διαφορά είναι η υφαλοκρηπίδα.

Εντονη κριτική στο "Ελσίνκι" απο Καραμανλή, Παπαρήγα, Τσοβόλα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση για τις αποφάσεις του Ελσίνκι και προέβλεψε οτι σε πέντε χρόνια η Ελλάδα θα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από ό,τι σήμερα όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά. Η γγ του ΚΚΕ υποστήριξε οτι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας παραδίδονται στο έλεος της νέας τάξης και μπαίνουν στο "παζάρι" με την τουρκική ηγεσία. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για θετικό συμβιβασμό που κρύβει και ορισμένους κινδύνους. Ανοσιούργημα χαρακτήρισε το κείμενο των "15" ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.

Αντιδράσεις για τη δημοσκόπηση της MRB.

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν τα αποτελέσματα της έρευνας της ΕΜ-ΑΡ-ΜΠΙ, σύμφωνα με την οποία το κυβερνών κόμμα προηγείται κατά 1 ποσοστιαία μονάδα από τη ΝΔ. Ευχάριστα τα αποτελέσματα, η κυβέρνηση όμως κρίνεται στις εκλογές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, δήλωσε οτι η συγκυρία δεν ευνόησε το κόμμα του, εκτίμησε όμως οτι έχει αυξήσει τα ποσοστά του από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, κ. Μητσοτάκης, δήλωσε οτι οι δημοσκοπήσεις αλλάζουν.

Παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας.

Αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,8% το 2.000, μείωση του ελλείμματος από το 1,2% του ΑΕΠ σε 0,2% το 2001 και πλεόνασμα 0,2% το 2002 με παράλληλη μείωση του δημοσίου χρέους και του πληθωρισμού, προβλέπει μεταξύ άλλων το Πρόγραμμα Σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας για το διάστημα 1999 - 2002, που υπεβλήθη χθες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αρχισαν τη μείωση των επιτοκίων τους και οι εμπορικές τράπεζες.

Το "πράσινο φως" στις εμπορικές τράπεζες για τη μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων άναψε η Τράπεζα της Ελλάδος με τη χθεσινή της απόφαση να μειώσει τα παρεμβατικά της επιτόκια κατά 0,75%. Ηδη η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Τράπεζα ανακοίνωσαν μειώσεις των επιτοκίων τους.

Σήμερα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Πανελλαδικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι καταληψίες μαθητές, που αντιδρούν στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, καθώς και στις εισαγγελικές παρεμβάσεις στα υπό κατάληψη σχολεία. Στην Αθήνα μαθητές, καθηγητές και γονείς θα συγκεντρωθούν στις 11 στα Προπύλαια και ακολούθως μέσω των οδών της πρωτεύουσας θα πάνε στο υπουργείο Παιδείας. Ο υπουργός Παιδείας για μια ακόμη φορά δήλωσε οτι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Αρχίζει η καταβολή των αυξήσεων στις συντάξεις του ΟΓΑ .

Η αύξηση των 10.000 δρχ που η κυβέρνηση υποσχέθηκε στους συνταξιούχους του ΟΓΑ θα αρχίσει να καταβάλλεται απο τις συντάξεις που θα λάβουν στο τέλος του μήνα. Η βασική πρόσθετη και κύρια σύνταξη του ΟΓΑ διαμορφώνεται πλέον στις 65.890 η κατώτερη και στις 86.750 η ανώτερη. Οι συντάξεις αυτές μπορεί να προσαυξάνονται μέχρι και 10.000 δρχ ανάλογα με τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας του δικαιούχου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά, για στημένους αγώνες.

Πολλά "ρίχτερ" ταρακουνούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά,Γρηγόρης Πεπόνης,για στημένους αγώνες,αλλά και για τις εκλογές στην ΕΠΟ, μετά από καταγγελίες, ενώ παράλληλα παρήγγειλε κύρια ανάκριση, καθώς και τη βίαιη προσαγωγή όσων εκλήθηκαν και δεν προσήλθαν να καταθέσουν. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά του Θωμά Μητρόπουλου, του γενικού γραμματέα της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, της ΠΑΕ Ολυμπιακός νομίμως εκπροσωπουμένης, καθώς και όσων προκύψουν από την κύρια ανάκριση.

Με ήττα ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ την Α'φάση της Ευρωλίγκα.

Με ήττα ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του στην Α' φάση της Ευρωλίγκα. Ο ``Δικέφαλος του Βορρά`` έχασε με 87-83 από την Μπαρτσελόνα στο Αλεξάνδρειο και έμεινε στην 4η θέση του Α' ομίλου με 15 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι στην επόμενη φάση θα βρεθεί στον γκρουπ του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του Β' ομίλου.

Ο Αρης,το Περιστέρι και το Μαρούσι προκρίθηκαν στους 16 του Κόρατς.

Ο Αρης,το Περιστέρι και το Μαρούσι είναι οι τρεις ελληνικές ομάδες που προκρίθηκαν στους ``16`` του Κυπέλλου Κόρατς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, επικράτησε με 87-71 στο Αλεξάνδρειο της βελγικής Σουνέρ και κάλυψε το -10 (75-65) του αγώνα της Οστάνδης, ενώ το Περιστέρι κέρδισε με 66-63 τη Νήαρ Ηστ και έφτασε τις δυο νίκες επί της ομάδας της Καισαριανής. Ακόμη, το Μαρούσι παρά την ήττα από την Μάτζικ Μ7 στη Σουηδία με 81-75 προκρίθηκε στην επόμενη φάση αφού είχε το αβαντάζ του 87-74 από τον αγώνα της Αθήνας.

Το ασημένιο κατέκτησε ο Κακλαμανάκης στις ιστιοσανίδες στο Σίδνεϊ.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Κακλαμανάκης στις ιστιοσανίδες Μιστράλ, στη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα του Σίδνεϊ. Ο Ολυμπιονίκης μας, κατετάγη δεύτερος με 8 βαθμούς ποινής διαφορά από τον Αυστραλό Κλέπις που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, ενώ τρίτος ήταν ο Αργεντινός Εσπινόλα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 334,12 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 536,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 322,92, ελβετικό φράγκο προς 209,28, τη λίρα Κύπρου προς 582,18, δολάριο Καναδά προς 225,26, δολάριο Αυστραλίας 211,83, το γερμανικό μάρκο προς 171,15, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, γαλλικό φράγκο προς 51,03, και το ευρώ προς 334,75 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 18 και στα νησιά 11 με 19 βαθμούς. Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές, νότιοι ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 9 με 18 και 5 με 15 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 16 December 1999 - 7:00:21 UTC