Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα μαθητικό συλλαλητήριο.
- Δ.Ρέππας για δηλώσεις Ετσεβίτ - επιστολή Λιπόνεν.
- Οχι στην εξεταστική επιτροπή για το Προκαθορισμένο Στοίχημα.
- Προτάσεις Κακλαμάνη για το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
- Μαθητής 11 χρόνων τραυματίστηκε πέφτοντας από τη σκάλα στο σχολείο.
- Η τιμή της χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας.
- Κανονικά θα λειτουργήσουν τα φαρμακεία στην Αθήνα.
- Συνελήφθη οικοδόμος που μετέφερε 88 ιρακινούς λαθρομετανάστες.
- Εκδοση για την ελληνική ομογένεια της Αμερικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα μαθητικό συλλαλητήριο.

Με μικροεπεισόδια ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όπου οι μαθητές διατύπωσαν και πάλι την αντίθεσή τους στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ο 14χρονος μαθητής που ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του στο Ηράκλειο Κρήτης, επειδή νόμιζαν οτι ο πατέρας του ζητησε την επέμβαση εισαγγελέα για να λειτουργήσει το υπό κατάληψη σχολείο. Νέο ραντεβού για τις 14 Ιανουαρίου έδωσαν οι μαθητές.

Δ.Ρέππας για δηλώσεις Ετσεβίτ - επιστολή Λιπόνεν.

Για εσωτερική κατανάλωση, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού οτι η χώρα του θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα στο Αιγαίο, πριν το 2004 και χωρίς την προσφυγή στο Δικαστήριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οσον αφορά την επιστολή Λιπόνεν την παραμονή της ανακήρυξης της Τουρκίας ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας, ο κ.Ρέππας αντιδιαστέλλοντας τη δήλωση Ετσεβίτ, τόνισε οτι δεν αποτελεί μέρος του κοινοτικού κεκτημένου.

Οχι στην εξεταστική επιτροπή για το Προκαθορισμένο Στοίχημα.

Με 114 "ναι" και 138 "όχι" απορρίφθηκε τελικά μετά από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, η πρόταση της ΝΔ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Προκαθορισμένο Στοίχημα. Νωρίτερα, δημιουργήθηκε ένταση όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας, κατηγόρησε τη ΝΔ "για χτύπημα κατά του ΟΠΑΠ, τον οποίο χαρακτήρισε κύριο αιμοδότη του ελληνικού αθλητισμού και του Πολιτισμού." Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ αφού στιγμάτισε την απουσία του πρωθυπουργού, χαρακτήρισε "γκρίζα ιστορία" την όλη υπόθεση.

Προτάσεις Κακλαμάνη για το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Τον επίτιμο πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασίλη Λαμπρίδη, και τον καθηγητή Διοικητικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σπύρο Φλογαϊτη, προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής Απ.Κακλαμάνης για τις θέσεις του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Τις επιφυλάξεις του διετύπωσε σε γραπτή δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ.Σιούφας, κάνοντας λόγο για ωμές παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Μαθητής 11 χρόνων τραυματίστηκε πέφτοντας από τη σκάλα στο σχολείο.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς", στη Θεσσαλονίκη ο 11χρονος μαθητής του 104ου δημοτικού σχολείου Ανω Τούμπας, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά πέφτοντας από τη σκάλα του σχολείου του, την οποία επιχείρησε να κατέβει κάνοντας τσουλήθρα στο κάγκελο. Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έχει ζητήσει από το Σχολικό Συμβούλιο την ενίσχυση του προστατευτικού κιγκλιδώματος, αλλά όπως έχουν καταγγείλει εκπρόσωποι του Συλλόγου, η πρόταση δεν έγινε δεκτή.

Η τιμή της χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας.

Σε συμφωνία προκειμένου οι τιμές για τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα και τα άλλα κρέατα να κρατηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, προχώρησαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Χαραλάμπους και οι εκπρόσωποι των χονδρέμπορων στην κεντρική αγορά της Αθήνας. Κατά την επίσκεψή του στον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στου Ρέντη, ανακοινώθηκε ακόμη το πενταετές σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της αγοράς, για το οποίο και θα επενδυθούν 5,4 δισ. δρχ.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα φαρμακεία στην Αθήνα.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα φαρμακεία στην Αθήνα αφού ο Σύλλογός τους αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην προγραμματισμένη 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Σήμερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας που έληξε στις 1 μετά το μεσημέρι, με αφορμή την επικείμενη για αύριο κατάθεση του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή και αντιδρώντας στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης.

Συνελήφθη οικοδόμος που μετέφερε 88 ιρακινούς λαθρομετανάστες.

Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκε ο 36χρονος οικοδόμος από την Ξάνθη, ο οποίος συνελήφθη επί της εθνικής Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής επειδή στο φορτηγό του μετέφερε 88 ιρακινούς λαθρομετανάστες. Ο δουλέμπορος θα έπαιρνε 300.000 δρχ ως αμοιβή για να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι πινακίδες του φορτηγού είχαν κλαπεί από τη ΔΟΥ Ξάνθης.

Εκδοση για την ελληνική ομογένεια της Αμερικής.

Παρουσιάστηκε χθες στο Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Νέα Υόρκη η νέα έκδοση του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του "Κουίνς Κόλετζ" του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, που ανέλαβε ο Οίκος "Pella" και φέρει τον τίτλο "Greek American Families: Traditions and Transformations". Την επιμέλεια του βιβλίου, που περιλαμβάνει άρθρα ανθρωπολόγων, ψυχολόγων, ιστορικών κληρικών κα, ανέλαβε ο διευθυντής του Κέντρου Χάρι Ψωμιάδης, μαζί με το ψυχολόγο Σαμ Τσεμπέρη και την κοινωνιολόγο Αννα Καρπαθάκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέσα σε ένα δίλεπτο η εθνική μας ομάδα καθάρισε τον φιλικό αγώνα της με την αντίστοιχη της Μολδαβίας, που έγινε στην Λάρισα, καθώς επικράτησε 2-0 χάρη σε τέρματα των Γεωργιάδη (60') και Φρατζέσκου (62'). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση αγωνιζόμενος στο β' ημίχρονο ο Λάμπρος Χούτος, ήταν καλύτερο σε όλη την διάρκεια της συνάντησης και έχασε σημαντικές ευκαιρίες μεταξύ των οποίων και ...τέσσερα δοκάρια.

Με τον πατέρα του Λάμπρου Χούτου αναμένεται να συναντηθεί αργά απόψε ο Λούβαρης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για να τον πείσει να δεχθεί τα 250 εκατομμύρια δρχ που προσφέρει ο Ολυμπιακός σε ετήσια βάση. Αν όμως ο πατέρας του διεθνή ποδοσφαιριστή επιμείνει στις αρχικές του απαιτήσεις, που φτάνουν τα 400 εκατομμύρια δρχ, τότε κατά πάσα πιθανότητα, η μεταγραφή του παίχτη στον Ολυμπιακό θα ναυαγήσει. Στο μεταξύ, ο Τζόρτζεβιτς προπονήθηκε σήμερα κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του Μπιγκόν, για τον αγώνα κυπέλλου με τον Πανηλειακό.

Ο Σίνισα Γκόγκιτς βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Πανιωνίου. Η νεοσμυρνιώτικη ΠΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να κάνει κρούση στον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του 36χρονου επιθετικού. Οσον αφορά στο Νικολά Ντικουμέ, η μεταγραφή του "φρενάρει" στις απαιτήσεις της Ξάνθης, που ζητά από τους κυανέρυθρους 35 εκατομμύρια δραχμές.

Μυστήριο καλύπτει το ξαφνικό ταξίδι στην Ιταλία των δύο κορυφαίων παραγόντων της διοίκησης της ΑΕΚ, του Π.Στάθη και του Μ.Αγγελόπουλου. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνουν μία τελευταία προσπάθεια για τον Λάμπρο Χούτο και για αυτό το λόγο θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρόμα. Παράλληλα, φημολογείται, ότι οι δύο παράγοντες θα ξεκαθαρίσουν το πολυσυζητημένο θέμα του Μιχάλη Κασάπη, για τον οποίο έχει δείξει ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων και η "Μεγάλη Κυρία". Οπως έχει γίνει γνωστό, η Γιουβέντους έχει προσφέρει στην Ενωση 1,5 δις δρχ. Στο μεταξύ, ο Ελβετός μεσοαμυντικός Μπίλερ, που δοκιμάζεται από την ΑΕΚ, δεν έχει αφήσει μέχρι τώρα τις καλύτερες εντυπώσεις και πιθανώς δεν θα αποκτηθεί από την ελληνική ομάδα.

Δυο εβδομάδες έξω από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα θα παραμείνει ο Βασίλης Καραπιάλης. Ο επιθετικός μέσος του Ολυμπιακού, υποβλήθηκε σήμερα σε αρθροσκόπηση στο αριστερό γόνατο και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του η επιστροφή στην ενεργό δράση θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.

Ο Ηρακλής θα δώσει σε ουδέτερο γήπεδο τον αγώνα του για τη 14η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, αφού η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση του κατά απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ, που υποχρέωνε το "γηραιό" να δώσει σε ουδέτερο τον αγώνα του με τον Αρη. Πάντως η έφεση του Ηρακλή για εξαφάνιση της ποινής του (1 αγωνιστική) για τα επεισόδια των οπαδών του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό απορρίφθηκε.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 330,52 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 534,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 320,90, ελβετικό φράγκο προς 209,43, τη λίρα Κύπρου προς 579,56, δολάριο Καναδά προς 222,69, δολάριο Αυστραλίας 210,98, το γερμανικό μάρκο προς 171,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,30, γαλλικό φράγκο προς 51,09, και το ευρώ προς 335,13 δραχμές.

Σε ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με το γενικό δείκτη τιμών να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 5200 μονάδων, κλείνοντας στο χαμηλότερο σημείο από τις 27 Αυγούστου τρέχοντος έτος. Η πτώση των τιμών των μετοχών σήμερα προσέλαβε διαστάσεις ``μίνι κραχ``. Η Σοφοκλέους υποφέρει από έλλειψη ηθικού και από έλλειψη αγοραστών. Οι θεσμικοί επενδυτές που έχουν σημαντική ρευστότητα, προτιμούν να ``κλειδώνουν`` κέρδη, αναμένοντας ίσως χαμηλότερες τιμές για να αγοράσουν, ενώ μεγάλος αριθμός μικροεπενδυτών πάνω από 300.000, παραμένουν εγκλωβισμένοι σε υψηλότερα επίπεδα. Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε σήμερα στη Σοφοκλέους, είναι και το γεγονός ότι πάνω από 130 μετοχές, μικρής και μεσαίας κεφαλοποίησης έκλεισαν στο limit up, ενώ μόλις 13 μετοχές κατάφεραν να συγκεντρώσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον και να κινηθούν ανοδικά. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.190,99 μονάδες, έναντι 5.432,34 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας μεγάλες απώλειες 241,35 μονάδων ή σε ποσοστό 4, 44%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ασθενείς βροχές αναμένονται αύριο στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 12 με 20 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέχρι ισχυρούς νοτιάδες και θερμοκρασία 12 με 19 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 9 με 18 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 16 December 1999 - 20:00:29 UTC