Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- ΗΠΑ προς Τουρκία: Στη Χάγη για τις διαφορές στο Αιγαίο.
- Αιφνιδίασε τη Ρηγίλλης η απόφαση του Γιώργου Σουφλιά.
- Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
- Θλίψη και οδύνη για το θάνατο του βουλευτή, Δημήτρη Τσετινέ.
- Ενοπλη ληστεία χθες στη Μεσσηνία με λεία 60 εκατομμύρια.
- Δεύτερη μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων νοσοκομειακών γιατρών.
- Παρατάθηκε η πώληση της σούπερ βενζίνης για δύο χρόνια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στον ΠΑΟΚ μεταγράφεται ο Βασίλης Μπορμπόκης της ΑΕΚ.
- Ο Καχιασβίλι,η Τσιαμήτα και το ανσάμπλ γυναικών,καλύτεροι του 1999.
- Την Πέμπτη θα διεξαχθεί τελικά το ντέρμπι Ηρακλή - Αρη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΗΠΑ προς Τουρκία: Στη Χάγη για τις διαφορές στο Αιγαίο.

Η παραπομπή στη Χάγη των όποιων διαφορών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για το Αιγαίο, είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυσή τους, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, υπογράμμισε οτι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν στην Κύπρο μόνο μια κυβέρνηση αυτή του κ. Κληρίδη.

Αιφνιδίασε τη Ρηγίλλης η απόφαση του Γιώργου Σουφλιά.

Αναπάντητο παραμένει το ερωτηματικό εαν υπήρξε προσέγγιση ανάμεσα στην ηγεσία της ΝΔ και του Γιώργου Σουφλιά πριν τη δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή, οτι δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές. Πηγές της ΝΔ υποστηρίζουν οτι είχε κανονιστεί να υπάρξει χθες τηλεφωνική επικοινωνία των κυρίων Καραμανλή και Σουφλιά, κάτι όμως που διαψεύδει κατηγορηματικά η πλευρά του Λαρισαίου βουλευτή. Στο μεταξύ, ο κ. Εβερτ, επανέφερε την πρότασή του να υπερψηφίσει η ΝΔ τον κ. Στεφανόπουλο και να διεξαχθούν εκλογές δύο τρεις μήνες αργότερα.

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα θα ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2000. Τη συζήτηση θα κλείσει ο πρωθυπουργός με ομιλία του. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις οικονομικές εξελίξεις τον επόμενο χρόνο. Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει για σήμερα τρίωρη στάση 12-3μμ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό.

Θλίψη και οδύνη για το θάνατο του βουλευτή, Δημήτρη Τσετινέ.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη του για τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσετινέ, ο οποίος μιλώντας χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2000, υπέστη ανακοπή της καρδιάς και σωριάσθηκε στο έδαφος. Το Δημήτρη Τσετινέ θα αντικαταστήσει στη Βουλή ο πρώτος αναπληρωτής στο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Χαράλαμπος Δαμιανίδης, η ορκωμοσία του οποίου αναμένεται να γίνει σήμερα.

Ενοπλη ληστεία χθες στη Μεσσηνία με λεία 60 εκατομμύρια.

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δύο δράστες της χθεσινής ένοπλης ληστείας του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, με λεία 60 εκατομμύρια. Αρχικά οι δύο ληστές είχαν πάρει δύο σάκκους με 150 εκατομμύρια, τα οποία όμως άφησαν οταν το αυτοκίνητο, με το οποίο επιχείρησαν να διαφύγουν, ανατράπηκε σε μικρή απόσταση απο την τράπεζα. Οι δύο ληστές στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δεύτερη μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων νοσοκομειακών γιατρών.

Απεργούν και σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της περιφέρειας, ενω στάση εργασίας απο τις 9 το πρωί εως τις 2 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι γιατροί σε Αθήνα και Πειραιά. Από σήμερα αρχίζουν τις 48ωρες απεργίες και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας. Οι απεργοί ζητούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Παρατάθηκε η πώληση της σούπερ βενζίνης για δύο χρόνια.

Με απόφασή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέτεινε για ακόμη δύο έτη, δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2001, τη χρήση σούπερ βενζίνης με μόλυβδο σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία. Τη χρονική αυτή περίοδο θα πρέπει τα κράτη αυτά να ενημερώσουν και να προετοιμάσουν κατάλληλα τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας και να προβούν στις αναγκαίες διευθετήσεις στην αγορά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον ΠΑΟΚ μεταγράφεται ο Βασίλης Μπορμπόκης της ΑΕΚ.

Ενα ``δικό του`` παιδί από τη θητεία του στην ΑΕΚ, φαίνεται πώς φέρνει στη Θεσσαλονίκη ο Μπάγεβιτς. Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Βασίλη Μπορμπόκη για συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2002 και όπως όλα δείχνουν ο άσος της Ντέρμπι Κάουντι θα ``μετακομίσει`` στη συμπρωτεύουσα. Ο ``Βας`` συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Μπατατούδη, με τον οποίο συζήτησαν και συμφώνησαν για τη διάρκεια της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Ο Καχιασβίλι,η Τσιαμήτα και το ανσάμπλ γυναικών,καλύτεροι του 1999.

Ο Κάχι Καχιασβίλι στους άνδρες, η Βούλα Τσιαμήτα στις γυναίκες και το ανσάμπλ γυναικών στις ομάδες, ήταν οι καλύτεροι του 1999, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί τελικά το ντέρμπι Ηρακλή - Αρη.

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί τελικά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Αρη για την 12η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας, σύμφωνα με απόφαση της ΕΠΑΕ. Η συνάντηση του Καυτατζογλείου θα ξεκινήσει στις 16.00 και θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από το Supersport.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 333,18 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 534,94, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 323,82, ελβετικό φράγκο προς 209,65, τη λίρα Κύπρου προς 582,95, δολάριο Καναδά προς 225,06, δολάριο Αυστραλίας 213,96, το γερμανικό μάρκο προς 171,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,32, γαλλικό φράγκο προς 51,13, και το ευρώ προς 335,40 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 12,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 17 και στο Αιγαίο 13 με 19 βαθμούς. Νεφώσεις με πιθανότητα βροχών μετά το μεσημέρι,νοτιοδυτικοί ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 11 με 17 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Νεφώσεις με βροχές και χιόνια το βράδυ προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 6 με 11 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 21 December 1999 - 8:00:19 UTC