Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.
- Στα λευκά θα ντυθούν αύριο πολλές περιοχές της χώρας.
- Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στα Χανιά με μία νεκρή.
- Πολιτικό μνημόσυνο στη Βουλή για τον Δημήτρη Τσετινέ.
- Ολοκληρώνεται Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
- Νέες δηλώσεις Ετσεβίτ για το Αιγαίο. Απάντηση Δ.Ρέππα.
- Δεκαεξάχρονος συμμετείχε σε απόπειρα ληστείας στη Θεσσαλονίκη.
- Θα καταβληθούν έγκαιρα επιδοτήσεις-αποζημιώσεις στους αγρότες.
- Τιμή στον ομογενή γιατρό Α.Καλοκαιρινό, από τους Αυστραλούς.
- Εξι ταινίες του Κακογιάννη προβλήθηκαν στην Ουάσιγκτον.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να στεγνώσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων, καθώς οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων αποφάσισαν απεργία διαρκείας από αύριο, με οικονομικά αιτήματα. Στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζονται και οι πρατηριούχοι, που ζητούν την κατάργηση της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργείας των πρατηρίων. Αντίθετα οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία ανέστηλαν τις κινητοποιήσεις για να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Στα λευκά θα ντυθούν αύριο πολλές περιοχές της χώρας.

Στα λευκά αναμένεται να ντυθούν από αύριο πολλές περιοχές της χώρας, λόγω του χιονιά που άρχισε ήδη να πλήττει την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Πάρνηθα και στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι την ημέρα των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι γενικά καλός, αλλά με τσουχτερό κρύο.

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στα Χανιά με μία νεκρή.

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στα Χανιά, όταν ο 62χρονος ψυχασθενής Γιώργος Σπυριδάκης πυροβόλησε και σκότωσε την αδελφή του Ζηνοβία και τραυμάτισε την άλλη αδελφή του Ελένη, που είχαν πάει στο σπίτι του για να τον επισκεφτούν. Στη συνέχεια ο δράστης ταμπουρώθηκε στο σπίτι του και δύο ψυχίατροι με τη βοήθεια της αστυνομίας τον έπεισαν να παραδοθεί. Ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πολιτικό μνημόσυνο στη Βουλή για τον Δημήτρη Τσετινέ.

Σε κλίμα συγκίνησης και πένθους τελέστηκε στη βουλή πολιτικό μνημόσυνο για το βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσετινέ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, από ανακοπή καρδιάς, ενώ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής. Ο ξαφνικός θάνατος του Δημήτρη Τσετινέ αποτελεί απώλεια για τη Θράκη, τη Ροδόπη και το κοινοβούλιο, τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ το ήθος και την αγωνιστικότητα του εκλιπόντος βουλευτή υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Ολοκληρώνεται Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Με την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στη βουλή η πενθήμερη συζήτηση επί του προϋπολογισμού. Στο μεταξύ, προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η πτωτική πορεία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Σοφοκλέους, όπου ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου έσπασε προς τα κάτω και το ψυχολογικό φράγμα των 5000 μονάδων, σημειώνοντας νέα πτώση 1,34%.

Νέες δηλώσεις Ετσεβίτ για το Αιγαίο. Απάντηση Δ.Ρέππα.

Υπάρχουν περισσότερα του ενός προβλήματα στο Αιγαίο, τα οποία μπορούν να επιλυθούν νωρίτερα από το 2004, μέσω διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας, χωρίς να χρειαστεί προσφυγή στη Χάγη, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός. Η μόνη ελληνοτουρκική διαφορά αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έκανε αναφορά για ελληνοτουρκικές διαφορές που θα μπορούσαν να λυθούν μέσω της Χάγης, ή άλλου μηχανισμού επιλύσεων διαφορών.

Δεκαεξάχρονος συμμετείχε σε απόπειρα ληστείας στη Θεσσαλονίκη.

Ενας δεκαεξάχρονος Γεωργιανός που συνελήφθη, ήταν ο ένας εκ των δύο δραστών της ληστείας σε βάρος ταχυδρομικού υπαλλήλου, στην Παλαιά Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης. Οι δύο δράστες δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν τα 26.000.000 από τον ταχυδρόμο Θεόδωρο Τζαλαμάνη, λόγω της άμεσης αντίδρασης του, αλλά και τη συνδρομή ενός 80χρονου, ο οποίος τραυματίσθηκε ελαφρά από το όπλο του ενός ληστή.

Θα καταβληθούν έγκαιρα επιδοτήσεις-αποζημιώσεις στους αγρότες.

θα καταβληθούν έγκαιρα οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις στους αγρότες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει προς όφελός των αγροτών όλους τους πόρους που εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Ενωση και προέβλεψε ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για τους Ελληνες αγρότες.

Τιμή στον ομογενή γιατρό Α.Καλοκαιρινό, από τους Αυστραλούς.

Ο διακεκριμένος ομογενής γιατρός Αρτσι Καλοκαιρινός, ο οποίος έσωσε χιλιάδες ιθαγενείς από βέβαιο θάνατο, ανακηρύχθηκε "Συμπάροικος του Αιώνα" από την ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας "Νέος Κόσμος". Ο Καλοκαιρινός έχει κάνει εξαιρετικής σπουδαιότητας δουλειά σχετικά με τις επιπτώσεις της αποβιταμίνωσης και τις συνέπειες του τραχώματος και του καταράκτη. Για πολλά χρόνια με αφοσίωση πρόσφερε τις υπηρεσίες του στους αρρώστους ιθαγενείς, ιδιαίτερα στα παιδιά τους που υπέφεραν από ασθένειες των ματιών. Ο Καλοκαιρινός, που οι γονείς του κατάγονται από τα Κύθηρα, προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες και τιμάται από τους πάντες στη μακρινή ήπειρο.

Εξι ταινίες του Κακογιάννη προβλήθηκαν στην Ουάσιγκτον.

Εξι ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη, μεταξύ των οποίων και το εξαιρετικό "Το κορίτσι με τα μαύρα" με την Ελλη Λαμπέτη, προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου στην κινηματογραφική αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσιγκτον. Η ανταπόκριση του κοινού της αμερικανικής πρωτεύουσας ήταν μεγάλη, ενώ αίσθηση προκάλεσε η ταινία του Ελληνα σκηνοθέτη "Αττίλας '74".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ, λίγες μόνο ημέρες πριν αναλάβει την τύχη του ο Μπάγεβιτς, πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα, με 2-1 επί της Παναχαϊκής, ανοίγοντας την αυλαία της 12ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Ναβάρο στο 6', ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Γεωργιάδη στο 64' και πήραν τη νίκη με γκολ του Κουλακιώτη στο 77'. Ετσι, τώρα ο ΠΑΟΚ με 18 βαθμούς έπιασε στην πέμπτη θέση την ΑΕΚ, που έχει όμως ένα λιγότερο αγώνα.

Η κούραση αλλά και το κατά πόσο οι παίκτες του θα υποτιμήσουν ή όχι την Καλαμάτα, είναι σύμφωνα με τον Μπιγκόν οι δύο μεγάλες δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός ενόψει του αυριανού αγώνα. Ο Ιταλός τεχνικός επεσήμανε ότι η ομάδα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα απέναντι σε έναν αντίπαλο που διψάει για βαθμούς.

Αγώνας με άρωμα τίτλου αποτελεί η αυριανή αναμέτρηση της Ξάνθης για τον Παναθηναϊκό, καθώς με νίκη, όπως πιστεύουν οι πράσινοι, κάνουν αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ισλανδός επιθετικός Σίγουρντσον προπονήθηκε σήμερα κανονικά, αλλά είναι άγνωστο αν θα χρησιμοποιηθεί δίπλα στον Λυμπερόπουλο στην επίθεση. Αυτό ίσως εξαρτηθεί και από το αν θα χρησιμοποιηθεί ο Βαζέχα. Από τους πράσινους θα λήψουν οι Μίκλαντ, Φλίπσεν και Γκούμας.

Με τον Ντέμη Νικολαϊδη στη συνθεσή της η ΑΕΚ θα αγωνιστεί αύριο εκτός έδρας κόντρα στην Προοδευτική, καθώς ο διεθνής άσος ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Στο μεταξύ, στην Ενωση, μεγαλώνει ο προβληματισμός για τη μεταγραφή του Κασάπη, καθώς ο διεθνής παίχτης δεν θέλει να πάει σε ευρωπαϊκή ομάδα, που δεν πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και η διοίκηση περιμένει πως και πως το 1,5 δις από τη μεταγραφή του για να αποκτήσει νέους παίκτες.

Ο Ηρακλής θα δώσει χωρίς θεατές τον αγώνα του με τον Ολυμπιακό, την Πέμπτη, για το πρωτάθλημα της Α1 του μπάσκετ. Την απόφαση αυτή πήρε ο αθλητικός δικαστής, που επέβαλε στο "γηραιό" την ποινή ν' αγωνιστεί σ' ένα ματς χωρίς θεατές και πρόστιμο 900.000 δραχμών για τα επεισόδια οπαδών του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 332,55 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 534,17, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 325,65, ελβετικό φράγκο προς 209,81, τη λίρα Κύπρου προς 581,59, δολάριο Καναδά προς 224,41, δολάριο Αυστραλίας 213,65, το γερμανικό μάρκο προς 171,55, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,32, γαλλικό φράγκο προς 51,15, και το ευρώ προς 335,53 δραχμές.

Δεν άντεξε το "οχυρό" των 5.000 μονάδων στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με το Γενικό Δείκτη Τιμών να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Ο Γενικός Δείκτης, από την αρχή των συναλλαγών, κάτω από την "πίεση" των πωλήσεων, υποχώρησε έως τις 4.896 μονάδες (-2,74%). Στα επίπεδα αυτά, η αγορά αντέδρασε πρόσκαιρα και ο δείκτης ξεπέρασε οριακά και πάλι τις 5.000 μονάδες, από τις οποίες υποχώρησε στη συνέχεια. Η αγοραστική παρέμβαση στο χώρο κυρίως των τραπεζών μπορεί να περιόρισε την πτώση τον δείκτη στο 1% όμως το στοιχείο αυτό δεν αποτυπώνει πιστά την εικόνα της αγοράς. Η τιμή 100 και πλέον μετοχών έκλεισε στο limit down ενώ μεγάλη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Παράλληλης και των Κατασκευαστικών εταιρειών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.967,23 μονάδες, έναντι 5.034,85 μονάδων της προηγούμενης, καταγράφοντας υποχώρηση 67,62 μονάδων ή σε ποσοστό 1,34%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Για αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια απο -2 εως 6 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 14 και στα νησιά του Αιγαίου 9 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπεται βροχή, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς. Χιόνια θα πέσουν και στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης, οι άνεμοι θα είναι βόρειο ισχυροί έως πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 5 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 21 December 1999 - 19:00:21 UTC