Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αλλαγή πολιτικού σκηνικού μετά τις χθεσινές εξελίξεις στη Βουλή.
- Κακοκαιρία πλήττει όλη τη χώρα με χιονια και θυελλώδεις ανέμους.
- Σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων.
- Οικογενειακή τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη.
- Δύο ληστείες με λεία 90 εκατ. δρχ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
- Αιματηρή απόπειρα ληστείας στον Κόκκινο Μύλο.
- Τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο Χριστόδουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού μετά τις χθεσινές εξελίξεις στη Βουλή.

Θέση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει τη θητεία της για να ολοκληρώσει το έργο της, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, μετά την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να στηρίξει την επανεκλογή του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής μετέβη στο προεδρικό μέγαρο και ενημέρωσε τον κ. Στεφανόπουλο για την απόφασή του να τον στηρίξει. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ευχαρίστησε, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του στους πολίτες για τη συμπάθεια που εκφράζουν στο πρόσωπό του. Η απόφαση πάντως του κ. Καραμανλή έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη ΝΔ.

Κακοκαιρία πλήττει όλη τη χώρα με χιονια και θυελλώδεις ανέμους.

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία, που πλήττει τη χώρα με χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Η κεντρική και βόρεια Ελλάδα έχει ντυθεί στα άσπρα, ενώ την εμφανισή τους θα κάνουν τα χιόνια και στα βόρεια προάστεια της Αττικής. Εξαιτίας του χιονιού έκλεισε για αρκετές ώρες το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, ενώ σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες. Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.

Σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων.

Σημαντικές αυξήσεις επέρχονται από τα μεσάνυχτα στις τιμές των υγρών καυσίμων, εξαιτίας της ανόδου της διεθνούς τιμής του πετρελαίου και της συνεχούς ανατίμησης του δολαρίου. Ετσι η τιμή του ντίζελ κίνησης αυξάνεται κατά 6,40 δρχ το λίτρο, του ντίζελ θέρμανσης κατά 3,60 δραχμές, ενώ η τιμή της βενζίνης αυξάνεται κατά μία δραχμή το λίτρο.

Οικογενειακή τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη.

Οικογενειακή τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη, όπου πεντάχρονος σκότωσε κατά λάθος τη μητέρα του, καθώς περιεργαζόταν το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του. Η τραγωδία συνέβη όταν ο 42χρονος Σουκρί Ρουστέμογλου είχε πάει να κυνηγήσει, παίρνοντας μαζί τη γυναίκα και το παιδί του. Σε κάποια στιγμή βγήκε από το αυτοκίνητο, αφήνοντας το όπλο γεμάτο, το οποίο ο πεντάχρονος περιεργαζόταν με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει και να σκοτωθεί η 40χρονη μητέρα του.

Δύο ληστείες με λεία 90 εκατ. δρχ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δύο θρασύτατες ληστείες με λεία περίπου 90 εκατ.δρχ σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη σημειώθηκε σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, όπου άγνωστος με την απειλή όπλου πήρε από τον υπάλληλο 40 εκατ.δρχ και διέφυγε με μοτοσικλέτα. Η δεύτερη έγινε στην Εθνική Τράπεζα στο κέντρο της Θεσσλονίκης, τη στιγμή μάλιστα που μέσα υπάρχαν περίπου 40 πελάτες. Οι δύο δράστες πήραν 50 εκατ. δρχ και διέφυγαν τρέχοντας.

Αιματηρή απόπειρα ληστείας στον Κόκκινο Μύλο.

Αιματηρή απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στον Κόκκινο Μύλο, στην Αττική. Τσιγγάνος αγνώστων στοιχείων που επέβαινε σε φορτηγάκι, προσπάθησε να αρπάξει την τσάντα ηλικιωμένης γυναίκας, τα στοιχεία της οποίας δεν έγιναν γνωστά, αλλά την έσυρε στο έδαφος με αποτέλεσμα να την πατήσει με το αυτοκίνητο και να την τραυματίσει θανάσιμα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο Χριστόδουλος.

Τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος είχε συνομιλία με τις κρατούμενες. Τα κάγκελλα είναι προσωρινά, σημασία έχει η ψυχική μας ελευθερία, τόνισε ο κ. Χριστόδουλος, σημειώνοντας αφού υπάρχει θεός, υπάρχει και ελπίδα. Στο μεταξύ μια 19χρονη κρατούμενη η Σεβαστή Λαμπαδή έχασε τη ζωή της από χρήση ναρκωτικών, ενώ άλλες δύο οι Παρασκευή Μπούρα 43 ετών και Στέλλα Δήμου 40 ετών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών σε κωματώδη κατάσταση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α' εθνικής, καθώς επικράτησε με 4-1 της Καλαμάτας στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, σημείωσε νίκη τεράστιας σημασίας μέσα στη Ξάνθη με 3-1 επί της τοπικής ομάδας. Η ΑΕΚ, έδειξε για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε άνοδο και συνέτριψε εκτός έδρας επί της Προοδευτικής με 4-1, ενώ ο ΟΦΗ... δάγκωσε και τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή, νικώντας με 1-0. Ο Πανιώνιος έδειξε κι αυτός τα δόντια του στα Τρίκαλα, τα οποία νίκησε με 4-1 στη Νέα Σμύρνη. Στο Στάδιο Καραϊσκάκη ο Απόλλωνας έχασε με 0-2 από την Καβάλα, ενώ τέλος ο Πανηλειακός νίκησε εύκολα με 3-0 τον Ιωνικό στον Πύργο. Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ηρακλή και Αρη διεξάγεται αύριο.

Σε αγώνες για την 12η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Εσπερος-Αρης 53-68, Σπόρτιγκ-Νήαρ Ηστ 89-77, Μαρούσι-ΑΕΚ 82-87, Δάφνη-Πανιώνιος 66-88, ΠΑΟΚ- Περιστέρι 85-74 και Παναθηναϊκός-Ηράκλειο 86-71. Ο αγώνας Ηρακλή-Ολυμπιακού θα γίνει αύριο.

Οπως αναμενόταν, ο Μπάγεβιτς υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Μπατατούδη, ενώ ο πρώην ερυθρόλευκος προπονητής θα αναλάβει την ηγεσία της ομάδας από την 1η Ιανουαρίου του 2000. Στο μεταξύ, ο νέος προπονητής του "δικέφαλου του Βορρά" πραγματοποίησε την πρώτη μεταγραφή. Πρόκειται για τον παλιό γνώριμό του, Βασίλη Μπορμπόκη, που επιστρέφει από την Αγγλία.

Χριστούγεννα στη Μαδρίτη θα κάνουν οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, καθώς οι πράσινοι είναι προσκεκλημένοι της Ρεάλ Μαδρίτης για να συμμετάσχουν στο ετήσιο τουρνουά των Χριστουγέννων, στο οποίο θα πάρουν μέρος και οι Ζαντάρ, Παρτιζάν. Η αποστολή της ελληνικής ομάδας αναχωρεί αύριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 332,63 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 536,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 327,72, ελβετικό φράγκο προς 209,65, τη λίρα Κύπρου προς 582,16, δολάριο Καναδά προς 224,82, δολάριο Αυστραλίας 214,71, το γερμανικό μάρκο προς 171,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,31, γαλλικό φράγκο προς 51,10, και το ευρώ προς 335,20 δραχμές.

Η ενίσχυση των ``ισχυρών χαρτιών`` των τραπεζών και της βιομηχανίας οδήγησαν το γενικό δείκτη τιμών σε μικρή άνοδο.Παρέμεινε όμως ελαφρώς χαμηλότερα απο τις 5.000 μονάδες. Παρά την άνοδο του δείκτη, η μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών κινήθηκε και σήμερα καθοδικά. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν για μία ακόμη συνεδρίαση οι μετοχές της Παράλληλης Αγοράς και των Κατασκευαστικών Εταιρειών. Στο κατώτατο όριο διακύμανσης του 8% έκλεισε η τιμή 56 μετοχών,ενώ η τιμή 5 μετοχών έκλεισε στο limit up. Εντονες διακυμάνσεις παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών, φθάνοντας στην αρχή της συνεδρίασης τις 5.087 μονάδες,για να εκδηλωθούν στη συνέχεια ρευστοποιήσεις που οδήγησαν το δείκτη προς το μέσον των συναλλαγών στις 4.926 μονάδες. Τελικά, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.998,08 μονάδες,έναντι 4.967,24 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας άνοδο 30,85 μονάδων ή σε ποσοστό 0,62%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και αύριο η κακοκαιρία και μόνο στη δυτική Ελλάδα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Από το απόγευμα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στο Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 5 βαθμούς, στα κεντρικά -1 με 10 και στα υπόλοιπα 2 με 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται βροχές και χιόνια στα γύρω ορεινα. Οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 3 με 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι έως πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 22 December 1999 - 20:00:22 UTC