Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- "Ναι" στην επανεκλογή Στεφανόπουλου δηλώνει ο Καραμανλής.
- Εντονη δυσφορία Μητσοτάκη για την απόφαση της ΝΔ.
- Με 160 υπέρ ψηφίστηκε απο τη Βουλή ο προϋπολογισμός.
- Δηλώσεις πολιτικών ηγετών για τον προϋπολογισμό.
- Απεργούν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.
- Συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου των πρωθυπουργών Ελλάδας - Αλβανίας.
- Στάση εργασίας στην Εθνική μέχρι τις 11πμ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο ΠΑΟΚ, νίκησε στην Πάτρα, με 2-1 την Παναχαϊκή.
- Χωρίς θεατές ο Ηρακλής στον αγώνα μπάσκετ με τον Ολυμπιακό.
- Παίκτης του Απόλλωνα ο 33χρονος Σέρβος, Μιλόε Πέτκοβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

"Ναι" στην επανεκλογή Στεφανόπουλου δηλώνει ο Καραμανλής.

Την επανεκλογή του Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας υποστηρίζει και η ΝΔ. Τη δήλωση αυτή έκανε χθες απο το βήμα της Βουλής ο πρόεδρός της, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές τον Μάρτιο. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η ΝΔ θα στηρίξει τον κ. Στεφανόπουλο, αλλά για τις εκλογές είπε ότι θα γίνει ότι προβλέπει το σύνταγμα και κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή για προσπάθεια συναλλαγής.

Εντονη δυσφορία Μητσοτάκη για την απόφαση της ΝΔ.

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της ΝΔ να υποστηρίξει τον κ. Στεφανόπουλο, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Λαλιώτης, δήλωσε οτι ο κ. Καραμανλής οδηγήθηκε απο το ένστικτο της αυτοσυντήρησής του στον πολιτικό ευτελισμό, που στην προκειμένη περίπτωση είναι χειρότερος από την ήττα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Κωνσταντόπουλος και το ΚΚΕ κατηγόρησαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για υποκρισία. Επίσης, το ΔΗΚΚΙ κατηγόρησε τα δύο αυτά κόμματα οτι θυσιάζουν τους θεσμούς για τα μικροκομματικά αυτά συμφέροντά τους.

Με 160 υπέρ ψηφίστηκε απο τη Βουλή ο προϋπολογισμός.

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός. Υπέρ, ψήφισαν το σύνολο των βουλευτών της συμπολίτευσης και ο κ. Μπαντουβάς. Αντιθέτως, οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το σύνολο του προϋπολογισμού. Παρών δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, κ. Κοντογιαννόπουλος. Αντίθετα, καταψήφισαν οι κκ Σουφλιάς, Κάκκαλος, Κηπουρός και Μάνος.

Δηλώσεις πολιτικών ηγετών για τον προϋπολογισμό.

Ο πρωθυπουργός μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, δήλωσε οτι η κυβέρνηση θα συνεχίσει με συνέπεια και αταλάντευτα την πολιτική της, που οδηγεί τη χώρα στην ανάπτυξη. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για "εικονικό και προϋπολογισμό του αέρα". Για βαθύτατο αντιλαϊκό προϋπολογισμό προσαρμοσμένο πλήρως στην ΟΝΕ και στην παγκοσμιοποίηση, έκανε λόγο η γγ του ΚΚΕ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως προεκλογικό και συνέχιση της μονόδρομης πολιτικής.

Απεργούν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να στεγνώσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων, καθώς οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων έχουν κηρύξει απο σήμερα απεργία διαρκείας με οικονομικά αιτήματα. Ηδη, έχουν παρατάξει τα οχήματά τους κατά μήκος των εθνικών οδών, χωρίς ομως να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζονται και οι πρατηριούχοι, που ζητούν την κατάργηση της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων.

Συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου των πρωθυπουργών Ελλάδας - Αλβανίας.

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία θα έχει σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, που επισκέπτεται την Αθήνα. Κατά την συνάντησή του με τον Ελληνα ομόλογό του, Κώστα Σημίτη, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, οι πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, η κατάσταση στο Κόσοβο, αλλά και η πορεία εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας για τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Αλβανός πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με τους κυρίους Καραμανλή και Κωνσταντόπουλο.

Στάση εργασίας στην Εθνική μέχρι τις 11πμ.

Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας απο τις 7.45 εως τις 11 οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, διεκδικώντας να προχωρήσει ο υπουργός Εργασίας σε νομοθετική ρύθμιση του θέματος του ταμείου αυτασφάλειας και τη λειτουργία του με βάση τις αρχές της αυτοτέλειας και της αυτονομίας. Ζητούν ακόμα η καταβολή του εφάπαξ να γίνεται χωρίς περικοπές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ, νίκησε στην Πάτρα, με 2-1 την Παναχαϊκή.

Ο ΠΑΟΚ, σε αγώνα της 12ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής, που έγινε στην Πάτρα, νίκησε 2-1 την Παναχαϊκή. Ετσι τώρα ο ΠΑΟΚ με 18 βαθμούς "συγκατοικεί" με την ΑΕΚ, που έχει όμως 1 αγώνα λιγότερο, στην 5η θέση, ενώ η Παναχαϊκή παρέμεινε στη 13η θέση με 12 βαθμούς και προηγείται ο Ολυμπιακός με 30,έναντι 29 του Παναθηναϊκού, που έχουν επίσης 1 αγώνα λιγότερο.

Χωρίς θεατές ο Ηρακλής στον αγώνα μπάσκετ με τον Ολυμπιακό.

Ο Ηρακλής θα δώσει χωρίς θεατές τον αγώνα του με τον Ολυμπιακό, την Πέμπτη, για το πρωτάθλημα της Α1 του μπάσκετ. Την απόφαση αυτή πήρε ο αθλητικός δικαστής, που επέβαλε στο "γηραιό" την ποινή ν' αγωνιστεί σ' ένα ματς χωρίς θεατές και πρόστιμο 900.000 δραχμών για τα επεισόδια οπαδών του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Παίκτης του Απόλλωνα ο 33χρονος Σέρβος, Μιλόε Πέτκοβιτς.

Παίκτης του Απόλλωνα είναι και ``με την βούλα`` ο Μιλόε Πέτκοβιτς. Ο 33χρονος Σέρβος που έμεινε ελεύθερος από τον ΑΠΟΕΛ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ``ελαφρά ταξιαρχία`` για τον 1,5 επόμενο χρόνο, χωρίς να γίνουν γνωστά τα οικονομικά ανταλλάγματα της μεταγραφής. Ο Πέτκοβιτς είχε συνεργασθεί και παλαιότερα με τον τεχνικό του Απόλλωνα, Στέφανο Γαϊτάνο, όταν ο Σέρβος άσος ήταν το ``δεκάρι`` της Βέροιας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 332,55 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 534,17, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 325,65, ελβετικό φράγκο προς 209,81, τη λίρα Κύπρου προς 581,59, δολάριο Καναδά προς 224,41, δολάριο Αυστραλίας 213,65, το γερμανικό μάρκο προς 171,55, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,32, γαλλικό φράγκο προς 51,15, και το ευρώ προς 335,53 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέποναι βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και στα πεδινά της βόρειας και Στερεάς Ελλάδας.Απο το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 6,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 14 και στο Αιγαίο 9 με 17 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχές,καταιγίδες και χιόνια μετά το μεσημέρι στα γύρω ορεινά θα έχει στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 9 με 14 βαθμούς.Νεφώσεις με χιονοπτώσεις θα έχει στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 1 με 4 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 22 December 1999 - 7:00:19 UTC