Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιάννενα-πρόεδρος Δημοκρατίας.
  • [02] Πυρπόλησαν πομπούς ραδιοσταθμών.
  • [03] Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο.
  • [04] Κλειστά τα ΤΕΙ.
  • [05] Αρση απαγόρευσης απόπλου.
  • [06] Αποκλεισμός εθνικής Αθηνών-Λαμίας.
  • [07] Δυστύχημα στην εθνική Αθηνών-Λαμίας.
  • [08] Απαγόρευση απόπλου.
  • [09] Απεργία γιατρών ΙΚΑ.
  • [10] Ελληνικη Οικονομία.
  • [11] Εκλογές - Αντιπολίτευση.
  • [12] Εκλογές - ΠΑΣΟΚ.

  • [01] Γιάννενα-πρόεδρος Δημοκρατίας.

    21/02/2000 13:07:10

    Στα Γιάννενα βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος παρίσταται στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Το πρωί ενώπιον του κ.Στεφανόπουλου πραγματοποιήθηκε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση. Στις εκδηλώσεις παρίστανται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και άλλοι επίσημοι.

    [02] Πυρπόλησαν πομπούς ραδιοσταθμών.

    21/02/2000 13:05:23

    Στόχος εμπρηστών έγινε τις πρωινές ώρες κοντέινερ με πομπούς δύο ραδιοφωνικών σταθμών στην Πάρνηθα. Τρεις άγνωστοι αφού εξουδετέρωσαν το φύλακα περιέλουσαν το κοντέινερ με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

    [03] Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο.

    21/02/2000 13:01:26

    Σώοι είναι και οι 8 αλλοδαποί ναυτικοί μέλη του πληρώματος του Συριακού φορτηγού πλοίου "ΛΙΝΑ ΣΤΑΡ", το οποίο βυθίστηκε τα ξημερώματα λόγω εισροής υδάτων ανοικτά της Νεάπολης Λακωνίας. Το φορτηγό είχε αποπλεύσει από την Ουκρανία φορτωμένο με σόδα και είχε προορισμό την Αλγερία.

    [04] Κλειστά τα ΤΕΙ.

    21/02/2000 13:00:07

    Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα ΤΕΙ σε όλη τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κηρύξει αντισυνταγματικό το προεδρικό διάταγμα με το οποίο αυξήθηκαν τα εξάμηνα των σπουδών. Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [05] Αρση απαγόρευσης απόπλου.

    21/02/2000 12:58:54

    Κανονικά εκτελούνται όλα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας προς τα νησιά μετά τη βελτίωση του καιρού και την άρση του απαγορευτικού που είχε εκδοθεί το πρωί.

    [06] Αποκλεισμός εθνικής Αθηνών-Λαμίας.

    21/02/2000 12:55:16

    Στους δρόμους κατέβηκαν και σήμερα οι απολυμένοι εργάτες της εταιρίας ΒΙΟΜΑΓΝ, στο Μαντούδι. Εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει στο ύψος του Σχηματαρίου το ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται από τον παράδρομο της εθνικής. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελέας.

    [07] Δυστύχημα στην εθνική Αθηνών-Λαμίας.

    21/02/2000 12:21:49

    Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται επτά τραυματίες του πολύνεκρου δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην εθνική οδό κοντά στη Λαμία. Στο δυστύχημα αυτό, έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα. Το δυστύχημα συνέβη όταν νταλίκα δίπλωσε με αποτέλεσμα η καρότσα να μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί μετωπικά με τουριστικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε 50 άτομα. Στη συνέχεια, στα συντρίμμια των δύο οχημάτων, προσέκρουσαν άλλα δύο αυτοκίνητα που ακολουθούσαν το λεωφορείο. Σήμερα στον εισαγγελέα Λαμίας αναμένεται να οδηγηθεί ο οδηγός της νταλίκας Αντώνης Μπεχλιβανίδης.

    [08] Απαγόρευση απόπλου.

    21/02/2000 09:32:04

    Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας θα είναι τουλάχιστον μέχρι τις 12 το μεσημέρι τα οχηματαγωγά και επιβατηγά σκάφη, καθώς απαγορεύεται ο απόπλους για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα πελάγη. Από το λιμάνι της Ραφήνας, εκτελούνται τα δρομολόγια μόνο μέχρι την Ανδρο, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού δεν εκτελούνται τα δρομολόγια πλοίων ανοικτού τύπου.

    [09] Απεργία γιατρών ΙΚΑ.

    21/02/2000 09:31:57

    Τριήμερη πανελλαδική απεργία απο σήμερα έχουν εξαγγείλει οι γιατροί του ΙΚΑ διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικων αιτημάτων. Ειδικότερα, ζητούν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την εξομοίωση των αποδοχών τους με τις αντίστοιχες των γιατρών των κρατικών νοσοκομείων.

    [10] Ελληνικη Οικονομία.

    21/02/2000 09:31:51

    Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ειδικά της κεφαλαιαγοράς, θα παρουσιάσει σε στελέχη απο διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές στο Λονδίνο, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου. Σε συνέντευξή του στο χθεσινό ΕΘΝΟΣ δήλωσε οτι αν το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά στην κυβέρνηση θα υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις και αυξήσεις στην εισοδηματική πολιτική.

    [11] Εκλογές - Αντιπολίτευση.

    21/02/2000 09:31:45

    Κριτική στην κυβέρνηση για μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, στο προσυνέδριο του κόμματός του στα Γιάννενα. Η γγ του ΚΚΕ, κα Παπαρήγα, παρουσίασε τη "Μαύρη Βίβλο", με όλες οι περιπτώσεις διώξεων εργαζομένων, αγροτών και μαθητών, που έγιναν επί κυβερνήσεως Σημίτη. Για πλειοδοσία παροχών και υποσχέσεων κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Κωνσταντόπουλος, ενω ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, κ. Τσοβόλας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ υπο όρους.

    [12] Εκλογές - ΠΑΣΟΚ.

    21/02/2000 09:31:38

    Ανακοινώνονται το απόγευμα τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια της 9ης Απριλίου. Το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεδριάσει υπο την προεδρία του πρωθυπουργού την Παρασκευή για να οριστικοποιήσει την εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή, που θα συνέλθει το απόγευμα της ίδιας μέρας και η οποία θα λάβει την τελική απόφαση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 February 2000 - 12:30:57 UTC