Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα.
  • [02] Στάσεις εργασίας στα τρόλεϊ.
  • [03] Τριήμερη απεργία στο ΙΚΑ.
  • [04] Ροζ σκάνδαλα-Ρυθμίσεις.
  • [05] Ποινική δίωξη στον οδηγό της νταλίκας.
  • [06] Τα μελλοντικά σχέδια του Αβραμόπουλου.
  • [07] Παπαντωνίου-Επενδύσεις στην Ελλάδα.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα.

    21/02/2000 20:11:11

    Η μεγάλη ανατροπή έγινε στο παιχνίδι Τρικάλα-Ηρακλής, που διεξήχθη σήμερα για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α΄εθνικής. Ετσι, αν και ο Ηρακλής προηγήθηκε στο σκορ με 3-0 η γηπεδούχος ομάδα, που καίγεται για βαθμούς ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό, κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να ισοφαρίσει 3-3 και να πάρει τον πολύτιμο βαθμό. Τα τέρματα του Γηραιού πέτυχαν οι Κυριαζής (19΄), Ντεμπά (38΄)και Στολτίδης (50΄), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Γιοβάνοβιτς (60΄) και Μούσα (67΄, 90΄). Στο δεύτερο σημερινό παιχνίδι, για το πρωτάθλημα, η Ξάνθη επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Καλαμάτας. Το χρυσό νικητήριο τέρμα των γηπεδούχων πέτυχε ο Κυπαρίσσης στο 86'.

    [02] Στάσεις εργασίας στα τρόλεϊ.

    21/02/2000 20:08:18

    Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν αύριο Τρίτη και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, διαμαρτυρόμενοι για το διακεκομμένο ωράριο, το ασφαλιστικό, ενώ ζητούν και εξομοίωση με τους εργαζόμενους στο μετρό. Οι στάσεις θα είναι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, από τις 1 το μεσημέρι έως τις 3 και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδι. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα κάνουν στάση εργασίας όσοι έχουν διακεκομμένο ωράριο.

    [03] Τριήμερη απεργία στο ΙΚΑ.

    21/02/2000 20:07:06

    Πραγματικός Γολγοθάς αναμένει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ μέχρι την Τετάρτη, εξαιτίας της τριήμερης απεργίας που πραγματοποιούν οι γιατροί του Ιδρύματος, ζητώντας μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την εξομοίωση των αποδοχών τους με τις αντίστοιχες των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ. Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι σπουδαστές των ΤΕΙ, αντιδρώντας στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το προεδρικό διάταγμα για παράταση των σπουδών τους κατά δύο εξάμηνα.

    [04] Ροζ σκάνδαλα-Ρυθμίσεις.

    21/02/2000 20:06:04

    Πρόσθετες ρυθμίσεις για την προστασία της τιμής και υπόληψης του πολίτη, εισηγείται η επιτροπή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που συνεδρίασε για να προτείνει μέτρα, μετά τα νέα ροζ σκάνδαλα που είδαν την δημοσιότητα. Η επιτροπή έκρινε ότι δεν χρειάζεται νέο θεσμικό πλαίσιο, αλλά η εφαρμογή του υφιστάμενου και μεταξύ άλλων προτείνει την ενίσχυση του δικαιώματος του θιγόμενου πολίτη να απαντήσει στις επιλήψιμες εκπομπές και την επιβολή κυρώσεων σε ΜΜΕ από ανεξάρτητες αρχές.

    [05] Ποινική δίωξη στον οδηγό της νταλίκας.

    21/02/2000 20:03:38

    Ποινική δίωξη για πρόκληση δυστυχήματος εξ αμελείας, άσκησε ο εισαγγελέας Λαμίας, κατά του Αντώνη Μπεχλιβανίδη, οδηγού της μοιραίας νταλίκας, που προκάλεσε το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Λαμία, με επτά νεκρούς και 25 τραυματίες. Επτά από τους σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας. Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν η νταλίκα δίπλωσε και συγκρούσθηκε μετωπικά με λεωφορείο και δύο ΙΧ που ακολουθούσαν.

    [06] Τα μελλοντικά σχέδια του Αβραμόπουλου.

    21/02/2000 20:02:06

    Την πρόθεσή του να επιστρέψει ενεργά στον πολιτικό στίβο, τονίζει σε σημερινή του συνέντευξη, ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα μελλοντικά του σχέδια, ακόμη και τη δημιουργία νέου κόμματος. Παραινέσεις στα κόμματα για δημοκρατικό και άψογο προεκλογικό αγώνα και στους πολίτες να μην απέχουν από την εκλογική διαδικασία, απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, από τα Γιάννενα, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

    [07] Παπαντωνίου-Επενδύσεις στην Ελλάδα.

    21/02/2000 19:57:00

    Στις ευκαιρίες που δημιουργούνται για επενδύσεις στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, μιλώντας σε συνέδριο του Εκόνομιστ, στο Λονδίνο. Ο κ. Παπαντωνίου στήριξε την άποψη αυτή στην πτώση των επιτοκίων, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, τη συμμετοχή της χώρας μας στην ανοικοδόμηση των Βαλκανίων και την Ολυμπιάδα του 2004.

    Εγκωμιαστικά σχόλια για την ελληνική οικονομία, έκανε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών και εκτίμησε ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 February 2000 - 21:30:33 UTC