Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας.
  • [02] Αντιδράσεις στη ΝΔ από διαγραφή Καρατζαφέρη.
  • [03] Απρόοπτα στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία.
  • [04] Συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
  • [05] Αυξήσεις στα υγρά καύσιμα.
  • [06] Συναντήσεις Κ.Σημίτη με Γ.Παπανδρέου-Κ.Σκανδαλίδη.
  • [07] Ενταση στο ΣΥΝ.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας.

    10/05/2000 22:02:38

    Η ΑΕΚ είναι η κυπελλούχος Ελλάδας για το 2000, μετά τον αποψινό τελικό κόντρα στον Ιωνικό, τον οποίο νίκησε με 3-0, μπροστά σε 30.000 φιλάθλους και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Ενωση, που ήταν αρκετά νευρική μέχρι το 2-0, κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προσπαθώντας να "καθαρίσει" το παιχνίδι από νωρίς με λάθος επιλογές. Ωστόσο, θα πήγαιναν όλα στραβά για την ΑΕΚ, αν δεν είχε στη συνθεσή της τους Νικολαϊδη και Πέτκοφ -ίσως ο νέος Σαβέφσκι των κιτρινόμαυρων-οι οποίοι έκαναν τη διαφορά απέναντι στην ομάδα του Μπλαχίν, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει τους γαλάζιους μέσα στο παιχνίδι.

    Ο διαιτητής Δούρος, παραλίγο να τινάξει στον αέρα τον αγώνα, όταν μέτρησε τέρμα, που πέτυχε με το χέρι ο Νικολαϊδης στο 35΄ και το οποίο ακύρωσε λίγο μετά από συστάσεις του... τέταρτου διαιτητή. Πάντως, η ΑΕΚ πέτυχε τρία πανέμορφα τέρματα, με τους Νικολαίδη στο 38', τον Πέτκοφ στο 77' και τον Μαλαδένη στο 81', ένα λεπτό μετά την εισοδό του στον αγώνα.

    [02] Αντιδράσεις στη ΝΔ από διαγραφή Καρατζαφέρη.

    10/05/2000 21:17:40

    Αντιδράσεις στη ΝΔ για την αποπομπή του βουλευτή Γιώργου Καρατζαφέρη απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Με παρέμβασή του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δήλωσε, οτι "αν η ΝΔ πάψει να είναι ένα δημοκρατικά οργανωμένο πολυσυλλεκτικό κόμμα, δεν έχει καμία ελπίδα να δεί εξουσία". Στελέχη της ΝΔ, θέτουν θέμα παραβίασης του καταστατικού με την κίνηση του κ.Καραμανλή, να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας τον Κ.Καρατζαφέρη, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο βουλευτής ανήκει πλέον στους ανεξάρτητους, μετά την επιστολή του κ.Καραμανλή. Ο κ.Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ανήκει στη ΝΔ και πως στηρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος περνάει μία "δοκιμασία".

    [03] Απρόοπτα στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία.

    10/05/2000 21:17:34

  • Στην Αρχαία Ολυμπία έγινε το μεσημέρι η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει της Ολυμπιάδας του Σίδνεϊ. Λόγω της συννεφιάς, η δάδα δεν άναψε απο το κάτοπτρο, αλλά χρησιμοποιήθηκε η φλόγα απο τη χθεσινή δοκιμή. Στη συνέχεια ξεκίνησε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, με πρώτο δρομέα τον πρωταθλητή μας στο ύψος Λάμπρο Παπακώστα. Στο μεταξύ, με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαραγκ, συναντάται στη Λοζάνη, ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος. Εξάλλου, ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ορθή επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου ως προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 2004.

    [04] Συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

    10/05/2000 21:17:28

    Την Εκκλησία εξακολουθεί να απασχολεί το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες, δήλωσε σήμερα ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, υπό τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Τόνισε οτι η Εκκλησία δεν δεσμεύεται από νόμους που μπορεί να αντίκεινται στους ιερούς κανόνες.

    Παράλληλα εξήρε το ρόλο των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι οργανώσεις έχουν δώσει ο,τι καλύτερο, όπως για παράδειγμα έχουν βγάλει τον μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο.

    [05] Αυξήσεις στα υγρά καύσιμα.

    10/05/2000 21:17:21

    Αυξάνονται απο τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων λόγω της ανατίμησης του δολαρίου. Η βενζίνη θα πωλείται ακριβότερη κατά περίπου 7 δραχμές το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κατά 1,5 δραχμή.

    [06] Συναντήσεις Κ.Σημίτη με Γ.Παπανδρέου-Κ.Σκανδαλίδη.

    10/05/2000 21:17:12

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και συζήτησαν για τους βασικούς άξονες της εξωτερικής πολιτικής την επόμενη τετραετία. Το μεσημέρι συναντήθηκε και με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη και οριστικοποίησαν τις θέσεις και τις πολιτικές εισηγήσεις που αφορούν στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 9ης Απριλίου και την πολιτική του κόμματος στο εξής. Αύριο θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

    [07] Ενταση στο ΣΥΝ.

    10/05/2000 21:16:59

    Δεκτό ως βάση συζήτησης έγινε το κείμενο, που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θέσεων, η οποία έχει αναλάβει να επεξεργαστεί τις θέσεις του κόμματος ενόψει του συνεδρίου. Με το περιεχόμενο του κειμένου διαχώρισε πλήρως τη θέση του ο Νίκος Μπίστης,ο οποίος,σύμφωνα με πληροφορίες στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του σχετικά με αποχώρησή του από το Συνασπισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 May 2000 - 20:30:28 UTC