Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ-Θέμα Καρατζαφέρη.
  • [02] ΠΑΣΟΚ-Διεργασίες.
  • [03] ΣΥΝ-Πολιτική Γραμματεία.
  • [04] Θεσ/νίκη-Παπαρήγα.
  • [05] Καϊσερλής για Πασχαλίδη.
  • [06] Συναντήσεις για Ολυμπιάδα.
  • [07] Μαστροπός-δικαιοσύνη.
  • [08] Φορολογικές δηλώσεις.
  • [09] Ολυμπιακή Αεροπορία.
  • [10] Εκκλησία - Πολιτεία.
  • [11] Συνασπισμός.
  • [12] ΠΑΣΟΚ.

  • [01] ΝΔ-Θέμα Καρατζαφέρη.

    11/05/2000 13:42:41

    Σε βαρύ κλίμα, μετά την απόφαση για την αποπομπή του βουλευτή Γιώργου Καρατζαφέρη συνεδρίασαν το μεσημέρι στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή, οι τομεάρχες της ΝΔ. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη, ο οποίος προειδοποίησε ότι αν η ΝΔ πάψει να είναι ένα δημοκρατικά οργανωμένο πολυσυλλεκτικό κόμμα, δεν έχει καμία ελπίδα να δει εξουσία. Το μεσημέρι ο Μ.Εβερτ καταδίκασε τη στάση του κ.Καρατζαφέρη επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι μέλος της ΝΔ.

    [02] ΠΑΣΟΚ-Διεργασίες.

    11/05/2000 13:42:33

    Τριήμερο εσωκομματικών διεργασιών άρχισε από σήμερα στο ΠΑΣΟΚ. Στη μία συνεδρίασε στη Χαριλάου Τρικούπη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, το Εκτελεστικό Γραφείο, ενώ αύριο αρχίζουν οι διήμερες εργασίες της Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στη σύνοδο αυτή, θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα συζητηθεί η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή. Το πρωί ο κ.Σημίτης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την υπουργό Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου.

    [03] ΣΥΝ-Πολιτική Γραμματεία.

    11/05/2000 13:42:27

    Στο Συνασπισμό συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ενώ στελέχη του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού ρεύματος, προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο αποχώρησης από το κόμμα. Το Σαββατοκύριακο, θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού. Χθες στην επιτροπή θέσεων, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος παρουσίασε ένα πολυσέλιδο κείμενο με το οποίο τάσσεται κατά τη σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ και υπέρ του διακριτού ρόλου του κόμματος και της προγραμματικής αντιπολίτευσης.

    [04] Θεσ/νίκη-Παπαρήγα.

    11/05/2000 13:42:20

    Διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί από σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα έχει επαφές με τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος και άλλους φορείς.

    [05] Καϊσερλής για Πασχαλίδη.

    11/05/2000 13:42:14

    «Προσωπικές ήταν οι απόψεις που εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης για ενδεχόμενη μείωση περιφερειών και νομαρχιών δήλωσε το πρωί στη Βουλή, ο υφυπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Καϊσερλής απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Γεωργακόπουλου. Στο υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, πρόσθεσε ο κ.Καϊσερλής δεν υπάρχει τέτοια προσέγγιση ούτε έχουν συνταχθεί σχετικές μελέτες.

    [06] Συναντήσεις για Ολυμπιάδα.

    11/05/2000 13:42:07

    Με το γενικό κυβερνήτη της Αυστραλίας Ουίλιαμ Πάτρικ Ντιν συναντήθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και συζήτησαν θέματα που αφορούν τόσο τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του Σίδνεϊ, όσο και θέματα που αφορούν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Ο κ.Ντίν συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και το βράδυ θα έχει συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Φλωρίδη. Στο μεταξύ σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα, έγινε χθές βράδυ στη Λωζάνη, η συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού Θεόδωρου Πάγκαλου, με τον πρόεδρο της ΔΟΕ. Ο κ. Σάμαρανκ διατύπωσε τα συγχαρητήρια του, για την ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση έκανε τις αλλαγές στο δομή της οργανωτικής επιτροπής, για την Ολυμπιάδα του 2004.

    [07] Μαστροπός-δικαιοσύνη.

    11/05/2000 13:42:00

    Στον ανακριτή παραπέμφθηκε να απολογηθεί αύριο, ο Αλβανός μαστροπός ο οποίος για εννέα μήνες, κρατούσε φυλακισμένη 13χρονη συμπατριώτισσά του, την οποία βίαζε και εξέδιδε σε αλλοδαπούς. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για βιασμό, μαστροπία, αρπαγή ανηλίκου και παράνομη οπλοφορία.

    [08] Φορολογικές δηλώσεις.

    11/05/2000 09:21:55

    Παρατείνονται από 12 μέχρι 26 Μαϊου 2000, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου, οι προθεσμίες υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των ανώνυμων εταιριών, οι οποίες έληγαν από 10 μέχρι 24 Μαϊου. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Παρατείνεται επίσης μέχρι 26 Μαϊου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος των ημεδαπών ΕΠΕ, συνεταιρισμών και δημοσίων και δημοτικών επιχειρήσεων ή οργανισμών.

    [09] Ολυμπιακή Αεροπορία.

    11/05/2000 09:21:49

    Επιβεβλημένη και άμεση είναι η εισροή ιδιωτικών κεφαλαίων στην Ολυμπιακή Αεροπορία ώστε να καταστεί ανταγωνιστική με τις αντίστοιχες εταιρείες των χωρών της ΕΕ, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Κορινθίας της ΝΔ κ. Παπαληγούρα. Ο κ. Βερελής αναφέρθηκε μάλιστα εκ νέου στην προσφορά της "Μπρίτις Έργουέις" για την αγορά του 20% των μετοχών της ΟΑ, η οποία θα αξιολογηθεί μέχρι τις 28 Ιουνίου, χωρίς, όπως είπε, να αποτελεί «μονόδρομο για τη διοίκηση της εταιρείας.

    [10] Εκκλησία - Πολιτεία.

    11/05/2000 09:21:42

    Η Εκκλησία δε δεσμεύεται απο τους νόμους, που μπορεί να αντίκεινται στους ιερούς κανόνες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος σχετικά με το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Ο κ. Καλλίνικος επίσης εξήρε το ρόλο των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι οργανώσεις έχουν δώσει ο,τι καλύτερο, όπως για παράδειγμα έχουν βγάλει τον μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο.

    [11] Συνασπισμός.

    11/05/2000 09:21:36

    Στην αποχώρηση απο το ΣΥΝ προσανατολίζονται τα στελέχη του λεγόμενου "εκσυγχρονιστικού ρεύματος".Χθές,ένα απο τα στελέχη του "ρεύματος" , ο κ. Μπίστης, διαφώνησε με τις θέσεις, που παρουσίασε ενόψει του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει την αποχώρησή του απο το κόμμα στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού.

    [12] ΠΑΣΟΚ.

    11/05/2000 09:21:30

    Τριήμερο έντονων εσωκομματικών διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ απο σήμερα. Ο

    πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα προεδρεύσει το μεσημέρι στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου,ενώ αύριο και μεθαύριο θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος. Στην ΚΕ θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα συζητηθεί η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 May 2000 - 11:30:46 UTC