Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Νικολαϊδης-Παθιακάκης.
  • [02] Στήριξη Εβερτ στον Καραμανλή για διαγραφή Καρατζαφέρη.
  • [03] Αρχίζουν αύριο οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
  • [04] Αποχωρούν οι "εκσυγχρονιστές" από το ΣΥΝ.
  • [05] Ασφαλιστικό σύστημα-Γιαννίτσης.
  • [06] ΝΔ-Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για Ολυμπιάδα.

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Νικολαϊδης-Παθιακάκης.

    11/05/2000 21:08:54

    Ο Ντέμης Νικολαϊδης θα τιμηθεί από τη διοίκηση της ομάδας του για την ενέργειά του να υποδείξει στον διαιτητή του χθεσινού τελικού του κυπέλλου ότι χρησιμοποίησε το χέρι του στη φάση του ακυρωθέντος γκολ. Η ΑΕΚ χαρακτηρίζει την κίνηση του Νικολαϊδη ως "ύψιστη έκφραση του "φερ πλέι", που αποτελεί για την Ενωση τη μοναδική προοπτική σωτηρίας του ελληνικού ποδοσφαίρου". Εξάλλου, διοικητικοί παράγοντες και τεχνική ηγεσία έπλεξαν το εγκώμιο στους φίλους της ομάδας για την θερμή παρουσία τους στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Στο μεταξύ, ο Παθιακάκης θα ταξιδέψει στη Βραζιλία για να δει ποδοσφαιριστή που ενδιαφέρει την Ενωση.

    [02] Στήριξη Εβερτ στον Καραμανλή για διαγραφή Καρατζαφέρη.

    11/05/2000 21:05:39

    Πλήρη στήριξη στον Κώστα Καραμανλή για τη διαγραφή του Γιώργου Καρατζαφέρη παρέσχε με γραπτή δηλωσή του ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να διαγραφεί ο βουλευτής και από μέλος της ΝΔ. Στην υπόθεση παρενέβη και ο Γιώργος Σουφλιάς κάνοντας λόγο για ιδιοκτησιακή αντίληψη και έλλειψη σεβασμού στους κανόνες που πρέπει να διέπει ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κόμμα. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος χαρακτήρισε το θέμα λήξαν και τόνισε ότι στη συνεδρίαση των τομεαρχών υπό τον Κώστα Καραμανλή δεν έγινε συζήτηση στην υπόθεση Καρατζαφέρη, αλλά για την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος.

    [03] Αρχίζουν αύριο οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

    11/05/2000 21:05:30

    Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα αρχίζουν αύριο οι εργασίες της Κεντρικής

    Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την πορεία μετεξέλιξης του κινήματος. Ο Κώστας Σκανδαλίδης μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου τόνισε ότι η μεταξέλιξη θα βασιστεί στο τρίπτυχο αναβάθμιση-ανανέωση-διεύρυνση και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ανοίγει το δρόμο για την ποιοτική ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σύντομα αρχίζει διάλογος για τη μορφή και το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα του νέου ΠΑΣΟΚ.

    [04] Αποχωρούν οι "εκσυγχρονιστές" από το ΣΥΝ.

    11/05/2000 21:05:17

    Σε τροχιά "μίνι" διάσπασης βρίσκεται ο Συνασπισμός, καθώς θεωρείται θέμα ωρών πλέον η διάσπαση του κόμματος, με την αποχώρηση της λεγόμενης εκσυγχρονιστικής πτέρυγας. Ηδη ο Νίκος Μπίστης προανήγγειλε πως αποχωρεί από το κόμμα και ότι η τυπική ανακοίνωση θα γίνει το Σάββατο λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες τον κ.Μπίστη αναμένεται να ακολουθήσουν 15 στελέχη, αν και μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός.

    [05] Ασφαλιστικό σύστημα-Γιαννίτσης.

    11/05/2000 21:05:03

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανατεθεί σε διεθνή οίκο η μελέτη για τη βιοσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, δήλωσε ο υπουργός εργασίας Τάσος Γιαννίτσης. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει, καθώς όπως είπε οποιεσδήποτε αλλαγές στο ασφαλιστικό θα γίνουν ύστερα απο εξαντλητικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργαζόμενους αμοίβονται με τα κατώτατα ημερομίσθια.

    [06] ΝΔ-Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για Ολυμπιάδα.

    11/05/2000 21:04:54

    Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να εξεταστεί κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η προσπάθεια διοργάνωσης της Ολυμπιάδας, αλλά και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την άρτια και έγκαιρη ολοκλήρωση της. Αύριο αναμένεται να συζητηθούν στο Συμβούλιο Επικρατείας οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί για τη δημιουργία του Ολυμπιακού χωριού στις πρόποδες της Πάρνηθας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισηγητής θα προτείνει να απορριφθούν οι προσφυγές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 May 2000 - 20:30:59 UTC