Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Πάγκαλου-Κωνσταντόπουλου.
  • [02] Δικαστήριο-βιβλίο Μ.Ανδρουλάκη.
  • [03] ΝΔ-εξελίξεις.
  • [04] Συναντήσεις πρωθυπουργού.
  • [05] Συνάντηση Βερελή-Παπαντωνίου για ΟΑ.
  • [06] Συνάντηση Αρχιεπισκόπου-Βενιζέλου.
  • [07] Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους.
  • [08] Στεφανόπουλος.
  • [09] Απόδραση.
  • [10] Παιδεία - Ρυθμίσεις.
  • [11] Τροχαία - Κλήσεις.

  • [01] Συνάντηση Πάγκαλου-Κωνσταντόπουλου.

    16/05/2000 13:55:40

    Ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο και συζήτησαν θέματα που αφορούν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στις 6.30 το απόγευμα ο κ.Πάγκαλος για το ίδιο θέμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα.

    [02] Δικαστήριο-βιβλίο Μ.Ανδρουλάκη.

    16/05/2000 13:52:27

    Στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών συζητώνται σημερα οι τρεις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων του Ελληνορθόδοξου Κινήματος Σωτηρίας, για την απαγόρευση κυκλοφορίας του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη "Μ εις τη ν". Ορισμένα μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων προσπάθησαν το μεσημέρι να δημιουργήσουν στα δικαστήρια της Ευελπίδων κλίμα έντασης. Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχη αγωγή αναβλήθηκε για τις 6 Ιουλίου λόγω απουσίας του συνηγόρου του συγγραφέα.

    [03] ΝΔ-εξελίξεις.

    16/05/2000 13:51:27

    Σε νέα φάση αντιπαραθέσεων εισήλθε η ΝΔ καθώς κορυφαία στελέχη του κόμματος λαμβάνουν αποστάσεις από το πρόεδρο Κώστα Καραμανλή για τους χειρισμούς του στις πρόσφατες εξελίξεις. Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για νοσηρά σενάρια και κατά φαντασία συνωμοσία διαφοροποιούμενος από τις δηλώσεις Καραμανλή. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του, συναντήθηκε το πρωί με τους βουλευτές Αθανάσιο Νάκο και στη συνέχεια με το Νικήτα Κακλαμάνη.

    [04] Συναντήσεις πρωθυπουργού.

    16/05/2000 13:51:21

    Διαδοχικές συναντήσεις είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τους υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστο Βερελή και Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο, αντίστοιχα, με τους οποίους συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς τους. Ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί και με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, και θα συζητήσουν για τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ.

    [05] Συνάντηση Βερελή-Παπαντωνίου για ΟΑ.

    16/05/2000 13:51:14

    Εαν δεν βρεθούν ιδιωτικά κεφάλαια για την Ολυμπιακή Αεροπορία η επιχείρηση δεν θα μπορέσει να επιζήσει, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Βερελής, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννο Παπαντωνίου. Απο την πλευρά του ο κ.Παπαντωνίου δήλωσε ότι υπάρχει σύμβαση με την "Μπρίτις Εργουέις" βάση της οποίας σε λίγες εβδομάδες θα υπάρχει μία προσφορά για την αγορά του 20% της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    [06] Συνάντηση Αρχιεπισκόπου-Βενιζέλου.

    16/05/2000 13:44:40

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε το πρωί τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλο και συζήτησαν θέματα που αφορούν την Εκκλησία καθώς και το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις αστυνομικές ταυτότητες. Ο κ.Βενιζέλος μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι πρέπει να γίνει διάλογος με όλους τους συναρμόδιους φορείς γιαυτή την υπόθεση. Πρόσθεσε ότι ο κ.Χριστόδουλος είναι έτοιμος για διάλογο, τον οποίο επιθυμεί. Επισήμανε ότι ο αρχιεπίσκοπος του είπε πως η θέση του είναι να αναγράφεται προαιρετικά στις νέες ταυτότητες το θρήσκευμα.

    [07] Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους.

    16/05/2000 12:48:10

    Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Α7 Κορσέρ κατέπεσε και συνετρίβη στο αεροδρόμιο των Χανίων, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία της απογείωσης. Ο χειριστής του μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σούδας. Το ατύχημα συνέβη στις 11.45 το πρωί και οφείλεται πιθανότατα σε μηχανική βλάβη.

    [08] Στεφανόπουλος.

    16/05/2000 09:42:33

    Επισπεύδεται κατά μια μέρα η επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, στο Ισραήλ. Πληροφορίες αναφέρουν οτι οι Παλαιστίνιοι εξέφρασαν την ενόχλησή τους γιατί δεν περιείχετο στο πρόγραμμα του κ. Στεφανόπουλου συνάντηση μαζί τους στην Ιερουσαλήμ. Κατόπιν αυτού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα επισκεφθεί τη Ραμάλα, θα συναντηθεί ωστόσο αύριο με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ. Χθες είχε συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Εχούντ Μπαράκ, για τις διμερείς σχέσεις,το Μεσανατολικό και οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

    [09] Απόδραση.

    16/05/2000 09:42:27

    Ενας Αλβανός κρατούμενος έμπορος ναρκωτικών απέδρασε τα ξημερώματα απο τις φυλακές Κέρκυρας με τη βοήθεια, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, συνεργών του, οι οποίοι είχαν δέσει σχοινιά απο δέντρα ενός παρακείμενου άλσους και τα είχαν πετάξει πάνω στον εξωτερικό μανδρότοιχο της φυλακής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για τον Φατμίρ Καλάσι.

    [10] Παιδεία - Ρυθμίσεις.

    16/05/2000 09:42:20

    Οι μαθητές του 2ου κύκλου σπουδών των Τεχνολογικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, που δεν επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στο προπαρασκευαστικό εξάμηνο των ΤΕΙ, έχουν τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από τις πανελλαδικές εξετάσεις και να δώσουν εσωτερικό διαγωνισμό στο σχολείο τους για να πάρουν απολυτήριο. Την ίδια ρύθμιση μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσοι σπουδαστές έχουν απολυτήριο Λυκείου και έχουν απαλλαγεί από τα Μαθηματικά και τα Νέα Ελληνικά και όσοι φοιτούν στην Δ' τάξη του εσπερινού Λυκείου.

    [11] Τροχαία - Κλήσεις.

    16/05/2000 09:42:14

    Τέλος στο σβήσιμο των κλήσεων της Τροχαίας θέτει νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί τον ερχόμενο μήνα απο τη Βουλή. Επίσης, το υπουργείο έχει επεξεργαστεί και θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα σειρά μέτρων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, κ. Χρυσοχοϊδη, ήδη έχουν περιοριστεί. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά πέρυσι παρατηρήθηκε μείωση τροχαίων ατυχημάτων κατά 4%, ενώ φέτος το πρώτο τετράμηνο μειώθηκαν κατά 11%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 May 2000 - 11:31:32 UTC