Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ταυτότητες-Συνάντηση-Χριστόδουλου-Βενιζέλου.
  • [02] ΝΔ-Καραμανλής-Εξελίξεις.
  • [03] Σε κρίσιμη κατάσταση ο κυβερνήτης του αεροσκάφους.
  • [04] Ενταση στα δικαστήρια για το βιβλίο Ανδρουλάκη.
  • [05] Υγεία-ΕΣΥ-Παπαδόπουλος.
  • [06] Τροχαίο-Λεωφορείο ξέφυγε απο την πορεία του-Εξι τραυματίες.
  • [07] Εξάρθρωση σπείρας -Εκλεβαν πολυτελή ΙΧ

  • [01] Ταυτότητες-Συνάντηση-Χριστόδουλου-Βενιζέλου.

    16/05/2000 21:50:17

    Η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί αφού μελετήσει την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, δήλωσε ο υπουργός Τύπου, με αφορμή το θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τις ταυτότητες. Ο πρόεδρος της Αρχής και ο υπουργός δικαιοσύνης τόνισαν ότι η απόφαση είναι δεσμευτική, ενώ τις επιφυλάξεις του εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Διαφορετικές απόψεις εκφράζονται και στους κόλπους της εκκλησίας καθώς άλλοι ιεράρχες προαναγγέλουν προσφυγές στη δικαιοσύνη, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν πιο ήπιους τόνους.

    [02] ΝΔ-Καραμανλής-Εξελίξεις.

    16/05/2000 21:50:11

    Επιμένει ο Κώστας Καραμανλής στις καταγγελίες του περί συνωμοτών κάνοντας λόγο για απόπειρα ποδηγέτησης της πολιτικής από οργανωμένα συμφέροντα. Παράλληλα επανέφερε τις απόψεις για τα διαπλεκόμενα. Απάντηση στους επικριτές του έδωσε από τη Θεσσαλονίκη και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος μίλησε για νοσηρό κατεστημένο, νοσηρή μισθωμένη φαντασία και εξωθεσμικές παρεμβάσεις, με τις οποίες δεν θα συμβιβαστεί και δεν θα το βάλει κάτω.

    [03] Σε κρίσιμη κατάσταση ο κυβερνήτης του αεροσκάφους.

    16/05/2000 21:50:04

    Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο 251 στρατιωτικό

    νοσοκομείο της Αθήνας, όπου μεταφέρθηκε επειγόντως, ο υποσμηναγός Δημήτρης Αγιασοφίτης, 26 χρόνων, το αεροσκάφος του οποίου συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σούδας στα Χανιά. Ο υποσμηναγός φέρει εκτεταμένα εγκαύματα τρίτου βαθμού σε μεγάλο μέρος του σώματός του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το ατύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

    [04] Ενταση στα δικαστήρια για το βιβλίο Ανδρουλάκη.

    16/05/2000 21:49:58

    Με λάβαρα, εικόνες του Χριστού και συνθήματα, περίπου 50 μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων προσπάθησαν να δημιουργήσουν για άλλη μια φορά ένταση έξω από τα Δικαστήρια, με αφορμή τη συζήτηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη Μ εις τη ν. Οι συγκεντρωθέντες αποδοκίμασαν τους μάρτυρες και τους συνηγόρους υπεράσπισης. Ανάλογη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη, αναβλήθηκε για τις 6 Ιουλίου.

    [05] Υγεία-ΕΣΥ-Παπαδόπουλος.

    16/05/2000 21:49:51

    Έκκληση στους γιατρούς να αποκτήσουν συνείδηση του κόστους των υπηρεσιών υγείας και να σταματήσει η σπατάλη που παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα και αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή του ΕΣΥ, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας κηρύσσοντας τις εργασίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για πληθωρισμό γιατρών που σημαίνει σπατάλη πολύτιμων πόρων, ανεργία, προκλητή ζήτηση και υψηλές δαπάνες υγείας. Πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα, την πρόληψη και την υγειονομική διαφώτιση του πληθυσμού. Ο υπουργός παιδείας ενημέρωσε το πρωί τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και για τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

    [06] Τροχαίο-Λεωφορείο ξέφυγε απο την πορεία του-Εξι τραυματίες.

    16/05/2000 14:56:16

  • Λεωφορείο του ΚΤΕΛ, ξέφυγε απο την πορεία του στην περιοχή Φτέρη Κεντρικού Αρτας, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά 6 επιβάτες του. Πρόκειται για τους, Αλεξάνδρα Μπαλαούρα 66 χρόνων, Σωκράτης Σπυρόπουλος 72 χρόνων, η σύζυγός του Δροσύνα, 69 χρόνων, Κωνσταντίνος Κάμπρης 74 χρόνων, Φώτιος Αναστασίου 66 χρόνων και Παναγιώτης Κάμπρης, 74 χρόνων, όλοι κάτοικοι Κεντρικού Αρτας. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βουλγαρελίου Αρτας

    [07] Εξάρθρωση σπείρας -Εκλεβαν πολυτελή ΙΧ

    16/05/2000 14:56:09

    Πολυμελής σπείρα, που αφαιρούσε πολυτελή αυτοκίνητα απο την περιοχή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τα οποία στη συνέχεια μετέφερε σε κρυφό χώρο, όπου τα διέλυε και τα διέθετε σαν ανταλλακτικά στο ελληνικό εμπόριο, εξάθρωσε η ασφάλεια Αττικής. Συνελήφθησαν, οι Σπύρος Τριβέλας 33 ετών έμπορος, Νίκος Κούκιας 27 ετών ιδιωτικός υπάλληλος, Πέτρος Ταβλαρίδης 18 ετών ιδιωτικός υπάλληλος, Μπλέντι Λικάι, άεργος Αλβανός, Τζαεντάνο Μπονάτι 33 ετών, Κλοντζάρ Αλικανάζ Αλβανός 22 ετών, ενώ αναζητούνται οι Νίκος Αραούζος, 49 ετών και δύο ακόμη Αλβανοί. Επίσης μέλος της σπείρας είναι ο Παύλος Σαβίδης, 30 ετών, που βρίσκεται για άλλη υπόθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 May 2000 - 20:30:43 UTC