Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Μεταγραφές Τσάρτα και Φερουζέμ.
  • [02] Βουλή-Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τις ταυτότητες.
  • [03] Πυρκαγιές σε Χίο,Μεσσηνία.
  • [04] Συνεχίζονται στη Γενεύη οι συνομιλίες για το Κυπριακό.
  • [05] Επιστράτεση των εργαζομένων στη Χωματερή.
  • [06] Το 2001 οι πρώτες άδειες τηλεφωνίας σε ιδιώτες.
  • [07] Πυρκαγιά σε κατάστημα παιχνιδιών στην Αθήνα
  • [08] Ηλικιωμένος πέθανε απο θερμοπληξία.

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Μεταγραφές Τσάρτα και Φερουζέμ.

    06/07/2000 21:38:35

    Μεγάλη μεταγραφική επιτυχία της ΠΑΕ ΑΕΚ, που ανακοίνωσε την απόκτηση τόσο του Βασίλη Τσάρτα από την Σεβίλη, όσο και του Βραζιλιάνου Φερουζέμ από την Παλμέιρας. Οσον αφορά τον Τσάρτα, ο 28χρονος μέσος επιστρέφει στην ΑΕΚ με ετήσιες αποδοχές 270 εκ. δραχμών, ενώ το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα είναι διάρκειας 3+2 χρόνων. Ο Ροντρίγκο Λασέρδα Ράμος ή ...απλά Φερουζέμ είναι αρχηγός της εθνικής ελπίδων της Βραζιλίας υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την "Ενωση", που τον "δένει" στη Νέα Φιλαδέλφεια έως τις 30 Ιουνίου του 2005.

    [02] Βουλή-Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τις ταυτότητες.

    06/07/2000 21:37:58

    Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Η Βάσω Παπανδρέου κατηγόρησε τη ΝΔ για ταύτιση με ακραία στοιχεία της ιεραρχίας και την κάλεσε να αποδείξει ότι έχει πολιτική και αρχηγό. Ο Πρόεδρος της ΝΔ απέδωσε στον πρωθυπουργό την πλήρη ευθύνη για την κρίση, έκανε λόγο για διχασμό της ελληνικής κοινωνίας και για καθεστωτικές πρακτικές που οδηγούν σε αδιέξοδα. Ο υπουργός Τύπου χαρακτήρισε την στο Συμβούλιο Επικρατείας θετική εξέλιξη, καθώς οριοθετείται το πλαίσιο εντός του οποίου κάθε πλευρά θα κάνει τις κινήσεις της.

    [03] Πυρκαγιές σε Χίο,Μεσσηνία.

    06/07/2000 21:37:51

    Σε εξέλιξη βρίσκονταν μέχρι αργά το βράδυ οι πυρκαγιές στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και στις Τρύπες Χίου, όπου καίγονται αγροτοδασικές εκτάσεις. Υπό έλεγχο τέθηκε οι φωτιές στην Ηλεία, τα Κελτιζέικα Αμαλιάδας και στην Κεφαλλονιά. Στο νησί συνελήφθη ο 70χρονος Νίκος Μεταξάς, καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν στουπιά εμποτισμένα με βενζίνη, ενώ προηγουμένως είχε περάσει από τις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές.

    [04] Συνεχίζονται στη Γενεύη οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

    06/07/2000 21:37:45

    Με χωριστές συναντήσεις του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, Αλβαρο ντε Σότο, με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και το Ραούφ Ντενκτάς, συνεχίζονται στη Γενεύη οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Από την Ιρλανδία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος κάλεσε την Αγκυρα να αλλάξει πολιτική για να προχωρήσει ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της. Το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Γ. Παπανδρέου με το νέο Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης Τζιμ Ντόμπινς .

    [05] Επιστράτεση των εργαζομένων στη Χωματερή.

    06/07/2000 21:37:39

    Μετωπική σύγκρουση του υπουργείου Εσωτερικών με τους εργαζόμενους στη χωματερή, οι οποίοι την κρατούν κλειστή, ζητώντας να μην απολυθούν 52 έκτακτοι, των οποίων η σύμβαση έχει λήξει. Η κυβέρνηση προχώρησε σε πολιτική επιστράτευση, με τη σύμφωνη γνώμη και των δημάρχων, ενώ στο θέμα παρενέβη και ο εισαγγελέας. Από την πλευρά τους οι απεργοί δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους.

    [06] Το 2001 οι πρώτες άδειες τηλεφωνίας σε ιδιώτες.

    06/07/2000 21:37:33

    Τον Ιανουάριο του 2001 θα αρχίσουν να δίνονται οι πρώτες άδειες σταθερής τηλεφωνίας σε ιδιώτες, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος και για τις ΔΕΚΟ που έχουν την κατάλληλη υποδομή να εισέλθουν στο χώρο των τηλεπικοινωνιών αναπτύσσοντας συνεργασίες με ελληνικές και ξένες εταιρίες αλλά και με τον ίδιο τον ΟΤΕ. Αυτό προβλέπεται σε νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών για την απελεύθέρωση των τηλεπικοινωνιών. Το όφελος για τους χρήστες θα είναι η δυνατότητα επιλογής εταιρίας με βάση την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, αλλά και τα τιμολόγια.

    [07] Πυρκαγιά σε κατάστημα παιχνιδιών στην Αθήνα

    06/07/2000 14:44:17

    Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι, στο κατάστημα παιχνιδιών "Τζάμπο", που βρίσκεται επι της λεωφόρου Θηβών 256 στην Αθήνα. Επι τόπου έχουν σπεύσει 20 οχήματα με 70 πυροσβέστες, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, για την κατάσβεση της φωτιάς.

    [08] Ηλικιωμένος πέθανε απο θερμοπληξία.

    06/07/2000 14:44:11

    Πτώμα ηλικιωμένου άνδρα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, βρέθηκε στις 1.30 το μεσημέρι, στη διασταύρωση των οδών Αγίας Ειρήνης και Τσιόνας, στο Μαρούσι Αττικής. Η αστυνομία εκτιμά, οτι ο θάνατος του ηλικιωμένου άνδρα, οφείλεται σε θερμοπληξία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 July 2000 - 20:30:37 UTC