Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκλημα τα ξημερώματα-Στοιχεία θύματος
  • [02] Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Σάμο
  • [03] Πυρκαγιές.
  • [04] Χωματερή Κουρουπητού.
  • [05] Τσοχατζόπουλος-Μόσχα.
  • [06] Εκλογοδικείο.
  • [07] Καύσωνας.
  • [08] Ταυτότητες.

  • [01] Εγκλημα τα ξημερώματα-Στοιχεία θύματος

    07/07/2000 13:03:40

  • Εγκλημα για ασήμαντο λόγο έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Σύμφωνα με την κατάθεση 17χρονης, δυο άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 33χρονο φίλο της, Βασίλη Ζαγαρέλο, κάτοικο Αγίου Δημητρίου και πατέρα δύο παιδιών, όταν εκείνος λογομάχησε μαζί τους επειδή την πείραξαν στο δρόμο. Εξάλλου, ενας Αλβανός, 31 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα με μαχαίρι απο δυο ομοεθνείς του στην πλατεία Καλογήρων, στη διασταύρωση των οδών Βουλιαγμένης και Αγίου Δημητρίου.

    [02] Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Σάμο

    07/07/2000 13:01:14

  • Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στη Σάμο, η οποία νωρίτερα απείλησε δύο χωριά, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο, απο τις κατοικημένες περιοχές. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, που εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο, παίρνουν μέρος 30 οχήματα με 200 πυροσβέστες, 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη παραμένουν οι φωτιές στον Κίσσαβο Μαγνησίας, στον Τσουχλιό του Γερολιμένα Γυθείου και στη θέση Σπαρτιά Τριταίας του νομού Αχαϊας. Το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά και στην περιοχή Σούλι Μαραθώνα Αττικής, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στο Καματερό και στη Μεταμόρφωση Γαργαλιάνων Μεσσηνίας.

    [03] Πυρκαγιές.

    07/07/2000 09:26:41

    Στις αυλές των σπιτιών του χωριού Μαυρατζαίων, στο Πυθαγόρειο της Σάμου έχουν φθάσει οι φλόγες απο τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται απο χθες ανεξέλεγκτη και εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο. Ηδη το χωριό εκκενώνεται απο τους κατοίκους. Στο μεταξύ, άλλες 4 πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές στη Μεταμόρφωση Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, στο Κίσσαβο Μαγνησίας, στον Τσουχλιό του Γερολιμένα Γυθείου και στη θέση Βελιμάχη-Σπαρτιά στο Καλέτζι Αχαϊας.

    [04] Χωματερή Κουρουπητού.

    07/07/2000 09:26:35

    Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό Χανίων μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την επιβολή προστίμου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη λειτουργία του Κουρουπητού ήταν το αντικείμενο κλειστής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία Χανίων. Η περιοχή του Κουρουπητού από χθες έχει αποκλειστεί από μηχανήματα του δήμου Ακρωτηρίου που αντιτίθενται στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων.

    [05] Τσοχατζόπουλος-Μόσχα.

    07/07/2000 09:26:28

    Με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν συναντάται σήμερα στη Μόσχα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ. Τσοχατζόπουλος. Χθες είχε συνομιλίες με το Ρώσο ομολόγο του, τον αντιπρόεδρο της Ρωσίας και τον Πατριάρχη Μόσχας. Υπογραμμίστηκαν οι άριστες σχέσεις των δυο χωρών, η κοινή βούλησή τους για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων αυτών. Επίσης έγινε αναλυτική ανασκόπηση της κατάστασης και των εξελίξεων στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ενω επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας.

    [06] Εκλογοδικείο.

    07/07/2000 09:26:22

    Εξέπεσαν του βουλευτικού τους αξιώματος, λόγω κωλυματος εκλογής οι βουλευτές της Β' Αθηνών Μιλένα Αποστολάκη, υφυπουργός Ανάπτυξης και η Σοφία Σακοράφα, Τρικάλων Αθανασία Μερεντίτη και Ρεθύμνου Ιωάννης Σμπώκος. Επίσης ο βουλευτής της ΝΔ στη μονοεδρική Ευρυτανίας Δ. Τσιαμάκης. Τις θέσεις τους καταλαμβάνουν απο το ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Θ. Κατσανέβας, Ι. Χαραλαμπόπουλος, Αθ. Μάτης και Μ. Λουκάκης και απο την ΝΔ ο κ. Δ. Τσίπρας.

    [07] Καύσωνας.

    07/07/2000 09:26:16

    Σημαντική υποχώρηση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις δυο προηγούμενες ημέρες αναμένεται σήμερα. Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος του θερμομέτρου θα φτάσει στην Αθήνα και στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς και κατά τόπους τους 39. Στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα. Απο αύριο ομως αναμένεται και πάλι σταδιακή άνοδος κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές από την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ελλάδα είναι του ίδιου μεγέθους με αυτό των τροχαίων, επισημαίνει η Γκρινπίς.

    [08] Ταυτότητες.

    07/07/2000 09:26:09

    ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΚΚΕ καταψήφισαν την πρόταση νόμου της ΝΔ για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, κατηγόρησε τη ΝΔ οτι έχει συνταυτιστεί με ακραία στοιχεία της ιεραρχίας και πορεύεται σε επικίνδυνα μονοπάτια. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχισμό και οτι προκαλεί διχασμό. Επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κακλαμάνης, ο οποίος έκανε λόγο για κανονικά και πολιτειακά αμαρτήματα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 July 2000 - 11:30:41 UTC