Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Επιστρέφει ο Κωστής.
  • [02] Φωτιές σε όλη τη χώρα. Τεράστιες οι καταστροφές στη Σάμο.
  • [03] Επεσε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο.
  • [04] Συλλογικές συμβάσεις Δημοσίου-Ακαρπες οι διαπραγματεύσεις.
  • [05] Δριμύτατη επίθεση Μητσοτάκη εναντίον Κακλαμάνη.
  • [06] Ανοιξε η Χωματερή των Ανω Λιοσίων.

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Επιστρέφει ο Κωστής.

    07/07/2000 21:21:04

    Μετά τον Βασίλη Τσάρτα, άλλος ένας παίκτης που έχει συνδέσει το ονομά του με την ασυναγώνιστη ΑΕΚ της δεκαετίας του '90, επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για τον Χρήστο Κωστή, ίσως τον πιο άτυχο ποδοσφαιριστή της τελευταίας δεκαετίας, που συμφώνησε να ξαναφορέσει τη φανέλα της Ενωσης. Ο 28χρονος επιθετικός, ο οποίος είχε τραυματιστεί ιδιαίτερα σοβαρά το 1997 στον αγώνα με τη Στουρμ Γκρατς, θα είναι παρών στην πρώτη της ΑΕΚ, που θα γίνει τη Δευτέρα. Στο μεταξύ, έρχεται στην Αθήνα ο Βούλγαρος αμυντικός της Σπάρτακ Βάρνας Ντόντσεφ, για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Ενωση.

    [02] Φωτιές σε όλη τη χώρα. Τεράστιες οι καταστροφές στη Σάμο.

    07/07/2000 21:16:35

    Μαινόταν μέχρι αργά το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο. Προς το παρόν πέρασε ο κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές, αν και στη διάρκεια της ημέρας οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό. Κατοικημένες περιοχές απείλησε και η μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, την Κέρκυρα και τον Αλμυρό Βόλου. Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στις Τρύπες Χίου.Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στο Καλέτζι Αχαϊας, το Καματερό και το Μαραθώνα.

    [03] Επεσε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο.

    07/07/2000 21:16:29

    Μεγαλύτερη του αναμενόμενου ήταν τελικά η πτώση του πληθωρισμού τον Ιούνιο και κυμάνθηκε στο 2,5%, έναντι 2,9% το Μάϊο, σημειώνοντας μια πτώση 0,4%, παρά τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Στατικής Υπηρεσίας η πτωτική πορεία θα συνεχιστεί και τον Ιούλιο, αν δεν υπάρξουν νέες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου.

    [04] Συλλογικές συμβάσεις Δημοσίου-Ακαρπες οι διαπραγματεύσεις.

    07/07/2000 21:16:22

    Ακαρπη απέβη και η τρίτη συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Τζανή με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων στο δημόσιο. Η κυβέρνηση δίνει αυξήσεις 2% στο βασικό μισθό των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων και αύξηση 50% του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών και ανθυγιεινής εργασίας, ενώ η ΑΔΕΔΥ ζητάει αύξηση του επιδόματος 100%. Σε ότι αφορά τους συνταξιούχους η κυβέρνηση προτείνει αυξήσεις 3,3%.

    [05] Δριμύτατη επίθεση Μητσοτάκη εναντίον Κακλαμάνη.

    07/07/2000 21:16:16

    Δριμύτατη επίθεση εναντίον του προέδρου της Βουλής εξαπέλυσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σχετικά με την τοποθέτηση του στη βουλή για το θέμα των ταυτοτήτων στη βουλή. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ απέδωσε στον κ.Κακλαμάνη εμπάθεια, κακότητα και κομματισμό, που όπως είπε είναι ασυμβίβαστα με την ιδιότητα του. Ο πρόεδρος της βουλής, όπως έχει δικαίωμα, ανέβηκε στο βήμα των βουλευτών και εξέφρασε τις απόψεις του για το θέμα των ταυτοτήτων, τόνισε ο κ.Ρέππας, σημειώνοντας πως οι λέξεις εμπάθεια και κακότητα χάνουν το νόημά τους

    [06] Ανοιξε η Χωματερή των Ανω Λιοσίων.

    07/07/2000 21:16:08

    Στην εργασία τους επέστρεψαν οι εργαζόμενοι στη Χωματερή Λιοσίων, μετά την επίδοση των ειδοποιητηρίων που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών. Ενταση όμως επικράτησε και στη χωματερή Κουρουπητού Χανίων, όπου συνελήφθησαν ο δήμαρχος Ακρωτηρίου και τέσσερα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, γιατί είχαν τοποθετήσει μηχανήματα στην είσοδο της χωματερής, εμποδίζοντας την πρόσβαση στα απορριμματοφόρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 July 2000 - 20:30:36 UTC