Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΟΥΕΦΑ-Ουγγαρία-Βάσας-ΑΕΚ 2-2.
  • [02] Ανησυχία για αύξηση τιμής πετρελαίου και δολαρίου.
  • [03] Φωτιά σε βενζινάδικο-Ενας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας.
  • [04] Ν.Υόρκη-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Μ.Ολμπράιτ.
  • [05] ΓΣΕΕ-Στάση εργασίας για ιδιωτικοποιήσεις.
  • [06] ΝΔ-Επίθεση κατά της κυβέρνησης για την Υγεία.
  • [07] Δ.Ρέππας κατά της ΝΔ για διαπλοκή.
  • [08] Ενταση στη Βουλή ανάμεσα σε Βενιζέλο-Μητσοτάκη.
  • [09] Ολυμπιακοί Αγώνες-Αγγελοπούλου-Πάγκαλος
  • [10] Διεθνής ανησυχία απο τις αυξήσεις στα καύσιμα
  • [11] Καύσιμα-Αυξήσεις.
  • [12] Πυρκαγιά σε Βενζινάδικο-Ενας νεκρός-Τρείς τραυματίες
  • [13] Εφθασε στην Αθήνα τμήμα του Τιμίου Σταυρού.
  • [14] Νέα Υόρκη-Συνάντηση Παπανδρέου-Ολμπράιτ.
  • [15] ΓΣΣΕ-Τρίωρη στάση εργασίας.

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΟΥΕΦΑ-Ουγγαρία-Βάσας-ΑΕΚ 2-2.

    12/09/2000 21:44:59

    Σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση στον Β` γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, απέκτησε η ΑΕΚ, που στο πρώτο παιχνίδι για τον Α` γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, απέσπασε, στην ουγγρική πρωτεύουσα από την Βάσας, ισοπαλία με 2-2. Το παιχνίδι έγινε στο πασίγνωστο "Νεπ Στάντιον" μπροστά σε περίπου 3.000 θεατές, εκ των οποίων 500 ήταν Ελληνες και τα τέρματα για την ελληνική ομάδα πέτυχαν οι Μπέντο (48` αυτογκόλ) και Νικολαίδης (50`), ενώ οι Ούγγροι μείωσαν στο 88` με τον Μπέντο και ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις με τον Κόμοντι.

    [02] Ανησυχία για αύξηση τιμής πετρελαίου και δολαρίου.

    12/09/2000 21:44:24

    Εντείνεται η ανησυχία για την αλματώδη αύξηση της τιμής του πετρελαίου και της ανατίμησης του δολαρίου. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δηλωσε οτι οι τιμές του πετρελαίου δεν θα μειωθούν ούτε εύκολα ούτε γρήγορα. Διαβεβαίωσε όμως οτι οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία θα είναι λιγότερες από τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ. Στο μεταξύ, νέες αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων θα ισχύσουν από τα μεσάνυκτα. Σύμφωνα με πληροφορίες η βενζίνη θα πωλείται ακριβότερη κατά 1,80 δρχ. το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης κατά 3,4 δρχ.

    Την ίδια ώρα, μορφή χιονοστιβάδας τείνουν να πάρουν οι κινητοποιήσεις στην Ευρώπη των ιδιοκτητών φορτηγών διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων. Με κινητοποιήσεις τέλος, απειλούν από τις 29 Σεπτεμβρίου οι έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών

    [03] Φωτιά σε βενζινάδικο-Ενας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας.

    12/09/2000 21:44:17

    Τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι στις Τρεις Γέφυρες όταν ξέσπασε φωτιά σε πρατήριο υγρών καυσίμων, με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του και τρία να τραυματισθούν. Νεκρός είναι ο Κώστας Βαρδάκος, 21 χρόνων, υπάλληλος του πρατηρίου, ενώ σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Γενικό Αθηνών ο 27χρονος Δημήτρης Κρέτσης, οδηγός του βυτιοφόρου. Η φωτιά εκδηλώθηκε κατά την ώρα μετάγγισης υγρών καυσίμων από το βυτιοφόρο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα και επεκτάθηκε γρήγορα παίρνοντας τεράστιες διαστάσεις. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 150 πυροσβέστες με 40 οχήματα, οι οποίοι μετά από δύο ώρες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

    [04] Ν.Υόρκη-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Μ.Ολμπράιτ.

    12/09/2000 21:44:11

    Συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό του Μαντλίν Ολμπράιτ είχε απόψε στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέπτεται από χθες τις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών κυρίαρχησε το θέμα της επίλυσης του Κυπριακού, όπως δήλωσε ο Ελληνας υπουργός, ο οποίος επίσης ενημέρωσε την κα Ολμπράιτ για το ταξίδι του στα Βαλκάνια και τα ελληνοτουρκικά. Σήμερα, αρχίζει στην έδρα του ΟΗΕ ο νέος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, ενώ συναντήσεις είχε στη Νέα Υόρκη και ο πρόεδρος Κληρίδης.

    [05] ΓΣΕΕ-Στάση εργασίας για ιδιωτικοποιήσεις.

    12/09/2000 21:44:05

    Στις 3 το μεσημέρι έληξε η τρίωρη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει η ΓΣΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ιδιωτικοποιήσεις στον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ και στις άλλες ΔΕΚΟ. Λόγω της στάσης εργασίας τροποποιήθηκαν τα δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η απεργία συνεχίζεται και αύριο, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν οι τράπεζες με την 24ωρη απεργία στις 22 Σεπτεμβρίου και ακολουθεί η γενική της ΓΣΕΕ στις 10 Οκτωβρίου. Να διατηρηθεί η καταστατική και ελέγχουσα μειοψηφία του ΟΤΕ από το κράτος σε ποσοστό 33%, πρότεινε στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης.

    [06] ΝΔ-Επίθεση κατά της κυβέρνησης για την Υγεία.

    12/09/2000 21:43:59

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά του υπουργού Υγείας, εξαπέλυσε η ΝΔ χαρακτηρίζοντας "τέρας" το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης με τίτλο " η Υγεία για τον πολίτη". Σε δηλώσεις του ο τομεάρχης της ΝΔ για την Υγεία, Νικήτας Κακλαμάνης, παρουσίασε έναν κατάλογο με δώδεκα λάθη, τα οποία θεωρεί ότι έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται με το νέο σχέδιο νόμου για την Υγεία. Επίσης, ο κ. Κακλαμάνης διερωτήθηκε εάν οι κλάδοι υγείας με βάση το νέο νομοσχέδιο θα είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα από τους κλάδους σύνταξης των ασφαλιστικών ταμείων.

    [07] Δ.Ρέππας κατά της ΝΔ για διαπλοκή.

    12/09/2000 21:43:52

    Σκληρή γλώσσα κατά της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται τον τελευταίο καιρό περί διαπλοκής, χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο βίος και η πολιτεία της ΝΔ, τόνισε ο κ.Ρέππας, δεν επιτρέπουν τέτοιες τοποθετήσεις διότι το κόμμα αυτό είναι συνώνυμο της αδιαφάνειας και της εξάρτησης από οικονομικές εξουσίες. Για κυβερνητική υποκρισία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Δημήτρη Ρέππα.

    [08] Ενταση στη Βουλή ανάμεσα σε Βενιζέλο-Μητσοτάκη.

    12/09/2000 21:43:46

    Ενταση προκλήθηκε στην Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος της βουλής μετά από παρέμβαση του Ευ.Βενιζέλου. Ο κ.Βενιζέλος χαρακτήρισε τις κυβερνήσεις Ζολώτα και Τζανετάκη ως τις αδιαφανέστερες μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις. Στην ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ανταποκρίθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος διέκρινε στη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου προσπάθεια μεγάλης υπαναχώρησης εκ μέρους της κυβέρνησης, από τα συμφωνηθέντα στην Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

    [09] Ολυμπιακοί Αγώνες-Αγγελοπούλου-Πάγκαλος

    12/09/2000 14:46:23

  • "Τα σχόλια που ακούστηκαν ήταν από θετικά έως ενθουσιώδη" δήλωσε η κα Γιάννα Αγγελοπούλου, λίγη ώρα μετά την επίσημη παρουσίαση, στην ολομέλεια της ΔΟΕ, στο Σίδνεϊ, της πορείας της προετοιμασίας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Στο μεταξύ, φόρτο εργασίας επικαλέσθηκε, ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος με αποτέλεσμα να μην αναχωρήσει το πρωϊ με την ειδική ομάδα που έφυγε για το Σιδνεϊ της Αυστραλίας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [10] Διεθνής ανησυχία απο τις αυξήσεις στα καύσιμα

    12/09/2000 14:44:26

  • Επιτείνεται η ανησυχία απο την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και την ανατίμηση του δολαρίου. Στη χώρα μας το αμερικανικό νόμισμα πωλείται σήμερα προς 400 δραχμές, ενώ η τιμή του πετρελαίου ανα βαρέλι διαμορφώνεται στα 33,5 δολάρια. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου εξέφρασε την ανησυχία του και δήλωσε οτι οι τιμές του πετρελαίου δεν θα μειωθούν ούτε εύκολα ούτε γρήγορα. Για τον πληθωρισμό προέβλεψε οτι στο τέλος του χρόνου θα κυμανθεί μεταξύ 2% και 2,5%, ενώ για το 2001 προέβλεψε οτι θα βρίσκεται κοντά στο 2%.

    [11] Καύσιμα-Αυξήσεις.

    12/09/2000 14:44:19

  • Σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης απο τα μεσάνυχτα η βενζίνη θα πωλείται ακριβότερη κατα 1,80 δρχ. το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης κατά 3,4 δρχ. Πληροφορίες όμως αναφέρουν οτι αύριο τα Ελληνικά Πετρέλαια θα ανακοινώσουν νέες αυξήσεις στα καύσιμα.

    Στο μεταξύ, με κινητοποιήσεις απειλούν απο τις 29 Σεπτεμβρίου οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών για το θέμα της αύξησης των καυσίμων.

    [12] Πυρκαγιά σε Βενζινάδικο-Ενας νεκρός-Τρείς τραυματίες

    12/09/2000 14:44:13

  • Ενας νεκρός και τρείς τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι σε πρατήριο υγρών καυσίμων στις Τρείς Γέφυρες, στην Αθήνα. Η φωτιά ξεκίνησε απο βυτιοφόρο και επεκτάθηκε στις αντλίες με αποτέλεσμα να πάρει διαστάσεις και να αποκλεισθεί η περιοχή. Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής έσπευσε επί τόπου και τελικά έσβησε την πυρκαγιά, μία ώρα αργότερα.

    [13] Εφθασε στην Αθήνα τμήμα του Τιμίου Σταυρού.

    12/09/2000 14:44:07

  • Μεταφέρθηκε το πρωί στην Αθήνα απο τα Ιεροσόλυμα τμήμα του Τιμίου Σταυρού, το οποίο απο αύριο θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών έως τις 25 του μηνός. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις πληροφορίες οτι η Εκκλησία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού για τη συλλογή υπογραφών σχετικά με τις ταυτότητες, είπε οτι είναι αδιανόητο η επίσημη Εκκλησία να φέρεται ως παραθρησκευτική οργάνωση.

    [14] Νέα Υόρκη-Συνάντηση Παπανδρέου-Ολμπράιτ.

    12/09/2000 14:44:00

  • Κατ'ιδίαν συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό του Μ.Ολμπράιτ, έχει στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου. Η συνάντηση πραγματοποιείται ενώ αρχίζει σήμερα στην έδρα του ΟΗΕ ο νέος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. Μετά τη συνάντηση με την κ.Ολμπράιτ, ο κ.Παπανδρέου θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους για τις κυριότερες επαφές που θα έχει κατά το επταήμερο της παραμονής του στις ΗΠΑ. Συναντήσεις ενόψει των νέων συνομιλιών για το Κυπριακό, είχε στη Νέα Υόρκη και ο πρόεδρος Κληρίδης.

    [15] ΓΣΣΕ-Τρίωρη στάση εργασίας.

    12/09/2000 14:43:49

  • Τρίωρη στάση εργασίας απο τις 12 το μεσημέρι πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ιδιωτικοποιήσεις στον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ και στις άλλες ΔΕΚΟ. Λόγω της στάσης εργασίας τροποποιήθηκαν τα δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ συνεχίζουν μέχρι και αύριο τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 September 2000 - 20:30:49 UTC