Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά-δεύτερος νεκρός.
  • [02] Πάρνηθα-ασθενείς σεισμοί
  • [03] Καραμανλής-Ρύπανση απο "Γιουρομπάλκερ-10".
  • [04] Κυβερνητική σύσκεψη για Γ' ΚΠΣ.
  • [05] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη.
  • [06] Επιτόκια.
  • [07] Πάγκαλος-Ολυμπιάδα.
  • [08] Κυπριακό.
  • [09] Υπουργικό Συμβούλιο.
  • [10] Τίμιος Σταυρός.
  • [11] Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ-1η ημέρα: Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1.

  • [01] Πυρκαγιά-δεύτερος νεκρός.

    13/09/2000 14:07:35

    Πέθανε το πρωί ο 27χρονος Δημήτρης Κρέτσης, ο οποίος είχε υποστεί καθολικά εγκαύματα στη χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στις Τρεις Γέφυρες, στα Κάτω Πατήσια. Το θύμα, ήταν ο οδηγός του βυτιοφόρου, απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και υπέστη εγκαύματα σε ποσοστό 100% του σώματός του. Νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της πλαστικής χειρουργικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου. Υπενθυμίζεται οτι απο την πυρκαγιά έχασε χθες τη ζωή του άλλο ένα άτομο.

    [02] Πάρνηθα-ασθενείς σεισμοί

    13/09/2000 14:03:51

    Με επίκεντρο τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας, που έδωσε τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Σεπτεμβρίου, σημειώθηκαν στις 9,34 το πρωί, δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 3,6 και 3,5 βαθμών της κλίκαμας Ρίχτερ αντίστοιχα. Οι δονήσεις αυτές δεν προκαλούν καμμία ανησυχία.

    [03] Καραμανλής-Ρύπανση απο "Γιουρομπάλκερ-10".

    13/09/2000 13:59:08

    Το Χαλκούτσι επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν απο τη ρύπανση που προκλήθηκε στο Ευβοϊκό Κόλπο απο το ναυάγιο του πλοίου "Γιούρο Μπάλκερ-10". Ο κ.Καραμανλής δήλωσε οτι το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων και μίλησε για ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού. Ζήτησε επίσης να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι πληγέντες αλλά και να στηρίξει η κυβέρνηση τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    [04] Κυβερνητική σύσκεψη για Γ' ΚΠΣ.

    13/09/2000 13:57:54

    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπο τον πρωθυπουργό, με αντικείμενο την υλοποίηση και εφαρμογή του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης το οποίο ανέρχεται σε 17,3 τρισ. δρχ. Το θέμα αυτό θα είναι το βασικό αντικείμενο της αυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Στη σημερινή σύσκεψη μετέχουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας.

    [05] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη.

    13/09/2000 13:56:54

    Δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, έγινε το πρωί ο πρωθυπουργός ο οποίος τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, αλλά και για τις τρέχουσες εξελίξεις. Ο κ.Σημίτης αναφερόμενος στην πετρελαϊκή κρίση και την άνοδο του δολαρίου δήλωσε οτι η κατάσταση μπορεί να δυσκολέψει, αλλά ευτυχώς η οικονομία μας είναι ανθεκτική. Τόνισε οτι η κατάσταση θα πρέπει να εξομαλυνθεί το συντομότερο. Αναφερόμενος στη σύνοδο του ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη είπε οτι η Ελλάδα επιβεβαίωσε πως είναι μέλος ενός ισχυρού ομίλου, χωρών της ΕΕ.

    [06] Επιτόκια.

    13/09/2000 10:17:37

    Με κατηγορηματική του δήλωση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ τονίζει οτι η κεντρική Τράπεζα της χώρας θα παραμείνει σταθερή στη διαδικασία σύγκλισης των επιτοκίων, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης. Ο κ. Παπαδήμος προσθέτει επίσης οτι οι όποιες πληθωριστικές πιέσεις, εφόσον παρουσιαστούν, αφορούν άλλες πολιτικές και όχι τη νομισματική, αναφερόμενος εμμέσως στην άνοδο διεθνώς των τιμών του πετρελαίου.

    [07] Πάγκαλος-Ολυμπιάδα.

    13/09/2000 10:17:31

    Ματαίωσε την μετάβασή του στο Σίδνεϊ για την Ολυμπιάδα ο υπουργός Πολιτισμού, Θεόδωρος Πάγκαλος, λόγω φόρτου εργασίας, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα την απόλυτη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην ηγεσία του "Αθήνα 2004". Επίσης, τόνισε οτι "ο Οργανισμός "Αθήνα 2004" έχει τη δική του αποκλειστική διοικητική δομή και αποφασίζει για τα στελέχη του".

    [08] Κυπριακό.

    13/09/2000 10:17:25

    Συνεδριάζουν σήμερα στη Νέα Υόρκη οι πολιτικοί αρχηγοί που συνοδεύουν τον πρόεδρο Κληρίδη στο νέο γύρο των συνομιλιών για το Κυπριακό, προκειμένου να εξετάσουν τη δήλωση του γγ του ΟΗΕ, ότι θα πρέπει να αναγνωρισθεί το "καθεστώς ισότητας" ανάμεσα σε Τουρκοκυπρίους και Ελληνοκυπρίους σε μία τελική ρύθμιση του Κυπριακού. Χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, που συναντήθηκε με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Μαντλίν Ολμπράιτ, τόνισε οτι απο το αποτέλεσμα των συνομιλιών θα επηρεαστεί η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    [09] Υπουργικό Συμβούλιο.

    13/09/2000 10:17:18

    Η υλοποίηση και εφαρμογή του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης το οποίο ανέρχεται σε 17,5 τρισ. δρχ θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Σήμερα πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Σημίτη με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Παπαντωνίου και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Πάχτα.

    [10] Τίμιος Σταυρός.

    13/09/2000 10:17:09

    Στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα, φυλάσσεται από χθες το μεσημέρι τμήμα του Τιμίου Σταυρού, το οποίο έφθασε στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα. Η επίσημη υποδοχή του θα γίνει σήμερα στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 25 του μηνός. Αύριο αρχίζει και η διαδικασία συλλογής υπογραφών απο την Εκκλησία για το θέμα της αναγραφής ή μη του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

    [11] Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ-1η ημέρα: Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1.

    12/09/2000 23:41:59

    Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα του γιά το Τσάμπιονς Λιγκ. Εχασε με 2-1 στο "Μεστάγια" από την Βαλένθια και ξεκίνησε με ήττα τους αγώνες του στην διοργάνωση γιά την οποία οι "ερυθρόλευκοι" τρέφουν πολλές φιλοδοξίες αυτή την περίοδο. Η ήττα αυτή, βέβαια, κάθε άλλο παρά απογοητεύει την ελληνική ομάδα, αφού μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και ανώδυνη. Αυτό ήταν το πιό δύσκολο παιχνίδι του Ολυμπιακού και μπορεί ένα θετικό αποτέλεσμα να έδινε στους "ερυθρόλευκους" ένα σημαντικό προβάδισμα, όμως παρά την ήττα, οι ελπίδες τους γιά πρόκριση στον επόμενο γύρο παραμένουν ακέραιες.

    Τα τέρματα της Βαλένθια, που είχε και δύο δοκάρια, πέτυχαν οι Μπαράχα (36') και Ντιέγκο Αλόνσο (45'), ενώ ο Ολυμπιακός μείωσε στο 74' με αυτογκόλ του Ανγκλομά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 September 2000 - 11:30:39 UTC