Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκρηξη σε εφορία στην Ηλιούπολη-Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές
  • [02] Εισαγγελία-ΕΛ.ΑΣ-Ερευνα, για τις συνθήκες θανάτου του Κεντήρα
  • [03] Αποκαλυπτήρια ανδριάντα στρατάρχη Παπάγου.
  • [04] Συνέντευξη Τσοχατζόπουλου στο ΒΗΜΑ
  • [05] Σάμος - Συνελήφθησαν λαθρομετανάστες.
  • [06] Ποδόσφαιρο-Ποινική δίωξη για δωροδοκία
  • [07] Μηνυτήρια αναφορά Εβερτ-Σουμάκης-Μινωϊκές
  • [08] Αρχιεπίσκοπος - "Σάμινα" - Μνημόσυνο
  • [09] ΚΚΕ-Πολιτικό Γραφείο - Θεωνάς.
  • [10] ΚΕΔΚΕ-Λήξη συνεδρίου
  • [11] Ιάπωνας Πρέσβης-Ομηρία συμπατριωτών του
  • [12] Θεσσαλονίκη - Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο- Εκλογές.

  • [01] Εκρηξη σε εφορία στην Ηλιούπολη-Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές

    05/11/2000 20:00:12

    Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 7.20 το απόγευμα περίπου στη ΔΟΥ Ηλιουπόλεως που βρίσκεται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 387 στην Αθήνα, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Στις 18.55 άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και ανέφερε οτι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στην εφορία Ηλιουπόλεως στις 7.15 και οτι την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση "Μαχητές της Ελευθερίας". Η περιοχή αποκλείστηκε απο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

    [02] Εισαγγελία-ΕΛ.ΑΣ-Ερευνα, για τις συνθήκες θανάτου του Κεντήρα

    05/11/2000 19:20:30

  • Τη διενέργεια επείγουσας έρευνας, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του 48χρονου Χρήστου Κεντήρα, που πήδηξε από το παράθυρο του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Αθήνα βρίσκοντας τραγικό θάνατο, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Ανάλογη έρευνα για το θέμα, έχει διατάξει και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Ο 48χρονος αναστάτωσε χθες το πανελλήνιο, καθώς αφού σκότωσε την πεθερά του και έναν συγχωριανό του στο Γαλατά Τροιζηνίας, κατέλαβε λεωφορείο με Ιάπωνες τουρίστες στην Κόρινθο. Λίγο πριν τις επτά το βράδυ και ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, ο δράστης αφού οδήγησε το λεωφορείο στην Αθήνα, άφησε ελεύθερους τους ομήρους και παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές.

    [03] Αποκαλυπτήρια ανδριάντα στρατάρχη Παπάγου.

    05/11/2000 19:20:23

  • Τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου, τέλεσε το μεσημέρι στο Δήμο Παπάγου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής και οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ και Γεώργιος Ράλλης.

    [04] Συνέντευξη Τσοχατζόπουλου στο ΒΗΜΑ

    05/11/2000 19:20:16

  • Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, ασκεί ο υπουργός Εθνικης Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξη του στο"ΒΗΜΑ". Μεταξύ άλλων, ο κ.Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για λάθη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας οτι το κόμμα έχει απωλέσει τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα του και πως πολλές από τις επιλογές της οικονομικής πολιτικής υπαγορεύονται από τον νεοφιλελευθερισμό. Προειδοποιεί οτι η δημιουργία κεντροδεξιού κόμματος από τον κ. Αβραμόπουλο, θα πλήξει όχι μόνο τη ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και ζητεί απο τον πρωθυπουργό να μην αγνοεί το κόμμα, λέγοντας οτι "το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μαγαζί κανενός".

    [05] Σάμος - Συνελήφθησαν λαθρομετανάστες.

    05/11/2000 19:20:09

    Συνολικά οκτώ λαθρομετανάστες βρέθηκαν χθές τα ξημερώματα απο άνδρες του λιμεναρχείου και της Ασφάλειας στην περιοχή Μυκάλη και στο νησάκι Βερελούδι της Σάμου. Πρόκειται για τρείς Αφγανούς και πέντε απο τη Σιέρα Λεόνε. Οπως οι ίδιοι δήλωσαν, έφθασαν με ταχύπλοο σκάφος που οδηγούσε Τούρκος δουλέμπορος ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη. Οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

    [06] Ποδόσφαιρο-Ποινική δίωξη για δωροδοκία

    05/11/2000 19:20:02

  • Ποινική δίωξη για δωροδοκία, άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας εναντίον του αντιπρόεδρου του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών Ποδοσφαίρου, Παναγιώτη Μάγδαλη, ο οποίος συνελήφθη χθες επ'αυτοφώρω να εισπράττει 400.000 από παράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας της Β' εθνικής κατηγορίας για να μεσολαβήσει ώστε η συγκεκριμένη αυτή ομάδα να ευνοηθεί σε αγώνες. Ο Μάγδαλης παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

    [07] Μηνυτήρια αναφορά Εβερτ-Σουμάκης-Μινωϊκές

    05/11/2000 19:19:56

  • Η Βουλή θα αποφανθεί τελικά, αν ευθύνεται ή όχι ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρος Σουμάκης, ώστε οι Μινωϊκές γραμμές να αποκτήσουν μονοπωλιακή θέση στην αγορά, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε προ ημερών στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ. Ο εισαγγελέας που μελέτησε τη μηνυτήρια αναφορά, έκρινε οτι εφόσον καταγγέλλεται υπουργός, δεν έχει αρμοδιότητα επέμβασης η εισαγγελική αρχή και τη διαβίβασε στον πρόεδρο της βουλής Απόστολο Κακλαμάνη για τα περαιτέρω.

    [08] Αρχιεπίσκοπος - "Σάμινα" - Μνημόσυνο

    05/11/2000 19:19:49

  • Μνημόσυνο για τα θύματα του ναυαγίου του ΣΑΜΙΝΑ, ετέλεσε το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος στην ομιλία του έκανε λόγο για έγκλημα που πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στο θέμα της συλλογής υπογραφών για τις ταυτότητες που άρχισε εδώ και ενάμισι μήνα η Εκκλησία, τονίζοντας οτι μπορεί και ο πρωθυπουργός να υπογράψει, καθώς η αίτηση αυτή, δεν είναι τίποτε άλλο από αίτηση προς την Πολιτεία, να διεξάγει εκείνη το δημοψήφισμα, για να δούμε τελικά τι θέλει ο λαός.

    [09] ΚΚΕ-Πολιτικό Γραφείο - Θεωνάς.

    05/11/2000 19:19:43

  • Σοβαρή ρήξη στις σχέσεις Γιάννου Θεωνά-ΚΚΕ διαπιστώνεται, καθώς το κόμμα κατηγορεί επίσημα τον ευρωβουλευτή οτι οι ενέργειες του παραβιάζουν τις αρχές και τους κανόνες λειτουργίας του ΚΚΕ. Το ΠΓ του κόμματος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα "ενημερωτικό σημείωμα" το οποίο αναφέρεται στη συμπεριφορά του κ.Θεωνά και τη στάση του απέναντι στο ΚΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόβλημα παραμένει πλέον η θέση του ευρωβουλευτή που κατέχει ο κ. Θεωνάς ο οποίος πιέζεται να παραιτηθεί.

    [10] ΚΕΔΚΕ-Λήξη συνεδρίου

    05/11/2000 19:19:36

  • Με πλειοψηφία εγκρίθηκε τελικά η πρόταση της ηγεσίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, κατά τη λήξη του συνεδρίου της που πραγματοποιήθηκε στην Κω. Με το ψήφισμά τους, οι αιρετοί ζητούν την άμεση σύσταση μόνιμης επιτροπής, της οποίας σκοπός θα είναι η άμεση απόδοση στους δήμους των παρακρατημένων πόρων παρελθόντων ετών. Ακόμα διεκδικούν τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Γ' ΚΠΣ και ζητούν τη θεσμοθέτηση φορολογικής αρμοδιότητας.

    [11] Ιάπωνας Πρέσβης-Ομηρία συμπατριωτών του

    05/11/2000 19:19:29

  • Ο Ιάπωνας πρέσβης σε συνέντευξή που έδωσε σήμερα το μεσημέρι εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ελληνική κυβέρνηση και την αστυνομία για το αίσιο τέλος της χθεσινής περιπέτειας των 33 συμπατριωτών του. Σχετικά με την ασφάλεια των τουριστών στη χώρα μας, δήλωσε πως αυτή βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και ευχήθηκε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό. Τόνισε μάλιστα οτι δεν πρόκειται να εκδοθεί καμμία ταξιδιωτική οδηγία από την κυβέρνηση του Τόκιο.

    [12] Θεσσαλονίκη - Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο- Εκλογές.

    05/11/2000 19:19:22

    Ομαλά διεξάγεται από το πρωί στο κτίριο του ΕΚΘ η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στις εκλογές στις οποίες συμμετέχουν πέντε συνδυασμοί δικαίωμα ψήφου έχουν 585 αντιπρόσωποι οι οποίοι εκπροσωπούν 272 σωματεία και θα αναδείξουν 31 μέλη της νέας διοίκησης. Οι κάλπες κλείνουν στις 8 το βράδυ ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται λίγο πριν τα μεσάνυχτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 November 2000 - 21:30:33 UTC