Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάγκαλος για συνέντευξη Τσοχατζόπουλου
  • [02] Συνέντευξη Γιαννίτση στα ΝΕΑ
  • [03] Νέες μειώσεις στα καύσιμα απο την Τετάρτη
  • [04] "Πολιτιστική Ολυμπιάδα"-Νέος πρόεδρος
  • [05] Σε εξέλιξη η έρευνα για συνθήκες θανάτου Κεντήρα
  • [06] Συναντήσεις Σημίτη με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
  • [07] Τρίπολη-Μολυσματικός ιός στο νερό της πόλης.
  • [08] ΝΔ - Καραμανλής - Επίσκεψη σε εργοστάσιο
  • [09] Απεργία των γιατρών του ΚΑΤ
  • [10] Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων λόγω χρεών.
  • [11] Κεντήρας-Αυτοκτονία
  • [12] Ακίνητα-Πλειστηριασμοί-Αναστολή
  • [13] Συνέντευξη Γιαννίτση
  • [14] Μουσουλμανική μειονότητα
  • [15] ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ
  • [16] Ποδόσφαιρο-Στημένοι αγώνες
  • [17] Πρωθυπουργός-Ιταλία

  • [01] Πάγκαλος για συνέντευξη Τσοχατζόπουλου

    06/11/2000 13:47:52

    Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε τη συνέντευξη Τσοχατζόπουλου στην εφημερίδα "Βήμα" ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος. "Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που εκφράζει τις απόψεις του κ. Τσοχατζόπουλου" ειπε ο κ. Πάγκαλος. Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για την ίδρυση κόμματος απο τον κ. Αβραμόπουλο, ο υπουργός Πολιτισμού είπε οτι "δεν γνωρίζω αν θα κάνει κόμμα ο δήμαρχος και πόσο θα χάσουν τα άλλα κόμματα αν συμβεί αυτό". Ο κ. Πάγκαλος σχολίασε, μετά απο σχετικό ερώτημα και την "ταυτότητα" του ΠΑΣΟΚ: "Είναι - είπε- ενα σοσιαλιστικό κόμμα που ασκεί ρεαλιστικές πολιτικές".

    [02] Συνέντευξη Γιαννίτση στα ΝΕΑ

    06/11/2000 13:19:21

  • Στις επικείμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αναφέρεται με συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίστης. Ο υπουργός τονίζει οτι απο τον Ιανουάριο όλοι οι Ελληνες θα εργάζονται οριστικά λιγότερες ώρες, ενω απορρίπτει το 35ωρο που όπως σημειώνει θα οδηγούσε στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και στην ανεργία χιλιάδων εργαζομένων. Τονίζει οτι δεν τον αφορούν οι κατηγορίες για νεοφιλελευθερισμό και αφήνει αιχμές για όσους φοβούνται το πολιτικό κόστος. Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ καλεί τον κ. Γιαννίτση να αποσύρει μέχρι την Τετάρτη την πρόταση για αύξηση του ορίου απολύσεων και να αποδεχθεί τη μείωση χρόνου εργασίας και σύνταξη στην 35ετία. Προσθέτει οτι σε αντίθετη περίπτωση η ΓΣΕΕ θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

    [03] Νέες μειώσεις στα καύσιμα απο την Τετάρτη

    06/11/2000 13:19:15

    Νέες μειώσεις στα καύσιμα αναμένεται να ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη. Η βενζίνη και το πετρέλαιο θα πωλούνται φθηνότερα εως 10 δρχ. το λίτρο. Οι νέες αυτές μειώσεις αποδίδονται στην πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και του δολαρίου.

    [04] "Πολιτιστική Ολυμπιάδα"-Νέος πρόεδρος

    06/11/2000 13:19:08

    Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος αναλαμβάνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ανώνυμης εταιρίας "Πολιτιστική Ολυμπιάδα", στη θέση του παραιτηθέντος σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη. Η σχετική απόφαση ελήφθη το πρωί κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

    [05] Σε εξέλιξη η έρευνα για συνθήκες θανάτου Κεντήρα

    06/11/2000 13:19:01

  • Σε εξέλιξη είναι η επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε για τις συνθήκες θανάτου του 48χρονου Χρήστου Κεντήρα, που πήδηξε απο τον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με αποτέλεσμα να βρεί τραγικό θάνατο. Ο Κεντήρας είχε σκοτώσει το περασμένο Σάββατο δύο άτομα και στη συνέχεια είχε καταλάβει τουριστικό λεωφορείο με 33 Ιάπωνες. Η πειρατεία αυτή έληξε αναίμακτα με την παράδοση του δράστη.

    [06] Συναντήσεις Σημίτη με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

    06/11/2000 13:18:54

  • Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με στόχο την καλύτερη προώθηση του κυβερνητικού έργου και την ενημέρωση για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Αύριο θα συνεδριάσουν απο κοινού η Κυβερνητική Επιτροπή και το ΚΥΣΕΑ με αντικείμενο το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεθαύριο ο κ. Σημίτης θα μεταβεί στην Ιταλία, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

    [07] Τρίπολη-Μολυσματικός ιός στο νερό της πόλης.

    06/11/2000 13:18:48

    Μολυσματικός ιός έχει βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νερό των πηγών της Τρίπολης, όπως έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα της ανάλυσης. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο συγκεκριμένος ιός είναι σαλμονέλα ή αν πρόκειται για ιό των δικτύων. Ειδικά συνεργεία άρχισαν υπερχλωρίωση του νερού, ενώ έχουν σταλεί και άλλα δείγματα για ανάλυση. Στους κατοίκους της Τρίπολης εξακολουθεί να επικρατεί αναστάτωση καθώς αποφεύγουν την κατανάλωση νερού απο τις τοπικές πηγές μετά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

    [08] ΝΔ - Καραμανλής - Επίσκεψη σε εργοστάσιο

    06/11/2000 13:18:41

  • Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, που επισκέφθηκε το πρωί τις εγκαταστάσεις της "Ελληνικής Χαλυβουργίας", τόνισε οτι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας και ανέφερε οτι πρέπει να γίνουν τομές στο ασφαλιστικό. Ωστόσο σημείωσε οτι δεν πρέπει να υπάρξει αποσπασματική αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών αφού συνδέονται με την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας.

    [09] Απεργία των γιατρών του ΚΑΤ

    06/11/2000 13:18:35

    Μόνο τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται σήμερα και αύριο στο νοσοκομείο ΚΑΤ μετά την απόφαση των γιατρών του να κηρύξουν 48ωρη απεργία. Οι απεργοί κάνουν λόγο για σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία χρονίζουν και έχουν σχέση τόσο με τη στελέχωση του νοσοκομείου όσο και με την υλικοτεχνική υποδομή του.

    [10] Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων λόγω χρεών.

    06/11/2000 13:18:27

  • Παράνομους έκρινε το πρωτοδικείο Αθηνών τους πλειστηριασμούς ακινήτων απο 11/2 έως 31/10/2000, στους οποίους προέβησαν πιστωτικά ιδρύματα σε βάρος δανειοληπτών τους, που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές που περιλαμβάνονται μέσα σε αυτές και πανωτόκια. Σχετικός νόμος προέβλεπε την αναστολή και το πάγωμα όλων των διαδικασιών αυτών, καθώς και τη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών των δανειοληπτών.

    [11] Κεντήρας-Αυτοκτονία

    06/11/2000 09:44:37

    Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για τις συνθήκες θανάτου του 48χρονου απαγωγέα Χρήστου Κεντήρα, ο οποίος πήδηξε από τον 7ο οροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Ο Κεντήρας είχε δολοφονήσει το Σάββατο δυο άτομα και είχε καταλάβει τουριστικό λεωφορείο με 33 Ιάπωνες. Η "πειρατία" είχε λήξει αναίμακτα με την παράδοση του Κεντήρα. Ο πρέσβης της Ιαπωνίας ευχαρίστησε την κυβέρνηση, υπογράμμισε την ασφάλεια που υπάρχει στη χώρα μας, ενω οι 33 τουρίστες συνεχίζουν τις διακοπές τους.

    [12] Ακίνητα-Πλειστηριασμοί-Αναστολή

    06/11/2000 09:44:30

    Παράνομους έκρινε το πρωτοδικείο Αθηνών τους πλειστηριασμούς ακινήτων απο 11/2 έως 31/10/2000, στους οποίους προέβησαν πιστωτικά ιδρύματα σε βάρος δανειοληπτών τους, που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές που περιλαμβάνονται μέσα σε αυτές και πανωτόκια. Σχετικός νόμος προέβλεπε την αναστολή και το πάγωμα όλων των διαδικασιών αυτών, καθώς επίσης και τη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών των δανειοληπτών.

    [13] Συνέντευξη Γιαννίτση

    06/11/2000 09:44:24

    Απο τον Ιανουάριο οι Ελληνες θα εργάζονται οριστικά-λιγότερες ώρες, τονίζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης. Ο κ. Γιαννίτσης αναφέρει οτι δεν πρόκειται να προωθήσει αλλαγές - "σούπα" και απορρίπτει το 35ωρο με άνωθεν επιβολή, διότι, όπως υποστηρίζει, θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και θα μείνουν άνεργοι χιλιάδες εργαζόμενοι. Τονίζει οτι δεν τον αφορούν οι κατηγορίες για νεοφιλελευθερισμό. Υπάρχουν "προοδευτικές" πολιτικές, πολιτικές που συντηρούν την ανεργία, λέει χαρακτηριστικά.

    [14] Μουσουλμανική μειονότητα

    06/11/2000 09:44:18

    Δεν παραβιάστηκαν τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην περίπτωση του Εμίν Αγά, αλλά απλά εφαρμόστηκε ο νόμος, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την επικύρωση της ποινής του αυτοονομαζόμενου μουφτή. Ολοι οι Ελληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις, υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο κ. Μπεγλίτης.

    [15] ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ

    06/11/2000 09:44:11

    Η Βουλή θα αποφανθεί τελικά, αν ευθύνεται ή όχι ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρος Σουμάκης, ώστε οι Μινωϊκές γραμμές να αποκτήσουν μονοπωλιακή θέση στην αγορά. Αφορμή είναι η μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε προ ημερών στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ. Ο κ. Εβερτ στρέφεται επίσης κατά των Κώστα Κληρονόμου, Παντελή Σφηνιά, των προϊσταμένων της Επιτροπής Ανταγωνισμού και κάθε άλλου υπεύθυνου.

    [16] Ποδόσφαιρο-Στημένοι αγώνες

    06/11/2000 09:44:05

    Ποινική δίωξη για δωροδοκία, άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας εναντίον του αντιπρόεδρου του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών Ποδοσφαίρου, Παναγιώτη Μάγδαλη, ο οποίος συνελήφθη χθες επ'αυτοφώρω να εισπράττει 400.000 από παράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας της Β' εθνικής κατηγορίας, προκειμένου να μεσολαβήσει ώστε η συγκεκριμένη αυτή ομάδα να ευνοηθεί σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

    [17] Πρωθυπουργός-Ιταλία

    06/11/2000 09:43:59

    Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης την προσεχή Τετάρτη. Ο κ. Σημίτης θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουλιάνο Αμάτο ενώ θα συναντηθεί με το δήμαρχο της Ρώμης Φραντζέσκο Ρουτέλι, ο οποίος είναι επικεφαλής του πόλου της Κεντροαριστεράς στην Ιταλία. Σήμερα ο κ. Σημιτης θα δεχθεί ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Αύριο θα συνεδριάσουν η Κυβερνητική Επιτροπή και το ΚΥΣΕΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 November 2000 - 12:30:46 UTC