Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάτρα- Βρέθηκαν σώα τα δύο αδελφάκια
  • [02] Νέο Δελχί-Πρωθυπουργός-Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [03] Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ-Πανωτόκια
  • [04] Κλειστά επαγγέλματα - Ανοιγμα - Προτάσεις υπουργών (2)
  • [05] Νέο αεροδρόμιο-Δοκιμαστικές λειτουργίες
  • [06] "Γκρίνπις" - Διαμαρτυρία για υλικά κατασκευής Αττικής Οδού.
  • [07] Κλιμάκιο της ΔΟΕ στην Αθήνα-Συνάντηση Βενιζέλου-Εβερτ
  • [08] Αμανατίδης-Βγήκε απο το νοσοκομείο
  • [09] "Κλειστά" επαγγέλματα-Παπαντωνίου
  • [10] Σώα βρέθηκαν τα δύο αδελφάκια που αγνοούντο στην Κάτω Αχαϊα.
  • [11] Ερευνες- Αγνοούμενοι .
  • [12] Νομοσχέδιο υπουργείου Παιδείας.

  • [01] Πάτρα- Βρέθηκαν σώα τα δύο αδελφάκια

    06/02/2001 14:16:16

  • Σε απόσταση 2 μιλίων βόρεια απο το λιμάνι της Πάτρας εντοπίστηκαν το πρωί απο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας τα δύο αδελφάκια, που αγνοούνταν απο χθές το απόγευμα, όταν έκαναν μπάνιο με φουσκωτό στρώμα θαλάσσης στην περιοχή της Κάτω Αχαϊας. Οι Νίκος και Κωνσταντίνος Γκίρης 10 και 14 ετών, αντίστοιχα, περισυνελέγησαν εξαντλημένοι απο σκάφος του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

    [02] Νέο Δελχί-Πρωθυπουργός-Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    06/02/2001 14:15:54

  • Η στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό είναι αποφασιστικής σημασίας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πρόοδό τους, δήλωσε το πρωί απο το Νέο Δελχί, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Η Ελλάδα, είπε ο κ. Σημίτης, έχει πάρει σειρά απο πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και αναμένει απο την Τουρκία να κάνει τα βήματα που πρέπει για το Κυπριακό. Ο κ. Σημίτης το πρωί εγκαινίασε το καινούργιο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Νέο Δελχί.

    [03] Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ-Πανωτόκια

    06/02/2001 14:15:36

  • Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας υπο την προεδρία του Γ. Παπαντωνίου με αντικείμενο την επανεξέταση της ρύθμισης για τα πανωτόκια. Στη σύσκεψη θα μετάσχει Διακομματική Επιτροπή Βουλετών καθώς και ο Επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε νέα ρύθμιση ένα χρόνο μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, η οποία όμως βρήκε περιορισμένη απήχηση στους δανειολήπτες. Το πρωί στη Ρηγίλλης υπο την προεδρία του Κώστα Καραμανλή συνεδρίασαν οι τομεάρχες της ΝΔ και ασχολήθηκαν με το θέμα των πανωτοκίων.

    [04] Κλειστά επαγγέλματα - Ανοιγμα - Προτάσεις υπουργών (2)

    06/02/2001 14:15:17

    Μέχρι το καλοκαίρι θα συνεδριάσει εκ νέου η οικονομική και κοινωνική επιτροπή (ΟΚΕ)με βάση τις συγκεκριμένες προτάσεις που θα της υποβληθούν απο τα υπουργεία για το θέμα της απλούστευσης των διαδικασιών των οικονομικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

    Ετσι, το θέμα των λεγομένων "κλειστών επαγγελμάτων" θα συζητηθεί επί μακρόν μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

    Αυτά προκύπτουν απο τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας μεταξύ υπουργών (Δικαιοσύνης κ. Σταθόπουλου, Παιδείας κ. Ευθυμίου, Μεταφορών κ. Βερελής, υφυπουργών και γενικών γραμματέων).

    Οπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την τρίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, η ΟΚΕ ασχολήθηκε με την απλοποίηση των διαδικασιών οικονομικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

    Στόχοι της συνάντησης, πρόσθεσε ο υπουργός, είναι η διευκόλυνση της απασχόλησης, η επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης και η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη. Με το "τρίπτυχο" αυτό ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας προσδιορίζει σαφέστατα ότι δεν πρόκειται να άνοιγμα των λεγομένων "κλειστών επαγγελμάτων", αλλά η απλούστευση των διαδικασιών και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας σε ότι αφορά τα επαγγέλματα, αλλά και στην παροχή καλυτέρων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

    Ο κ. Παπαντωνίου πρόσθεσε ότι το κάθε υπουργείο θα ξεκινήσει διάλογο με τους επαγγελματικούς φορείς και σε δύο μήνες, το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι, θα συνεδριάσει και πάλι η ΟΚΕ, με βάση τις συγκεκριμένες προτάσεις. Στόχος μας είναι, πρόσθεσε ο υπουργός, όλες οι λύσεις που θα δοθούν να έχουν προκύψει απο διάλογο και συναίνεση, "ώστε να γίνουν σεβαστά τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα".

    Παράλληλα εντός του Φεβρουαρίου θα έχει οριστικοποιηθεί το κείμενο της μελέτης του ΚΕΠΕ, το οποίο δεν δεσμεύει την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι πριν την δήλωση αυτή του κ. Παπαντωνίου είχε προηγηθεί άλλη του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταθόπουλου, σύμφωνα με την οποία η έκθεση του ΚΕΠΕ θα αποτελεί εισήγηση για την κυβέρνηση και δεν πρόκειται για απόφαση.

    Τέλος ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι έγινε και ιδιαίτερη συζήτηση στην ΟΚΕ για την απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν τη σύσταση και λειτουργία των επιχειρήσεων. Τα πιστοποιητικά για την έκδοση άδειας θα περιοριστούν απο 14 σε 6 και θα ιδρυθούν διοικητικά κέντρα που θα χορηγούν τις άδειες εντός συντόμου χρονικού διαστήματος.

    [05] Νέο αεροδρόμιο-Δοκιμαστικές λειτουργίες

    06/02/2001 14:14:58

  • Με μια πτήση "έκτακτης ανάγκης" ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των δοκιμαστικών λειτουργιών του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα "Ελευθέριος Βενιζέλος" με "εικονικούς" επιβάτες. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, διευκρίνισε οτι οι νέοι χάρτες - οδηγοί προς το αεροδρόμιο είναι ήδη έτοιμοι. Παράλληλα τόνισε οτι το υπουργείο προετοιμάζει σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου, ώστε να διευκολυνθεί η ροή των αυτοκινήτων προς το νέο αεροδρόμιο.

    [06] "Γκρίνπις" - Διαμαρτυρία για υλικά κατασκευής Αττικής Οδού.

    06/02/2001 14:14:42

  • Σε συμβολική κατάληψη εργοταξίου της Αττικής Οδού, στο ύψος της Κάντζας, προχώρησαν, το μεσημέρι, μέλη της οικολογικής οργάνωσης

    "Γκρινπίς", υποστηρίζοντας ότι δομικά υλικά, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του αντιολισθητικού τάπητα της οδού, περιέχουν διοξίνες και-συγκεκριμένα-σκουριά από τη Χαλυβουργική. Τα μέλη της "Γκρίνπις" ισχυρίζονται ότι οι διοξίνες αυτές, μπορεί να περάσουν ακόμη και στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της εισπνοής.

    [07] Κλιμάκιο της ΔΟΕ στην Αθήνα-Συνάντηση Βενιζέλου-Εβερτ

    06/02/2001 14:14:26

  • Στην Αθήνα φθάνει σήμερα κλιμάκιο αξιωματούχων της ΔΟΕ, προκειμένου ενημερωθεί για την πορεία των έργων της Ολυμπιάδας. To πρωί ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλιτάδη Εβερτ, τον οποίο ενημέρωσε για το πρόγραμμα της πολιτιστικής Ολυμπιάδας και υποσχέθηκε την ένταξη των προτάσεών του στο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στην εκτέλεση των έργων, αλλά, όπως είπε, όλα είναι υπο έλεγχο. Χαρακτήρισε το πρώτο εξάμηνο του 2001 ιδιαίτερα κρίσιμο.

    [08] Αμανατίδης-Βγήκε απο το νοσοκομείο

    06/02/2001 14:14:17

  • Βγήκε σήμερα απο το νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος νοσηλευόταν μετά το τροχαίο δυστύχημα στην οδό Πειραιώς. Σημειώνεται οτι η υγεία του ποδοσφαιριστή βελτιώθηκε πιο γρήγορα απ΄ότι ανέμεναν οι γιατροί.

    [09] "Κλειστά" επαγγέλματα-Παπαντωνίου

    06/02/2001 14:06:41

    Σε δύο μήνες απο σήμερα όλοι οι υπουργοί θα υποβάλουν τις τελικές τους προτάσεις για την απλούστευση των διαδικασιών ένταξης στα επαγγέλματα. Το λεγόμενο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα συζητηθεί εκ νέου μετά την υποβολή των προτάσεων των υπουργών, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την τρίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με τη συμμετοχή αρκετών υπουργών.

    [10] Σώα βρέθηκαν τα δύο αδελφάκια που αγνοούντο στην Κάτω Αχαϊα.

    06/02/2001 10:39:13

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των αδελφών Κώστα και Νίκου Γκίρη 10 και 14 ετών αντίστοιχα, που είχαν εξαφανιστεί χθές το απόγευμα , ενώ έπλεαν πάνω σε φουσκωτό στρώμα θαλάσσης στην περιοχή της Κάτω Αχαϊας. Τα δύο παιδιά εντόπισε στις 9.15 σήμερα ο πρωί ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, που μετείχε στις έρευνες για την ανεύρεσή τους. Τα δύο αδέλφια επέπλαν με το φουσκωτό τους δύο μίλια δυτικά του Αντιρρίου.Ηδη,τα παιδιά παρέλαβε ρυμουλκό της κοινοπραξίας "Γέφυρα" για την κατασκευή του Ρίου - Αντιρρίου και τα παρέδωσε σε ταχύπλοο σκάφος του Λιμεναρχείου προκειμένου να μεταφερθούν στην Πάτρα.

    [11] Ερευνες- Αγνοούμενοι .

    06/02/2001 09:46:24

    Εκτεταμένες έρευνες είναι σε εξέλιξη απο χθές το απόγευμα στον Πατραϊκό Κόλπο για την ανεύρεση των αδελφών Νίκου και Κωνσταντίνου Γκίρη 10 και 14 ετών αντίστοιχα, τα οποία εθεάθησαν χθές να κολυμπούν με φουσκωτό στρώμα και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

    [12] Νομοσχέδιο υπουργείου Παιδείας.

    06/02/2001 09:46:16

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας που αφορά την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με το νομοσχέδιο δίδεται η δυνατότητα στον κάτοχο απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου να διεκδικήσει την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οποτεδήποτε το επιθυμήσει. Επίσης, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα εισάγονται οι απόφοιτοι των Νυχτερινών Λυκείων κατ ανάλογο τρόπο με αυτόν των αποφοίτων των ημερησίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 February 2001 - 12:30:33 UTC